עבור לתוכן

מחשב נייד עם זמן הסוללה הארוך ביותר במסגרת של 4K+-

Featured Replies

פורסם

שלוב רב,

לשימושי סטודנט בלבד, ניידות מקסימלית וניגון חלק של HD על איזה מחשב הייתם ממליצים?

האופציות שחשבתי עליהן, אך לא ידוע לי מה זמן הסוללה שלהן:

1. SONY NS140E T5800

2. DELL 1537 T3200

3. LG R410 T3400

כיום ניתן גם להשיג את ה-SL400 בערך באותו התקציב, האם יש לו עדיפות על המתחרים שציינתי? לא ניתן למצוא עליו REVIEW בקונפיגורציה הבסיסית כפי שהיא נמכרת בארץ.

פורסם

מה-NS אני ממליצה להתרחק כמו מאש - איכות הבניה נמוכה בהרבה ממה שמחייבת רמת המחיר שלו.

מבין כל אלו הייתי הולכת דווקא על ה-SL400 אבל במיוחד אם תוכלי להשיג אותו עם האחריות המורחבת לשלוש שנים שעדיין נמכרת במקומות מסויימים לדעתי כחלק מהמחיר הראשוני. חיי הסוללה שלו קצת גבוהים מהממוצע למחשב 14.1" ואיכות הבניה קצת גבוהה מהממוצע גם היא.

אם מה שחשוב לך זה ניידות מקסימלית אז אפשר להסתכל גם על ה-W348m של Gigabyte ב-13.3" , חיי הסוללה של רוב הסדרה הזו מבית ג'יגבייט הם נמוכים מהממוצע אבל אני לא יודעת את הנתונים המדוייקים לדגם הזה.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=716852

פורסם
  • מחבר

מה-NS אני ממליצה להתרחק כמו מאש - איכות הבניה נמוכה בהרבה ממה שמחייבת רמת המחיר שלו.

מבין כל אלו הייתי הולכת דווקא על ה-SL400 אבל במיוחד אם תוכלי להשיג אותו עם האחריות המורחבת לשלוש שנים שעדיין נמכרת במקומות מסויימים לדעתי כחלק מהמחיר הראשוני. חיי הסוללה שלו קצת גבוהים מהממוצע למחשב 14.1" ואיכות הבניה קצת גבוהה מהממוצע גם היא.

אם מה שחשוב לך זה ניידות מקסימלית אז אפשר להסתכל גם על ה-W348m של Gigabyte ב-13.3" , חיי הסוללה של רוב הסדרה הזו מבית ג'יגבייט הם נמוכים מהממוצע אבל אני לא יודעת את הנתונים המדוייקים לדגם הזה.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=716852

היי, איזה כיף שיש עוד בחורה בפורום :)

יצא לי לדבר עם עוד כמה אנשים והמליצו לי מאוד בכל זאת על הDELL 1537 כי ממנו ניתן לצפות להכי הרבה... אולי בגלל מסך ה-LED... לא יודעת..

לגבי הSONY, את אומרת שאיכות הבנייה נמוכה, אשמח לדעת למה? יותר גרועה מ-LG?? הבנתי שמהנייד הזה ניתן להשיג את זמן הסוללה הארוך ביותר... לפי ביקורות 3 שעות ו40 דקות.

ה-SL400 מגיע עם קונפיגורציה מאוד גרועה במחירים האלו, מה גם יש לו כיסוי מבריק ממש שתופס עליו פשוט הכל... הרחבת האחריות ל-3 שנים מעלה את המחיר משמעותית...

לצערי אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות... הצילו!!! :(

פורסם

בהחלט טוב לראות מידי פעם נשים שלא שולחות את החבר לשאול בשבילן כל דבר שאוטומטית קשור למחשוב (וזאת ללא קשר לכישורי החבר בתחום).

ה-1537 בסדר גמור, אבל מדובר במחשב של 15.4", דבר שמאד לא מומלץ לסטודנטים (אם את מתכננת לקחת אותו ללימודים). אני ממליצה ללכת על מחשב קטן ככל שהתקציב מאפשר לשימושים כאלו שכן כבר ראיתי המון מקרים בהם מחשבים ניידים הופכים לנייחים במקרים מסוג זה.

בקשר ל-NS, התרשמתי לרעה ממנו ומאחיו הקטן יותר ה-CS. יש הרבה Flex וחריקות של השלדה והמחשב הספציפי שראיתי סבל מהבעיה הכרונית שהיתה גם בדור הקודם של המחשבים הללו - סוללה משקשקת. לא יצא לי לבדוק עד כמה הבעיה חמורה ב-NS אבל ב-CR (שה-CS החליף אותו) זה הגיע בחלק מהמקרים לרמות של ניתוק זרם חשמלי באמצע עבודה. גם המקלדת היתה מאכזבת, לפחות להעדפות שלי במקלדות היא לא מתאימה (רדודה מאד). המראה הכללי של המחשב גם זועק "זול" לטעמי, אבל זה כבר שיקול יותר קוסמטי. בנוסף, מדובר במחשב 15.4" אז אותו הטיעון בנוגע לגודל תקף גם לגביו.

עם ה-R410 אין לי יותר מידי ניסיון, בדר"כ האיכות של הסדרה הזו סבירה.

מהי הקונפיגורציה הגרועה לדעתך שה-SL400 מגיע איתה? למיטב זכרוני הוא נמכר עם קונפיגורציה סבירה בהחלט. בכל מקרה, שימושים סטודנטיאליים קלאסיים כמו Office, אינטרנט סרטים ושמונצ'ס כאלו לא דורשים שום דבר מפוצץ.

אם את יכולה למצוא אותו רק עם אחריות לשנה במחיר אז זה בהחלט מוריד מהאטרקטיביות. מחשבי דל מגיעים כולם עם שלוש שנות אחריות אבל כרגע אין להם מחשבים ב-14.1" שמתאימים לתקציב שלך. את ה-D630 של דל ב-14.1" ראיתי לאחרונה בסביבות ה-4500 ש"ח, זו חריגה מהתקציב אבל מדובר במחשב ברמה אחרת לגמרי עם איכות עסקית. עם זאת, הוא מהפלטפורמה הקודמת ולכן חיי הסוללה יהיו ממוצעים. כמובן שניתן לרכוש סוללה מורחבת על חשבון עוד קצת משקל וסרבול, עקרונית עדיף מחשב 14.1" עם סוללה מורחבת ממחשב 15.4", חיי הסוללה יהיו טובים יותר והמחשב ישקול בערך אותו דבר אם לא פחות.

את יכולה גם לנסות לברר מול Notebookclub האם הם מתכוונים להציע את ה-Inspiron 1318 בקרוב (הוא כבר מופיע באתר שלהם). זה מחשב של דל ב-13.3" שבארה"ב נמכר במחיר מאד נמוך ולכן יש סיכוי שיתאים לתקציב שלך:

http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Inspiron+1318.htm

פורסם
  • מחבר

בהחלט טוב לראות מידי פעם נשים שלא שולחות את החבר לשאול בשבילן כל דבר שאוטומטית קשור למחשוב (וזאת ללא קשר לכישורי החבר בתחום).

ה-1537 בסדר גמור, אבל מדובר במחשב של 15.4", דבר שמאד לא מומלץ לסטודנטים (אם את מתכננת לקחת אותו ללימודים). אני ממליצה ללכת על מחשב קטן ככל שהתקציב מאפשר לשימושים כאלו שכן כבר ראיתי המון מקרים בהם מחשבים ניידים הופכים לנייחים במקרים מסוג זה.

בקשר ל-NS, התרשמתי לרעה ממנו ומאחיו הקטן יותר ה-CS. יש הרבה Flex וחריקות של השלדה והמחשב הספציפי שראיתי סבל מהבעיה הכרונית שהיתה גם בדור הקודם של המחשבים הללו - סוללה משקשקת. לא יצא לי לבדוק עד כמה הבעיה חמורה ב-NS אבל ב-CR (שה-CS החליף אותו) זה הגיע בחלק מהמקרים לרמות של ניתוק זרם חשמלי באמצע עבודה. גם המקלדת היתה מאכזבת, לפחות להעדפות שלי במקלדות היא לא מתאימה (רדודה מאד). המראה הכללי של המחשב גם זועק "זול" לטעמי, אבל זה כבר שיקול יותר קוסמטי. בנוסף, מדובר במחשב 15.4" אז אותו הטיעון בנוגע לגודל תקף גם לגביו.

עם ה-R410 אין לי יותר מידי ניסיון, בדר"כ האיכות של הסדרה הזו סבירה.

מהי הקונפיגורציה הגרועה לדעתך שה-SL400 מגיע איתה? למיטב זכרוני הוא נמכר עם קונפיגורציה סבירה בהחלט. בכל מקרה, שימושים סטודנטיאליים קלאסיים כמו Office, אינטרנט סרטים ושמונצ'ס כאלו לא דורשים שום דבר מפוצץ.

אם את יכולה למצוא אותו רק עם אחריות לשנה במחיר אז זה בהחלט מוריד מהאטרקטיביות. מחשבי דל מגיעים כולם עם שלוש שנות אחריות אבל כרגע אין להם מחשבים ב-14.1" שמתאימים לתקציב שלך. את ה-D630 של דל ב-14.1" ראיתי לאחרונה בסביבות ה-4500 ש"ח, זו חריגה מהתקציב אבל מדובר במחשב ברמה אחרת לגמרי עם איכות עסקית. עם זאת, הוא מהפלטפורמה הקודמת ולכן חיי הסוללה יהיו ממוצעים. כמובן שניתן לרכוש סוללה מורחבת על חשבון עוד קצת משקל וסרבול, עקרונית עדיף מחשב 14.1" עם סוללה מורחבת ממחשב 15.4", חיי הסוללה יהיו טובים יותר והמחשב ישקול בערך אותו דבר אם לא פחות.

את יכולה גם לנסות לברר מול Notebookclub האם הם מתכוונים להציע את ה-Inspiron 1318 בקרוב (הוא כבר מופיע באתר שלהם). זה מחשב של דל ב-13.3" שבארה"ב נמכר במחיר מאד נמוך ולכן יש סיכוי שיתאים לתקציב שלך:

http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Inspiron+1318.htm

תודה רבה לך על התגובה המפורטת.

מה שלא אהבתי בSL400 זה המעבד 5670, הרד דיסק 160 ועוד פיצ'רים חסרים שבמחיר שלו, לדעתי צריכים כבר להיות...

לגבי הגודל, 13 אינץ' יוצא בכלל מהאופציות כי זה פשוט קטן מידי... 14 זה מושלם, אבל היחידי שנראה לי מתאים זה ה-R410 של LG. הבנתי שהשרות שלהם לא משהו ובאופן כללי המחשבים לא משהו, מה שכן הוא נראה לי מאוד חמוד ונוח... אם אני אדע שזמן הסוללה שלו ארוך והוא אמין מספיק וללא בעיות מיוחדות אני חושבת שאני אלך עליו...

לגבי SONY, הסדרה שה-NS מחליפה, לפי הבנתי היא NR, נכון שאלו מחשבים זולים יחסית, במיוחד לסוני שאוהבים לקחת לא מעט רק על השם...

אני מעדיפה לקחת את המעבדים החדשים יותר כמו T3200, T5800 או כמובן P8400 אך הוא מחוץ לתקציב לחלוטין...

ממש לא יודעת מה לעשות... בייחוד עם כל הנושא של האחריות בין הניידים השונים..

מה היית בוחרת במקומי??

פורסם

מה היית בוחרת במקומי??

אני במקומך הייתי בוחרת במחשב 13.3" במידת האפשר כי ההבדל במסך הוא בלתי משמעותי לטעמי (מדובר באותה רזולוציה). אז, מה שאני הייתי עושה לא בהכרח רלוונטי כאן.

לא סביר שתבחיני בהבדל כלשהו בין ה-T5670 ל-T5800 בשימושים סטודנטיאליים. ה-T3200 למשל בכלל חלש מה-T5670. גודל הכונן זה כבר שיקול שלך. בכל מקרה, מפרט זה לא הכל, רוב הניידים כיום ממילא חזקים משמעותית מהרמה הנדרשת להרצה חלקה של שימושים כאלו. הדבר שהכי מרתיע אותי כאן הוא רק האחריות, אחריות לשנה זה חסרון בולט.

כן, ה-NS החליפה את ה-NR. ה-CS החליפה את ה-CR, המחשבים הללו דומים למדי מבחינת איכות השלדה והם מאותה הסדרה, חוץ מהגודל, ולכן התייחסתי אליהם כקבוצה אחת.

אין לי ניסיון כלשהו עם השירות של LG אבל לא נתקלתי במספר תלונות חריג לגביהם.

בכל מקרה, ה-LG R410 הוא אופציה הגיונית בשביל מה שאת מבקשת. הוא נותן תמורה טובה למחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים