עבור לתוכן

דרוש מפרט למחשב עם אוטוקאד, עד 5K + קצת ציוד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש מפרט למחשב שישמש לעבודה עם תוכנת אוטוקאד. הוא מיועד להריץ גם יישומי אינטרנט ותוכנות אופיס, אבל האוטוקאד הוא כנראה הדבר הכבד ביותר שנצטרך להריץ עליו, כולל תוכניות גדולות מאוד.

מספר נקודות נוספות:

1. צריך לקחת בחשבון מקדם ביטחון עתידי, למקרה שיוחלט לעבור לאוטוקאד חדש מתישהו וכו'. הכוונה שתהיה אפשרות להוספת דיסק קשיח נוסף, זיכרון פנימי נוסף וכו'.

2. המחשב מתוכנן לפעול עם Vista, הבנתי שיש בעיות תאימות של ויסטה עם כל מיני רכיבים, אז צריך לבדוק את זה גם.

3. דרוש מסך חדש, אבל אני לא חושב שזה משנה הרבה מבחינתכם כי לצורכי אוטוקאד זה לא קריטי.

4. דרוש התקן אל-פסק Line-interactive.

5. דרוש דיסק קשיח של TB, אפשר 1.5TB.

עריכה: שכחתי לציין בנושא תקציב, שהויסטה והמסך צריכים להיכלל במסגרת של ה-5K. האל-פסק הוא מעבר.

תודה לעוזרים :xyxthumbs:

פורסם

הכל חוץ מאל-פסק:

מעבד:

AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE 5050e AM2 (2.6GHz) - 45W - BOX ¤329

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA78GM-S2H - REV2.1 ¤458

מסך:

SAMSUNG LCD 20" 2053BW 5ms DVI WIDE ¤869

דיסק קשיח:

SEAGATE BARRACUDA 7200.11 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000340AS ¤544

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤121

זיכרון:

ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤262

מארז:

ANTEC NSK4480B w/o PSU ¤237

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤2895

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

מחשב שקט ואמין שיריץ את היישומים שצוינו. מארז+ספק אמינים ושקטים, הרבה זכרון, מעבד שקט וקריר ולוח אם מצויין הכולל כרטיס מסך מובנה חזק יחסית

פורסם
  • מחבר

הכל חוץ מאל-פסק:

מפרט...

מחשב שקט ואמין שיריץ את היישומים שצוינו. מארז+ספק אמינים ושקטים, הרבה זכרון, מעבד שקט וקריר ולוח אם מצויין הכולל כרטיס מסך מובנה חזק יחסית

תודה על התגובה, ברשותך מספר שאלות:

1. האם מעבד של AMD טוב יותר מ-Intel לצרכים האלו? האם יש מעבד יותר חזק באופן משמעותי מזה? המחיר פשוט נראה לי זול באופן תמוה. ???

2. מה עם ספק כח? האם הוא מובנה במארז? אין צורך בספק חזק מהרגיל?

3. האם זה משאיר סלוטים פנויים לזיכרון פנימי בעתיד?

4. מעולם לא שמעתי על היצרן הזה של זיכרון, האם יש בעיה להשתמש ב-Kingston או Corsair או משהו מוכר יותר?

תודה רבה :D

פורסם

מפרט חלש עבור אוטוקאד במיוחד שמתוכנן לעבוד על תוכניות כבדות.

למבקש המפרט, כדאי מאוד לעלות את התקציב! מחשב מקצועי לאוטוקאד+מסך... תצתרך להתפשר על חלקים וחבל.

פורסם

אכן יש מעבדים יותר חזקים, השאלה אם יש צורך. לפי דעתי אין. יש 2 יתרונות ללכת על AMD מבחינתך חוץ מהמחיר הנמוך:

- לוח אם מתאים מושלם לצרכים שלך

- מעבד קריר שצורך רק 45W (יש כאלה גם לאינטל, למשל ה5200 יהיה גם מעולה עבורך, אבל הוא קצת יקר יותר)

- המארז מגיע עם ספק שקט ומצויין. בטעות שמתי לך את המארז ללא הספק, הגרסא עם הספק עולה כ300 שח יותר, טעות שלי:

- יש לך פה 4G זכרון וזה כבר יותר ממה שצריך. במידת הצורך ניתן יהיה להוסיף עד 8G.

- זה זכרון מעולה, אם אתה מעדיף קח קורסאייר אבל תשלם יותר ללא הבדל איכות במקרה זה, אלא אם תיקח 2G ואז יש להם דגמים זולים.

אגב, שמתי לך מסך טוב וזול של סמסונג 20", אם אתה מתכנן לעבוד הרבה שעות מול המחשב, יש מסכים עם פאנלים יותר איכותיים אבל הם עולים כפול, אם הייתי משדרג משהו במפרט, זה היה ללכת על מסך איכותי יותר. למשל: Dell2007fp - מסך מעולה 20" ברזולוציה גבוהה מאד נוח וסופר איכותי.

מעבד:

AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE 5050e AM2 (2.6GHz) - 45W - BOX ¤329

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA78GM-S2H - REV2.1 ¤458

מסך:

SAMSUNG LCD 20" 2053BW 5ms DVI WIDE ¤869

דיסק קשיח:

SEAGATE BARRACUDA 7200.11 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000340AS ¤544

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤121

זיכרון:

ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤262

מארז:

ANTEC NSK4480B + 380W EARTHWATS PSU ¤444

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤3102

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

מפרט חלש עבור אוטוקאד במיוחד שמתוכנן לעבוד על תוכניות כבדות.

למבקש המפרט, כדאי מאוד לעלות את התקציב! מחשב מקצועי לאוטוקאד+מסך... תצתרך להתפשר על חלקים וחבל.

אם לוקחים את המפרט שהוצע פה ומוסיפים Vista מגיעים ל-3,500 ש"ח בערך. יש עוד 1,500 "לשחק איתם", זה לא מספיק לדעתך?

יש לך אולי הצעות ספציפיות לשיפור המפרט? אני באמת לא מבין בזה הרבה.. :nixweiss:

פורסם

זה מאוד תלוי מה יעוד העבודה באוטוקאד, תכנון כבישים, הדמיות תלת-מימד בשילוב אטוקאד, צילומי אויר (אורתופטו)...?

פורסם
  • מחבר

זה מאוד תלוי מה יעוד העבודה באוטוקאד, תכנון כבישים, הדמיות תלת-מימד בשילוב אטוקאד, צילומי אויר (אורתופטו)...?

עיקר העבודה היא בסגנון הנדסת בניין. בעיקר התעסקות עם תוכניות אדריכלות וגם שילוב של תצלומים בתוך התוכניות.

הבעיה היא שלפעמים מדובר בתוכניות ממש גדולות, והמחשב הנוכחי פשוט לא מסוגל להתמודד איתן. קבצים של כמה עשרות מ"ב..

פורסם

עיקר העבודה היא בסגנון הנדסת בניין. בעיקר התעסקות עם תוכניות אדריכלות וגם שילוב של תצלומים בתוך התוכניות.

הבעיה היא שלפעמים מדובר בתוכניות ממש גדולות, והמחשב הנוכחי פשוט לא מסוגל להתמודד איתן. קבצים של כמה עשרות מ"ב..

כמה נקודות:

*אם אתה מעוניין שאוטוקאד תתמוך במעבד כפול/מרובע ליבה, אז אתה צריך לשקול מעבר לגרסת 2009.

*כדאי להתקין מערכת 64 ביט למרות שאטוקאד עדיין במוד של 32 ביט, הסיבה שאוטוקאד יכולה להשתמש בכל 3GB זכרון RAM.

*מומלץ להתקין כרטיס גרפי של אנוידיה בגלל דרייבר שתומך טוב יותר ב-OPGL, לא ממליץ על ATI בשלב זה (סליחה פאנבוייס... פרנסה זה כבר לא משחקים.)

*2Xדיסקים קשיחים פיזית ולא מחיצות, זה טוב גם עם תשלב עבודה בתוכנה פוטושופ.

בקיצור: אני ממליץ על מעבד מרובע ליבות עדיפות לאינטל, השאלה הגדולה אם הדור הנוכחי או הדור החדש? אבל אם התקציב דחוק אז הדור הקיים מסדרת Q9XXX.

פורסם

נשמע שאתה סתם מלחיץ אותו.

המחשב הנוכחי לא עומד במשימה. באיזה מחשב מדובר ?

פורסם

נשמע שאתה סתם מלחיץ אותו.המחשב הנוכחי לא עומד במשימה. באיזה מחשב מדובר ?

מלחיץ...? אז מה אתה רוצה שאכתוב לו. תקנה מעבד אתלון X2 חלש והכל יהיה בסדר...! על בסיס מה?

במקרה אני עובד בתחום הגרפי, אומנם אני לא מתמחה באוטוקאד אבל יש לי מספיק קצת נסיון עם התוכנה הזאת בכדי להבין שמעבד פשוט לא מספיק.

פורסם
  • מחבר

היי חבר'ה ותודה על ההתעניינות והעזרה,

המחשב הנוכחי הוא מאוד ישן, אין שום טעם לפרט את הנתונים שלו כי הוא לא תוכנן מראש לעמוד בעומסים האלו. יש עליו כמה שנים טובות, נגיד ככה.

לגבי כרטיס המסך שעלה פה - אני לא חושב שצריך כרטיס מסך מתקדם במיוחד לצרכים האלו. אין שימוש בתוכנות גרפיות, תלת-מימד וכו'. ולגבי nvidia, מישהו אמר לי שיש בעיות עם הכרטיסים שלהם ו-Vista, זה נכון?

פורסם

היי חבר'ה ותודה על ההתעניינות והעזרה,

המחשב הנוכחי הוא מאוד ישן, אין שום טעם לפרט את הנתונים שלו כי הוא לא תוכנן מראש לעמוד בעומסים האלו. יש עליו כמה שנים טובות, נגיד ככה.

לגבי כרטיס המסך שעלה פה - אני לא חושב שצריך כרטיס מסך מתקדם במיוחד לצרכים האלו. אין שימוש בתוכנות גרפיות, תלת-מימד וכו'. ולגבי nvidia, מישהו אמר לי שיש בעיות עם הכרטיסים שלהם ו-Vista, זה נכון?

שטויות, אנוידיה וגם ATI עובדים מצוין עם ויסטה 32/64 ביט.

פורסם

אני אנחש שהמחשב הישן הוא פנטיום 4 חד ליבתי, ומעבד הAMD ששמתי מהווה כמה קפיצות דור לעומתו. זה שיש היום כבר מחשבים הרבה יותר חזקים מזה, לא אומר שצריך לקנות אותם.

פשרה - אתה יכול לקחת AMD מרובע ליבות 9550 שעדיין נכנס בתקציב בקלות. כרטיס המסך המבונה בלוח האם חזק מספיק לשימושים שלך.

יכולתי בקלות לנצל את כל התקציב ולקחת מחשב מבוסס אינטל Q8200, עם לוח אם p43 וכרטיס מסך 4670, אבל אין שום הצדקה לטעמי.

פורסם

אני אנחש שהמחשב הישן הוא פנטיום 4 חד ליבתי, ומעבד הAMD ששמתי מהווה כמה קפיצות דור לעומתו. זה שיש היום כבר מחשבים הרבה יותר חזקים מזה, לא אומר שצריך לקנות אותם.

זה עניין של תפיסה מקצועית, דעתי בעניין שצריך להשקיע כמה שיותר על מחשב שמשמש ככלי עבודה מקצועי ופרנסה.

ולמה להתפשר על מעבדים לא מוצלחים? עם כל הכבוד הפאנום 1 היה כשלון, כמוהם גם סדרת אתלון AM2 בהשוואה למעבדי C2D.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים