עבור לתוכן

איך מכוונים את המד מרחק באופן ידני בK200D?

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת!

בתודה מראש:)

פורסם

אם אני מבין נכון את השאלה, מפקסים ידנית.

פורסם
  • מחבר

אהה זה אותו הדבר?

אני פשוט מנסה להבין תחוקים של המרחקים ההיפרפוקאלים. הטבלאות האלה לא ברורות כל כך

פורסם

בשביל מה לך להתעסק עם המרחק ההיפרפוקלי? יש לך בעיות עם הפוקוס האוטומטי? אם כן, כדאי שתפתור אותן לפני שאתה מחפש פתרונות-עוקפים.

פורסם
  • מחבר

כי משתמשים בהיפרפוקאל בשביל להגדיל את הטווח הפוקאלי לא ולהוציא תמונות נוף יפות ?

פורסם

מיותר. עומק השדה בצילום נופים לרוב גדול מאוד כי הנושא רחוק (נמצא קרוב לאינסוף). במקרים כאלה פשוט כוון את הפוקוס על הנושא שמעניין אותך, ותשתמש בצמצם האופטימלי (או אחד סגור יותר כדי להקטין בעיות של field curvature). את הצמצם האופטימלי תוכל למצוא בטסטים של העדשה, באתרים כגון dpreview.com ו-photozone.de.

אם דרוש לך עומק שדה גדול במיוחד כוון את הפוקוס על הנושא הקרוב ביותר ואז על הנושא הרחוק, שים לב למיקום של שתי הנקודות על סקאלת המרחק של העדשה ואז כוון אותה לנקודה שנמצאת בין שתיהן. לאחר מכן בחר בצמצם שנותן מספיק עומק שדה לשתי הנקודות. תוכל להעזר בכפתור העומק שדה (DOF Preview) כדי לבחור בצמצם מתאים, אבל רצוי שתוודא בתמונה המתקבלת ששתי הנקודות אכן חדות. אם הן לא חדות מספיק, סגור את הצמצם עוד עד שתקבל חדות מספקת. אם התמונה מאוד חשובה לך, חזור עליה בצמצמים שונים ובחר את התמונה הטובה ביותר במחשב.

פורסם
  • מחבר

מעולה.תודה רבה על התשובה חסכת לי ים עצבים ! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים