עבור לתוכן

שדרוג מערכת תקציב 1.5k למשחקים וסרטים

Featured Replies

פורסם

אהלך חבר'ה לא מזמן פתחתי פה פוסט על המפרט שקיים אצלי וקיבלתי ביקורות מסויימות....

ביקשתי לשדרג את המחשב אבל לא היה לי מושג ממה להתחיל מההבחנה של כמה מחברי הפורום הומלץ לי לשדרג מעבד+כרטיס מסך+ ספק כוח....

אז ככה אני יציין שוב את המפרט שקיים אצלי אם מישהו רואה עוד משו שצריך שידרוג אני ישמח לקבל הצעות:

מעבד- intel core 2 duo e6300

לוח אם- GA965PS3 Gigabyte

3 ג'יגה זיכרון ddr2 800hz kingston

הכרטיס מסך: shapphire ati x1900gt ddr2 256mb

דיסק קשיח: 160 g.b sata2

מסך 17 lcd LG

אז ככה לרשותי עומדים 1500 שח' בעיקרון אני מעוניין לשדרג את המחשב בצורה שבה הוא "יאכל" משחקים כמו כלום-כלומר יחזיק לפכות לשנה וחצי את המשחקים החדשים ביותר והחזקים שבשוק כמו: Prince of Persia החדש, Grand Theft Auto IV (2008) ,Need For Speed Undercover (אחד המשחקים שחשובים לי ביותר),far cry 2 ,

Call Of Duty World At War וכו'....

בכללי לפי ההתרשמות שלי אני מעוניין לשדרג את המעבד+הכרטיס מסך+ספק כוח+ אולי איזה מאוור ופתרון קירור למעבד או לכרטיס מסך או למארז עצמו.. (במידה ותיהיה חריגה בתקציב אני מוכן לחרוג עד 200 שח' נוספים אבלך אני מבקש להימנע מלחרוג)

המארז שברשותי קישור: http://www.systec.co.il/Product.asp?ProID=876

יום טוב מקווה לכמה שיותר תגובות בעיניין הצעות לשידרוג...

פורסם

* אתה מתכוון לשחק על ה-17' שברשותך בטווח הזמן הנראה לעין?

* ציין בדיוק איזה ספק יש לך.

פורסם

תמונה של המארז לא ממש נפתחת.

אני אומר שכ,מסך אין מה לעשות חייב לשדרג.:

כרטיסי מסך‏ Sapphire Price Units Total

HD 4850 512MB Toxic GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 865 1 865

קירור מעבד להחליף ל:

מאווררים וגופי קירור‏ Arctic Cooling Price Units Total

Freezer 7 Pro (LGA775) 125 1 125

ספק כוח אני מבין שאין לך משהו מתוחכם מדי:

ספקי כוח‏ Enermax Price Units Total

Tomahawk 450W Active PFC 12cm 340 1 340

Total price 1330 ¤ לפי מחירון מזומן של KSP.

קבע תדר מעבד ל2.3GHZ ואתה כבר צריך להיות בסדר גמור.

פורסם

מסכים עם YZ101 אפילו לא צריך את הטוקסיק אלא אם אתה תעשה אוברקלוק לכרטיס או לקחת 9800GTX+ שעולה 910 אם אתה רוצה NVIDIA

פורסם
  • מחבר

אז כן אני מעוניין להמשיך עם המסך 17 בזמן הקרוב משום שאני מעדיף להשקיע בשידרוג המערכת על פני שידרוג המסך....

לגבי הספק יש לי ספק ג'נרי לפי מה שאני יודע הספק:

JTC P-4 500W ATX 12V זה מה שרשום על הספק לא מכיר תחברה ולא מבין בספקים אבל לפי מה שאני כן יודע הוא ג'נרי.. מישהו חושב אחרת?

YZ101 קיבלתי את העצה שלך אבל לא הזכרת מעבד חדש.... אמרת לקבוע את תדר השעון ל 2.3ghz איך אני עושה את זה.. כמה זה עולה?.באיזה מקומות עושים את זה.. אוו לא עדיף כבר לקנות את ה intel pentium dual-core e5200 box אוו את ה

INTEL core 2 duo e7300 box

*עריכה: אני מקווה שהקישור הזה יעבוד לגבי המארז שלי.... : http://www.systec.co.il/Product.asp?ProID=876

מי שלא עולה לו אז המארז הוא Tzag ACHILLES-BK תריצו חיפוש כבר תמצאו אותו יש לו 2 מאוררים אחד בצד של המארז ואחד נמצא על החלק העליון של המארז מלמעלה..

כאשר הראשון בצד מכניס אוויר וזה שלמעלה מוציא אוויר

לא כדאי לקנות גם קירור לכרטיס מסך עדיף לקנות למעבד?

מחכה לתגובות יום טוב לכולם.... :xyxthumbs:

פורסם

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4830 512MB DDR3 DVI - RETAIL ¤620

זיכרון:

G.SKILL 1024MB (1024MBX1) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU1-1GBNT ¤75

ספק כוח:

FSP 400W : ATX400-PNR ¤173

מחיר סופי: ¤868

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* למסך 17' אין כל הצדקה שבעולם לקחת HD4850, אלא אם אתה מתכוון לשדרג אותו ל-20-22 אינטש בקרוב מאוד.

גם ה-HD4830 ששמתי הוא אוברקיל וה-HD4670 גם כן היה מספיק מעל ומעבר.

שמור את הכסף ושדרג את המעבד/כרטיס מסך אם תחליט לשדרג את המסך.

* ל-17' המעבד שלך יספיק בהחלט. אוברקלוקינג יכול לעזור מעט אבל לא מומלץ בלי ניסיון.

ה-E5200 טוב יותר אבל לא ברמה שמצדיקה את השדרוג כרגע לדעתי. E7200 כבר ממש לא כדאי.

* סטיק נוסף כדי שתעבוד בדואל צ'אנל (בהנחה שיש לך בסוף 4X1G)

* ספק זול ומשתלם.

* אין כל צורך בקירור מיוחד לכרטיס מסך או למעבד ללא OC משמעותי או כדי לקבל שקט מופתי.

פורסם
  • מחבר

ה HD 4830 יריץ טוב משחקים בעלי גרפיקה גבוה ויכול לתת פייט לא רע למשחקים כבדים ברזולוציות גבוהות ויחזיק יחסית ל 1.5 שנה + - ???

לא עדיף להשקיע עוד 200 שח' וללכת על ה HD4850 כי אם ראית אני מחפש כרטיס חזק שייתן מקסימום תוצאות ולא יקרטע... ויעמוד מול משחקים כבדים שדורשים גרפיקה גבוה יכולת ניתוח גבוה ושיריץ תמשחק בלי בעיות..... וה4850 יעשה את העבודה מה שגם יחזיק ליותר זמן שכן הוא חדש יותר וחזק יותר....

לגבי הזכרונות כל הסטיקים שלי מלאים יש לי 3 ג'יגה זיכרון... (512X2 667HZ ) + (1024x2 800HZ ) -אז פה אין מה לדבר...

לא מזמן היה לי ויסטה שהיה לי רק 2 ג'יגה זיכרון והווינדוס פשוט קרס המערכת לא יכלה להחזיק אותו משום מה והשעון שבצד המערת היה מגיע ולא פעם 1 ל100%

מה שגם מביא אותי לשדרוג המעבד... ב O.C אני לא מבין בכלל ואין לי מושג מה זה.. בתפיסה שלי ה o.c הוא בגדול המרת התדרים של המעבד הקיים מה שמביא לקפיצה ולשדרוג היכולת שלו והביצועים שלו.... אבל אתה בקישור שציינת אמרת שעדדף שלא לא להתעסק או לבקש o.c מכל אחד לכן אני לא רוצה להכניס את הראש למיטה חולה... אני מעדיף לקנות מעבד חדש.. יציב.. חזק שיריץ את הויסטה בלי הבעיות ויביא לתוצאות גם במשחקים ותוכנות....

לא הבנתי למה שללת את האפשרות של המעבד:

לגבי הספק.... חברה מוכרת..? ספק איכותי??? יספק את העבודה והתפוקה כמו שצריך? לא עדיף ספק בעל הספק של 450w אם כבר משדרגים??!

תודה על התגובות.. ישמח לקבל עוד תגובות והצעות לשיפורים.....

יום טוב לכולם :hi:

פורסם

ה HD 4830 יריץ טוב משחקים בעלי גרפיקה גבוה ויכול לתת פייט לא רע למשחקים כבדים ברזולוציות גבוהות ויחזיק יחסית ל 1.5 שנה + - ???

לא עדיף להשקיע עוד 200 שח' וללכת על ה HD4850 כי אם ראית אני מחפש כרטיס חזק שייתן מקסימום תוצאות ולא יקרטע... ויעמוד מול משחקים כבדים שדורשים גרפיקה גבוה יכולת ניתוח גבוה ושיריץ תמשחק בלי בעיות..... וה4850 יעשה את העבודה מה שגם יחזיק ליותר זמן שכן הוא חדש יותר וחזק יותר....

דווקא ה-4830 "חדש יותר" - זו פשוט גרסה מעט איטית יותר של ה-4850. ברור שה-4850 חזק יותר וכך גם ה-4870 וה-GTX295, אבל מה זה קשור?! ברזולוציות של 17' אין כל הבדל ביצועים מורגש בין 4830 לבין 4850 ולכן אין כל טעם לשלם יותר - שמור את הכסף לשדרוג. עם OC קטן לכרטיס הוא גם יגיע לביצועי 4850 ומעבר לכך ובניגוד ל-OC למעבד זה פשוט מאוד לביצוע עם תוכנה יעודית של ATI. רק 5 דקות ללא התעסקות בביוס ומתחים.

לגבי הזכרונות כל הסטיקים שלי מלאים יש לי 3 ג'יגה זיכרון... (512X2 667HZ ) + (1024x2 800HZ ) -אז פה אין מה לדבר...

זה סידור לא טוב כי לא תוכל לעבוד בדואל צ'אנל. קח עוד שני סטיקים של 1G 800MHZ במקום ה-2X512M שישי לך. סה"כ תקבל 4X1G זיכרון.

לא מזמן היה לי ויסטה שהיה לי רק 2 ג'יגה זיכרון והווינדוס פשוט קרס המערכת לא יכלה להחזיק אותו משום מה והשעון שבצד המערת היה מגיע ולא פעם 1 ל100%

אין מצב ש-2GB זיכרון לא מספיק במקרה שציינת אלא אם יש זיכרון תקול או מערכת הפעלה "מזוהמת" או עמוסה בשטויות. אין כל קשר למעבד בכל מקרה.

מה שגם מביא אותי לשדרוג המעבד... ב O.C אני לא מבין בכלל ואין לי מושג מה זה.. בתפיסה שלי ה o.c הוא בגדול המרת התדרים של המעבד הקיים מה שמביא לקפיצה ולשדרוג היכולת שלו והביצועים שלו.... אבל אתה בקישור שציינת אמרת שעדדף שלא לא להתעסק או לבקש o.c מכל אחד לכן אני לא רוצה להכניס את הראש למיטה חולה... אני מעדיף לקנות מעבד חדש.. יציב.. חזק שיריץ את הויסטה בלי הבעיות ויביא לתוצאות גם במשחקים ותוכנות....

כפי שאמרתי, ה-E5200 לא יתן לך הבדל משמעותי כל כך בגיימינג בהשוואה ל-6300 המצויין. חבל על הכסף - אם היה לך P4 או סלרון הייתי ממליץ לשדרג.

לא הבנתי למה שללת את האפשרות של המעבד:

כי הוא נותן ביצועים מאוד קרובים ל-E5200 ועולה כמעט 60% יותר. לגיימינג על 17' זה לא מוצדק לטעמי.

לגבי הספק.... חברה מוכרת..? ספק איכותי??? יספק את העבודה והתפוקה כמו שצריך? לא עדיף ספק בעל הספק של 450w אם כבר משדרגים??!

אחרת הייתי ממליץ לך עליו :nixweiss:? ברור שיש ספקים חזקים יותר ו/או שקטים, איכותיים וצבעוניים יותר אבל לשימושים שלך אין צורך ביותר מזה לטעמי. גם מערכות כבדות בהרבה יסתדרו איתו בלי בעיה.

מצד שני, ספק איכותי הוא השקעה כדאית מאוד לטווח ארוך אז שקול את ה-SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM המצויין והמשתלם.

מפרט מעודכן מעט, בהנחה שאין לך צורך דחוף לחסוך כאן.

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4830 512MB DDR3 DVI - RETAIL ¤620

ה-HD4850 עולה ~250 ש"ח יותר ללא הפרש ביצועים מורגש על 17'. חבל להשקיע עליו לדעתי.

זיכרון:

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-2GBNT ¤117

במקום ה-2X512 שיש לך. חבל אבל עדיף.

ספק כוח:

SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ¤284

ה-FSP400W יספיק בהחלט אבל כפי שאמרתי - זו השקעה מצויינת לטווח ארוך.

מחיר סופי: ¤1021

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אז כן אני מעוניין להמשיך עם המסך 17 בזמן הקרוב משום שאני מעדיף להשקיע בשידרוג המערכת על פני שידרוג המסך....

פה אני חושב שאתה טועה בגדול - גיימינג על 22' (או יותר) זו חוויה אחרת לגמרי מגיימינג על 17'.

מסך גדול משדרג את חוויית הגיימינג לאין ערוך, אפילו אם משחקים לבסוף באותה רזולוציה (ולכן לא נדרשת חומרה חזקה יותר) כי שטח התצוגה גדול יותר. כמובן שאז "נפתח התיאבון" לרזולוציות גבוהות יותר ולכן נדרשת השקעה תקציבית משמעותית בהרבה... לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

אוקי אני לוקח את העצה שלך... האם תוכל להפנות אותי למקום טוב שניתן לעשולת בו O.C(כמו שציינת לכרטיס ולמעבד) ללא דאגות מיותרות עם שירות אמין שבו אני יוכל גם לקנות את החלקים.... אני יודה לך אם תוכל לתת/לציין פה כמה לינקים שמרחיבים על נושא ה O.C אני ישמח.... (מחיר/מקומות שכדאי לעשות בהם את ה O.C איך מה זה אומר בגדול.... וכו')

אם תעבור על הפורום תוכל לראות שפתחתי תרד במסכי מחשב אני שוקל אולי לקנות מסך 19/20 (22 גדול לי מידי לא יהיה לי מקום בשבילו) אז אתה חשוב שאני יצטרך ת 4850 או אני יוכל להישאר עם ה 4830 .....

לגבי הזכרונות יש לי לוח אם מסוג GA965PS3 Gigabyte האם הזכרונות שציינת מתאימים לו...?

יום טוב תודה על העיצות שלך שמתקבלות בברכה....

(נ.ב אם תוכל לתת לי שם של חברה/חנות מחשבים טובה שבה אני יוכל לקבל שירות אמין-אחריות,חלקים טובים ולא שוק,תיקון+הרכבה של החלקים שאני קונה)

יום טוב לכולם :hat:

פורסם

* על 20/22' כבר כדאי לקחת HD4850 כמו זה שלינקקתי אליו קודם (760 ש"ח) - רק אם אתה קונה אותו ממש בחודשים הקרובים.

* OC למעבד מסובך ומורכב בהרבה מ-OC לכרטיס מסך ולא הייתי מתעסק איתו במקומך בלי ללמוד את העניין לעומק (יש לנו פורום שלך לכך כאן). לכרטיס המסך אפשר לעשות OC לבד - זה לרוב מובנה בדרייבר שלו (חפש גם ATITOOL). אל תתעסק בזה אלא אם תגלה שהביצועים ממש לא מספקים אותך.

* הלוח מצויין ומתאים.

* לדעתי כדאי לך מאוד לבחון שוב את נושא הגודל - 22' הם המסכים הגדולים והמשתלמים ביותר לגיימינג.

* לי אישית יש ניסיון מעולה עם IQPC באשדוד ועם זיגזג ביהוד. יש עוד רבות וטובות אבל אני לא מכיר אותן אישית. כפי שציינתי לעיל - אל תתעסק עם OC מהחנות.

פורסם
  • מחבר

בעיקרון אחי אני בוחן תאפשרות למסך 22 אינצ' הוא גם יתאים לי לטלוויזיה לגבי הכרטיס לא הבנתי מה שאמרת "רק אם אתה קונה אותו בחודשים האחרונים" אתה יכול להסביר את עצמך... למה התכוונת ואם אני יקנה אותו יותר מאוחר למרות שאני מתכנן את הקנייה לזמן הקרוב...... אז לא כדאי ללכת עליו.. ירדו מחירים.. ללכת על משו אחר.... אני ישמח לתגובה בקשר לעיניין הזה

לגבי המעבד מה אתה ממליץ לי לעשות אני כבר מבולבל לגמריייי.....!!! לקנות את ה e5200 לעשות O.C (לגבי ה e7300 אין מה לדבר כי הוא לא משתלם אמרת...)

אז מה שכן לבנתיים אני סגור על זיכרונות חדשים.... אבל לא ענית לי על השאלה אחי : "לגבי הזכרונות יש לי לוח אם מסוג GA965PS3 Gigabyte האם הזכרונות שציינת מתאימים לו...?"

הזיכרונות שאתה ציינת הם: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-2GBNT

מחכה לתגובה שלך תודה על העזרה עד כה! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

חבר'ה אני עומד במקום ולא יודע מה לעשות בבקשה ממכם עוד תגובות ועצות לשיפור.....

tmpusr אני ישמח אם תיכנס ותגיב כי אני מבולבל לא יודע מה לעשות בעניין המעבד... לא עדיף לקנות מעבד חדש e5200 וזהו! בלי o.c בלי בלאגנים וכו'....

לגבי מסך 22 אני לא יודע אם כדאי לי לקנות:

א) כי אני מעדיף ליקנות לחדר שלי lcd מאשר למחשב.... ובגלל אי הנוכות אני לא יכול להפוך את ה lcd של המחשב גם לטלוויזיה כי המחשב שלי נמצא בחדר אחר ולא בחדר שלי... הקיצר העיניין מסובך...

ב) מבחינת מקןם 22 לא ניכנס לי על השולחן וזה יוצר בעיות אני מאמין ש 19/20 יכול להיות היכנס אבל 22 לא יכנס....

ואני לא רוצה להיכנס לסתם שידרוגים אני מעוניין שיהיה לי מחשב טוב מאוד שיריץ משחקים בלי בעיה לפכות בשנה וחצי- שנתיים הקרובות.....

אז אמרנו בסל קנות נכלל זיכרון של 1024X2 800hz

לגבי כרטיס מסך אני יבקש ממך להמליץת לי על 2 כרטיסים אם אתה רואה לנכון:

* אופציה ראשונה-עבור מסך 17

** אופציה שנייה - במידה ואני יקנה מסך lcd 19 /20 איזה כרטיס מסך לקנות....

יום טוב מקווה לתגובות.... חבר'ה אל תאכזבו....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים