עבור לתוכן

עזרה במציאת bad blocks

Featured Replies

פורסם

היי

אני יושב להנאתי רואה סרט דרך ה power dvd שלי ופתאום אני מקבל את המסך הכחול שלא ראיתי לפחות שנה עם השגיעה שמופנית לnv4_disp.dll,או קיי זה של ה גיפורס שלי דרייברים דפוקים או משהו,אבל אחרי שעשיתי ריסטרט אני מוצא ב event viewer שלי את ההודעה הזאת The device, \Device\Harddisk0\D, has a bad block.

מה שרציתי לשאול זה האם אפשר לדעת איפה בדיסק שלי ה bad blocks נמצאים,בחלונות 95 ו98 זה היה מראה קוביות וצבע שחור או אדום היה ה bad block , ב windows xp הוא לא מראה,עשיתי scan for and attempt recovery of bad sectors לא משנה אם יש או אין bad blocks פשוט אחרי ה scan הוא מראה או קיי (ולחיצה על האו קיי תעיף את החלון הנל).

>:(

פורסם

בדיקת הארד-דיסק מקיפה ומלאה, ניתן לעשות בווינדוס XP רק לפני שהווינדוס עולה (המסך התכלת הזה שלפעמים מופיע לבד לפני שהווינדוס עולה אם לא מכבים את המחשב כיאות. אצלי הוא מופיע רק על מחיצות מסוג FAT32 ולא על מחיצות של NTFS.)

אני יודע שבשביל לקבוע בדיקה כזאת בעצמך (כדי שלא תצטרך לכבות את המחשב באופן לא מסודר, או אם המחיצות שלך הם ב-NTFS), צריך להריץ עם ה-Disk Doctor (שהוא חלק מה-Norton Utilities) בדיקה מלאה, ואז הוא יגיד לך שהוא לא יכול לעשות את זה בזמן שהווינדוס רץ והוא ישאל אם אתה רוצה לקבוע בדיקה כזאת בפעם הבאה שהמחשב יעלה.

פורסם

בדיקת הארד-דיסק מקיפה ומלאה, ניתן לעשות בווינדוס XP רק לפני שהווינדוס עולה (המסך התכלת הזה שלפעמים מופיע לבד לפני שהווינדוס עולה אם לא מכבים את המחשב כיאות. אצלי הוא מופיע רק על מחיצות מסוג FAT32 ולא על מחיצות של NTFS.)

אני יודע שבשביל לקבוע בדיקה כזאת בעצמך (כדי שלא תצטרך לכבות את המחשב באופן לא מסודר, או אם המחיצות שלך הם ב-NTFS), צריך להריץ עם ה-Disk Doctor (שהוא חלק מה-Norton Utilities) בדיקה מלאה, ואז הוא יגיד לך שהוא לא יכול לעשות את זה בזמן שהווינדוס רץ והוא ישאל אם אתה רוצה לקבוע בדיקה כזאת בפעם הבאה שהמחשב יעלה.

למה עם נורטון?

אפשר לעשות את זה גם דרך המאפיינים של המחיצה. הרבה יותר פשוט.

פורסם

נראה לי שאף אחד לא הבין למה התכוון המשורר ;). הוא אמר שהוא כבר הריץ בדיקה עם Scan for bad sectors, אבל מה שהוא רוצה זה לראות מול העיניים איפה הסקטורים הדפוקים נמצאים.

בכל אופן, עד כמה שאני זוכר, ב-Disk Doctor של ה-Norton Utilities הוא מציג מפה עם כל הסקטורים (ומציין אילו מהם הם פגומים).

כמו כן, אם זו מחיצת FAT, ויש לך דיסקט הפעלה, אתה תמיד יכול להריץ Scandisk (זה שבא עם Win9x).

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאף אחד לא הבין למה התכוון המשורר ;). הוא אמר שהוא כבר הריץ בדיקה עם Scan for bad sectors, אבל מה שהוא רוצה זה לראות מול העיניים איפה הסקטורים הדפוקים נמצאים.

בכל אופן, עד כמה שאני זוכר, ב-Disk Doctor של ה-Norton Utilities הוא מציג מפה עם כל הסקטורים (ומציין אילו מהם הם פגומים).

כמו כן, אם זו מחיצת FAT, ויש לך דיסקט הפעלה, אתה תמיד יכול להריץ Scandisk (זה שבא עם Win9x).

צודק drBozo כבר הרצתי את זה,אם יש למישהו תוכנה אחרת בשביל לראות איפה נמצאים ה bad sectors חוץ מה norton utils אני אשמח.

פורסם

תריצו CHKDSK מחלון דוס , הוא ידווח לכם על הסקטורים הפגומים ומיקומם ( אם כי איני מבין כל כך את הצורך , בד"כ דיסק שמתחיל להדפק , גמר את חייו ודיסק חדש הוא זול אז למה סתם לקחת סיכון מיותר ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים