עבור לתוכן

אחרי התלבטויות רבות החלטתי להחליף למערכת שלי (I7+Asus P6T 58) את המארז+אוורור

Featured Replies

פורסם

:kopfpatsch: המערכת פשוט די נדפקת בגלל שיש לי מארז די מעפן שמסתבר שלא עושה ת'עבודה שלו..(אני מפחדת לעבוד עם התוכנות שלי כי אתמול עשיתי עבודה קטנה יחסית (רינדרנתי משהו קל, למבינים בתחום) והמעבד שלי קפץ לי לשישים ותשע, ואז הכל נדפק... המחשב נתקע.. בלאגנים.. ולא יכולתי לעבוד. כלום לא נשרף אבל אני לא רוצה שזה יקרה כמובן ) בכל מקרה, התלוננתי פה מספיק אז אני אנסה להיות יותר רשמית:

הנה המערכת שלי:

[MotherBoard Asus P6T Deluxe . Intel Intel X58/ICH10R Chipset. 6 x DIMM, Max. 12 GB, DDR3 1333/1066 (1600 O.C.). Triple channel memory architecture (up to 6400 MT/s) . Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP). 3 x PCIe 2.0 x16 (at x16/x16/x1 or x16/x8/x8 mode), SLI and CrosFireX on Demand. True16+2 phase Power Design. 1 x PCI-e x4 and two PCI.

[CPU Intel (Quad) Core i7-920 2.66GHz 8MB Cache shared across all four cores (Nehalem).Intel Hyper-Threading (eight-threads on four cores). Intel Turbo Mode ( Additional processing boost during peak dfmand).Integrated three channels Memory Controller. Memory performance up to 32GB/s.

[Memory 6GB (3 x 2GB) DDR3 1333 Latency 9/9/9. SPD (Serial Presence Detect). (Kingston)

Memory 6GB (3 x 2GB) DDR3 1333 Latency 9/9/9. SPD (Serial Presence Detect). (Kingston)

[Power Supply Silent 700 Watt (24Pin) ATX12V v2.3, EPS 2.91 compliant. 12cm fan cooling. 19dBA at 80% Load. Support SLI, Quad Core CPU and all Multi-Core GPU. 3.3V - 24A, +5V - 24A, +12V1 - 20A, +12V2 - 20A, +12V3 - 20A,+12V4 - 20A, (Combined 12V - 612W),-12V - 0.8A, +5VSB - 3A.

[Video Card Leadtek nVidia Quadro PCI-E FX4600 - 768MB GDDR3-384 bit-bandwidth 67 gb/s-DVI-DL+DVI-DL+Stereo ,Dual Link DVI ,Dual 400 MHz Ramdacs-SLI ..

[Operating System Microsoft® Win XP Professional 64 BIT

and here is my proplem:

CASE MIDI Tower Chenbro MIDI CI-6A19 (2 x 12cm fan) .Internal bay: up to 4 x 5.25inch. External bay: 2 x 3.5inch, 4 x5.25inch. Sheet Metal Thickness .8mm. 12 cm (24dBA) Fans with temperature flow control speed.

הנה הדברים (היקרים) שחשבתי לקחת כדי שהמחשב לא יתחמם: :nixweiss:

1. case: ANTEC TWELVE-HUNDRED

2.for the cpu: Thermalright Ultra 120 eXtreme

3. ouder fans

והנה השאלות שלי:

1. לגבי ה-Case:

א. הגודל שלו זה "ATX Full Tower" ובחברת אנטק קראתי איפשהו שהלוח אם צריך להיות מסוג ATX. אני לא יודעת ממש מה זה אומר...

ב. האם המארז בא עם built-in water cooling radiator או שזה לא תמיד מגיע עם זה? אני קצת מבולבלת בקטע הזה..

2. לגבי ה-CPU:

א. האם ההתקנה של המאוורר Thermalright Ultra 120 eXtreme צריכה לבוא במקום ה-"intel built-in fan" או שזה משהו שאפשר לשים בנוסף? אני משערת שבנוסף, אבל שווה לשאול..

ב. לפי מה שקראתי פה הגודל של ה-eXtreme הזה הוא 132 x 65 x 163mm וזה לא גודל קונבנציונאלי, זה יכול לגרום לחוסר התאמה כלשהי? יכול להיות שזה לא יותאם פיזית למבנה הפנימי של המארז והכל?

3. לגבי המאווררים הנוספים:

א. אני לא יודעת אם אני חייבת אבל אם כן מה כדאי לי?

יש לי מקום לשני מאווררים נוספים: 80mm Fans and for Side Air duct

מה שכבר מובנה עם המארז הם שלשת המאווררים האלו: x 120mm blue LED front fan 2 x 120mm blue LED rear fan and 1 x 200mm top fan=3 fans

אשמח לכל הצעה,טיפ או עצה!!!

::)

פורסם

אני יענה רק מה שאני בטוח 100% כי זה יקר ולא רוצה לדפוק לך כלום , זה אחלה מארז ושקלתי לקנות אותו גם

הקירור למעבד בא במקום ולא בנוסף לקירור סטוק של אינטל

ותקחי למארז

אחד בצד (דלת) של 120X25

ובאמצע שמקרר את המעבד או את הכרטיס מסך 120MM

את לא מקבלת אם זה קירור מים , אבל יש לך סלוטים להכנסת צינורות

כל זה קראתי באתר של ANTEC ( מה שקשור למארז)

אני כמעט ב100% בטוח שהמארז תומך את הלוח M שלך

ולגבי חוסר ההתאמה אני לא יודע אז אני לא אסבך אותך

מקווה שעזרתי

פורסם

שאלות, תשובות.

1.

א. זה אומר שזה מארז גדול. מאד גדול. הוא תומך בתקן ATX.

כן, הלוח שלך תומך בתקן הזה. כיום חלק נרחב מלוחות האם והמארזים תומכים בתקן זה.

ב .בלוח את מקבלת "הכנה" לקירור מים, לא משהו שצריך לעניין אותך.

2.

א. הקירור בא במקום.

ב. הגוף קירור גדול, אך יש לו מספיק מקום באנטק.

3.

א. המאווררים שמגיעים עם המארז מספיקים.

מאוררי 80MM הם לא כל כך מומלצים, מכוון שהם עושה הרבה רעש, ולא מזיזים אוויר.

ההמלצה שלי היא להסתפק במארז יותר סולידי.

ואפילו היתי אומר שהאנטק קצת מצועצע לטעמי. (וגם יקר מאד)

פורסם
  • מחבר

וואו.. תודה! אני בשלב של חרפון וסוף סוף נהייה לי קצת סדר בראש!! אני בחיים לא התעסקתי עם הנושא של אוורור, אבל עשיתי לי חישוב כזה:

המארז בא עם 120 מ"מ מאוורר אחורי ו-120 מ"מ מאוורר קדמי ועוד מאוורר אחד למעלה. יש לי את ה-Thermalright באמצע, ככה שאם אני אשים על הדלת עוד מאוורר עוצמתי אז האוויר לא יוכל לצאת החוצה כי הוא יהיה בדיוק מול האוויר שה- Thermalright מוציא ואז כל האוויר החם יישאר בפנים! נרא'לי שהאוורור היחיד שאני יכולה להוסיף הוא כזה שלא יחסום את האוויר שאמור לצאת מפתח האוורור העיקרי שהוא באיזור של הדלת (למרות שיש בדלת אופציה למאוורר, ככה שאני לא בטוחה שיש הרבה הגיון ב"תאוריה" שלי..חחח..)

מה שכן, חשבתי אולי להוסיף את THERMALTAKE SCHOONER CL-G0009 שעולה בסביבות 120 ¤ ואמור לקרר את הכרטיס מסך (אבל אני לא סגורה על זה)

דר"כ אתם יודעים מאיפה הכי כדאי לי להזמין? כי אני רק יודעת מאיפה לא כדאי לי... :D ואם יש עוד הצעות.. רעיונות.. הכל מתקבל בברכה...

במקרה הכי גרוע, לפחות אנ'לא אצטרך לקנות טוסטר... :s07:

טוב נו..זה לא כזה מצחיק... :-\

פורסם

נתחיל בטעות הראשונה שלך, ה-TR מכוון את האוויר החם החוצה.

החוצה, כלומר כלפי המאוררי האחורי.

משמע המאורר שעל הדלת לא מפריע לו. להפך, הוא עוזר לו.

אני לא יודע מאיפה בדיוק הביאו לך את המארז שיש לך עכשיו, אבל הוא רחוק מאד מלהיות אופטימלי למפרט.

מצד שני, לא צריך להסחף לקנות אנטק 1200. שגם יקר, ולא משתלם.

את יודעת מה את מחפשת במארז? שיקרר, או שגם יראה יפה? (בהנחה שראית את האנטק)

או שקט במיוחד?

ומי האידיוט שהמליץ לך על ה-TR (שעולה לבד 300 ש"ח, וצריך להוסיף לו מאורר)

זה קירור אקסטרים. לא זכור לי שקראתי במהלך האשכול הנ"ל,

שאת מתכוונת לבצע אוברקלוק (המהרה), או שפיספסתי משהו?

נכון, הוא הקירור היחיד (או בין היחידים) שמתאימים למעבד שלך, אך, אני סבור שגם הקירור סטוק יעשה את העבודה.

מה גם, שבקרוב יצאו קירורים קצת יותר ראלים לצרכים שלך.

מאיפה כדאי להזמין? תלוי מאיזה אזור את בארץ.

פורסם
  • מחבר

אז ככה, אני ממש לא נהנית לשפוך כסף אבל- ממה שהבנתי, בגלל שה-i7 הוא די חדש בשוק אין הרבה גופים שיכולים לקרר אותו כמו שצריך ו- Thermalright", מדגם Ultra 120 Extreme מותאם במיוחד לתושבת 1366", עליה מבוססים מעבדי ה-Core i7 וזה לפי מה שקראתי פה. עפ"יos הוא יכול להגיע בעומס ל-90 מעלות ככה שהוא די בעייתי בקטע הזה- והוא יתחמם בטירוף גם בלי אובקלוק, וסביר להניח שאם אני אקנה מאוורר, אפילו עם rpm גבוה זה לא יקרר מספיק ואולי אז זה יהיה יותר ביזבוז כי הביצועים של המערכת ירדו.

לגבי ה"ומי האידיוט שהמליץ לך על ה-TR (שעולה לבד 300 ש"ח, וצריך להוסיף לו מאורר)"

נכון, צריך להוסיף מאוורר נוסף של 120 מ"מ, אני לא ציינתי את זה, כל העניין הזה בלבל גם אותי. באתר של אנטק כתבו את הדבר הבא:

"The problem with this design is that fans with a full post, which are most of the fans available in the lab, will not mount on the Ultra 120. You have to use a fan with holes instead of a full post. Fortunately two of the better fans that are available, the Noctua and the Scythe S-Flex, both use the 4-hole design." :s05: :s05: :s05:והבעיה היא שהם לא מרבים לפרט. רק זורקים את הבעיה הזאת וזהו. הם כותבים זה שהבליטות או איך שלא קוראים לזה שמהם עשוי ה- Thermalright (צריך לראות תמונה כדי להבין) מסודרים ככה שרק מאוורר שיש בו חורים יוכל להתאים לו כך שהבליטות של ה Thermalrighיכנסו דרך שני החורים התחתונים של המאוורר. בעצם- המאוורר צריך להתלבש על ה-Thermalrigh.. משהו כזה. השאלה איזה מאווררים יכולים להתאים? (בדרך כלל זה הפוך)

אני הבנתי ש-SCYTHE S-FLEX? S-FDB 120mm Quiet FAN SFF21F הוא מהיחידים שהולכים יחד עם ה-

Thermalright.

השאלה העיקרית היא: האם SCYTHE S-FLEX? S-FDB 120mm Quiet FAN SFF21F ילך עם ה- Thermalright?

אבל, אם אתם יודעים על מאוורר אחר שהוא באמת(אבל באמת) טוב יותר אז אשמח לדעת, השאלה היא מה יותר טוב בשביל ה-I7 מדגם 920?

איזה בלאגן.. :kopfpatsch:מקווה לתגובות.

אה, ובקשר לחנות, אני נמצאת גם באזור רחובות (ככה שאני יכולה לקחת את זה גם מנס ציונה, ראשל"צ) וגם באזור ירושלים.

אה.. ותודה על התגובה.

:D

פורסם

נועה,

קשה לי להאמין שהמחשב קורס בגלל המארז.

יכול להיות שהוא קורס בגלל שאולי הספק שלך גנרי (מה שם הספק?), בגלל שיש בעיה עם הזכרונות, בגלל שאולי הקרור לא יושב טוב, אולי בגלל התקנה לא טובה של מערכת ההפעלה, בעיית דרייברים, הגדרות בלוח, טמפרטורת המעבד או בגלל אלף ואחת סיבות אחרות.

קחי את המחשב לחנות נורמלית (למשל לזיגזג 2000 או למשל למנהל המעבדה ב TMS), ותני להם לבחון את המערכת, ולהביא אותה למצב שתעמוד במבחני מאמץ לאורך זמן. עדיף מאשר תתחילי להתבדר לאורך זמן ולהוציא כסף בכוונים שלא יתרמו ליציבות.

פורסם

המארז אחלה ואל אמור לעשות בעיות, אבל גם אם תרצי תהחליף אזי אנטק 300 או CM590/690 עולים בין 300 ל-380 ש"ח ויעשו את העבודה נהדר מאחר והם קרירים ביותר

פורסם
  • מחבר

היי תודה,

אני כנראה אזמין את המארז של ANTEC TWELVE-HUNDRED ביום ראשון.. זה יצא לי 700 ש"ח בחנות שממנה רכשתי את המחשב כי עשיתי להם קצת בעיות..חחח..

לגבי הקירור למעבד.. יש את ה- Thermalright Ultra-120 Extreme 1366 RT CPU Cooler שמגיע עם מאוורר מובנה של 120מ"מ.. קצת רועש אבל אם הוא עושה את העבודה אז זה שווה את זה. בנוסף, הייתה לי התלבטות לגבי ה-Thermaltake VI AX CL-P0508 High Performance Cooler for LGA1366 LGA775 AM2 K8 כי הוא זול יותר ואמור לתת ביצועים לא רעים עד 2000 rmp ופיזור אויר לארבע ערוצים(ב-ultra זה 6), אך לצערי קראתי עליו מעט מאוד ביקורות וכולן היו ממש שליליות ככה שלא נראה לי שאפשר להמר עליו.

לגבי הדברים שאני צריכה לבדוק:

היה איזה דרייבר שהיה חסר לי- דרייבר של הכרטיס מסך שלי שתומך באפטר אפקט אז הוספתי אותו . משום מה הוא לא הופיע לי אחר כך בלוח הבקרה, בניגוד לדרייבר הבסיסי שכן הופיע לי. עשיתי חיפוש והוא לא הופיע.

לגבי הספק: פרט לכל הרכיבים של המחשב לא התעכבתי בבדיקת הספק וזאת הייתה טעות. אני הכנתי את המפרט של המחשב חוץ מהספק והמארז(רציתי מארז אחר אבל לא היה להם וכו'.. כבר כתבתי על זה פה אז לא משנה) בקיצור אלו הפרטים של הספק שלי

Silent 700 Watt (24Pin) ATX12V v2.3, EPS 2.91 compliant. 12cm fan cooling. 19dBA at 80% Load. Support SLI, Quad Core CPU and all Multi-Core GPU. 3.3V - 24A, +5V - 24A, +12V1 - 20A, +12V2 - 20A, +12V3 - 20A,+12V4 - 20A, (Combined 12V - 612W),-12V - 0.8A, +5VSB - 3A. אני אברר את שם החברה שלו...

פורסם

תשובות לגבי קירורים כאלו ואחרים או כל נושא אחר שהוא לא נושאו של הפורום - תוכלי לקבל בפורומים המתמחים בכך.

תתחדשי בכל אופן

פורסם

אז ככה, אני ממש לא נהנית לשפוך כסף אבל- ממה שהבנתי, בגלל שה-i7 הוא די חדש בשוק אין הרבה גופים שיכולים לקרר אותו כמו שצריך ו- Thermalright", מדגם Ultra 120 Extreme מותאם במיוחד לתושבת 1366", עליה מבוססים מעבדי ה-Core i7 וזה לפי מה שקראתי פה. עפ"יos הוא יכול להגיע בעומס ל-90 מעלות ככה שהוא די בעייתי בקטע הזה- והוא יתחמם בטירוף גם בלי אובקלוק, וסביר להניח שאם אני אקנה מאוורר, אפילו עם rpm גבוה זה לא יקרר מספיק ואולי אז זה יהיה יותר ביזבוז כי הביצועים

אבל, אם אתם יודעים על מאוורר אחר שהוא באמת(אבל באמת) טוב יותר אז אשמח לדעת, השאלה היא מה יותר טוב בשביל ה-I7 מדגם 920?

איזה בלאגן.. :kopfpatsch:מקווה לתגובות.

אה, ובקשר לחנות, אני נמצאת גם באזור רחובות (ככה שאני יכולה לקחת את זה גם מנס ציונה, ראשל"צ) וגם באזור ירושלים.

אה.. ותודה על התגובה.

:D

אני לא מבין מאיפה קיבלת את הרושם הזה...? :kopfpatsch:

המעבד שלי במאמץ 100% לליבות לא עובר את 50 מעלות, ללא מאמץ 37 מעלות כאשר הקרור סטוק של אינטל עובד ב-1000 סל"ד בלבד.

אפילו באוברקלוק ל-3.0GHZ על קרור סטוק, המעבד לא עובר את 55 מעלות במאמץ.

פורסם

אני מאוד ממליץ לך להתייעץ בפורום מפרטים לגבי המפרט המתאים בשבילך. יש לי הרגשה שאת הולכת לקנות דברים הרבה מעבר למה שאתה צריכה.

פורסם

אני מבקש לסגור את הנושא הזה חברים.

אני בהחלט מציע ללכת להתייעץ בפורום מפרטים והן בפורום אוברקלוקינג וקירור וכל פורום אחר שנראה שיש בו צורך.

הפורום הזה הוא לא לנושאים הללו - אז אבקש להיצמד לנושא הפורום או לסיים את הדיון

פורסם

נועה, לדעתי את הולכת לבזבז כסף על האלמנט האחרון שיכול לעזור לך. נראה לך שאינטל מתכננים מעבד שיעבוד רק במארזים ב 1000 שקל?

עוד לא ענית איזה ספק קנית.

חבל שאת לא מקשיבה למה שהצעתי לך, דהיינו ללכת לחנות נורמלית כדי שתסדר לך את המחשב ותשקיע את הכסף ברכיבים שאת באמת צריכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים