עבור לתוכן

יש לי כמה שאלות על צינורות עיבוד ועל הצ'יפ בכרטיס מסך אשמח שתענו לי

Featured Replies

פורסם

הנה השאלות ותודה מראש לעוזרים:

1)PIPELINES - צינורות עיבוד, שמעתי שיש צינורות עיבוד במעבידם וכרטיסי מסך, יש הבדל? (יענו לא שמעתי אני יודע =\)

2)מה בעצם תפקידי ה PIPELINES? (צינורות עיבוד) ולכמה ככול שיש יותר זה יותר טוב? :o

3)הליבה היא בעצם בצ'יפ (שעליו מונח ההיטסינק) נכון? אז איפה הזכרון ? (מדובר בכרטיסי מסך), הוא בצ'יפ ניפרד או שזה בתוך הליבה של הזכרון ביחד עם מהירות הליבה יש גם מהירות זיכרון או משהו כזה? הסבר בבקשה

שאלת EXTRA למי שאין כוח לענות שלא יענה: (יעני זה לא דחוף או משהו כזה)

X) איי ג'י פי זה בעצם סלוט שמיועד לכרטיסי מסך, מה הוא בעצם עושה?הוא מעביר את המידע בין הכרטיסי מסך לזכרונות המעבד? (דרך ה NB) או שיש עוד? הסבר בבקשה (לא דחוף אז למי שבאמת אין כוח לא אשאל למה לא עניתם).

בתודה ג'י, ;D

פורסם

2.צינורות לעיבוד נתונים בהם מועברים הנתונים בתוך המעבד הראשי או המעבד של הכרטיס הגראפי.

ככל שיש יותר צינורות עיבוד כך יעוברו הנתונים מהר יותר.

3.הזכרונות הם בד"כ מפוזרים מסביב לליבה, הם נראים כמו צ'יפים שחורים כאלו.

X) -

Accelerated Graphics Port - אפיק הרחבה ייעודי לכרטיסי מסך שמאפשר העברת נתונים מהירה במיוחד בין הזיכרון הראשי של המחשב לבין כרטיס המסך. בתחילת דרכו, AGPx1 היה יכול להעביר 266 מגבייט לשנייה וניזון מ-3.3 וולט. AGPx2 היה מסוגל להעביר 533 מגבייט לשנייה (3.3 וולט גם הוא). AGPx4 שנמצא בשימוש כיום בכל הכרטיסים החדשים, ניזון מ-1.5 וולט ויכול להעביר 1066 מגבייט לשנייה. AGPx8 יפעל גם הוא ב-1.5 וולט ויעביר 2133 מגבייט לשנייה. קיימים גם כרטיסים מסוג AGP Pro בעלי פינים נוספים להספקת יותר זרם חשמלי (לא בשימוש במחשבים הביתיים).מהירות השעון של ה- AGP הוא 66MHz .

פורסם

ראוי לציין שכרטיס המסך מחובר דרך ה-AGP לגשר הצפוני ודרכו הוא מקבל גישה לזיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים