עבור לתוכן

אילוסטרציה וקטורית חדשה

Featured Replies

פורסם

האילוסטרציה הזאת מיועדת להדפסה והדבקה על קאפה.

השאלה היא מה אני צריך כדי להתאים את המסמך להדפסה.

http://www.siz.co.il/my.php?i=xztnojhwqmhm.jpg&gal=1450

או בדביאט:

http://mrsufgi.deviantart.com/art/Growing-up-108697711

הוא וקטורי, 16bit, CMYK וברזולוציה 300.

חוץ מזה אשמח לתגובות. הרקע שמתי סתם, התגובות כאן היא על האילוסטרציה בלבד,

תודה מראש, עבדתי קשה. אורי.

פורסם

הייתי ממליץ לך לדפיס גרסת ניסיון רק כדי לראות את ההתאמות צבעים. אז כן קודם כל יפה שהעברת את לCMYK זה כבר חצי עבודה, עדיין לא אומר בוודאות שזה ייצא מושלם- המון תלוי בבית דפוס בו אתה מדפיס את זה.בנוסף,אני לא יודע אם יש לך גודל מוגדר, והאם הוא גדול מA4 . מומלץ לשים CROSSים כדי שיחתכו נכון.לפני הדפסות מומלץ לשים CROSים (מעין סימון מעל השטח המודפס של איפה לחתוך את התמונה לאחר ההדפסה).

אני כן הייתי ממליץ לך ללטש את האילוסטרציה קצת, היא לא מושלמת.

פורסם

במעבדות מקצועיות אתה יכול לתאם איתם מרחב צבעים ופרופילי צבע (CMYK אמנם מומלץ במקרים רבים, אבל אם יש אפשרות להדפסה לפי sRGB אז יש פוטנציאל להגיע לתוצאות טובות יותר), ולאחר מכן ליישם את הבחירה במסמך עצמו, השאלה האם הדיוק עד כדי כך קריטי.

קצת על האילוסטרציה עצמה -

יש בעבודה שלך פרט טוב מאוד וראוי לציון - בזכות הפירוט בהבדלי הטונים הצלחת להעניק נפחים משכנעים למדי. בנוסף, הקו באיור שלך נוצר בזכות הבדלי הצללה וניגודיות גוונים, שזה מצוין, אבל זה הופך מספר פגמים קטנים למאוד בולטים וצורמים:

ראשית, הקו מימין לשפתיים של הדמות של אחותך בציור הוא ממש מיותר ולא במקום, ושובר את המתווה של יצירת תוי פנים ע"י הצללות. אין בו שום צורך.

שנית, חלק משמעותי במעברי הגוונים בפנים של הדמות של אחותך, לא עוקבים אחרי מבנה הגיוני של תוי פנים, וזה פוגם מאוד באיכות של האיור. במיוחד החלק המוצל של האף, וכל האיזור של הסנטר שלה והלחי השמאלית (ימנית בתמונה). אתה צריך שההצללות יעקבו אחרי תוי הפנים ובעצם יבנו אותם, דבר שעשית באופן מוצלח למדיי בפני הדמות שלך.

כמה הערות נוספות -

- עוד קצת קונטראסט ישפר בצורה משמעותית את הבדלי הטונים ויחדד את המקומות בהם צריך להפריד פרטים (למשל, היכן שהאצבע של אחותך נפגשת עם הפנים שלך)

- השיער של אחותך דורש ליטוש ופירוט נוסף. צריך לעבוד עוד גם על השפתיים שלה, הן חד-גוניות מדיי ונראות מודבקות על הפנים.

- סתם אבחנה שאולי יכולה להיות מעניינת לגבי הסגנון: השקעת באופן ראוי לציון בטווח הטונאלי, הקונטראסט והבדלי הגוונים, ולדעתי אם היית עובד על ציור ראסטרי עם מברשות רכות ומרקמים (כמו בפוטושופ ופיינטר), במקום איור וקטורי, היית משיג תוצאה הרבה יותר טובה ופוטוריאליסטית.

אגב, אם אתה מכיר את כלי ה mesh של אילוסטרייטור, אני הייתי ממליץ להשתמש בו בפעם הבעה כדי ליצור ציור וקטורי משכנע, עם מדרג חלק של גוונים בניגודיות גבוהה.

פורסם
  • מחבר

במעבדות מקצועיות אתה יכול לתאם איתם מרחב צבעים ופרופילי צבע (CMYK אמנם מומלץ במקרים רבים, אבל אם יש אפשרות להדפסה לפי sRGB אז יש פוטנציאל להגיע לתוצאות טובות יותר), ולאחר מכן ליישם את הבחירה במסמך עצמו, השאלה האם הדיוק עד כדי כך קריטי.

קצת על האילוסטרציה עצמה -

יש בעבודה שלך פרט טוב מאוד וראוי לציון - בזכות הפירוט בהבדלי הטונים הצלחת להעניק נפחים משכנעים למדי. בנוסף, הקו באיור שלך נוצר בזכות הבדלי הצללה וניגודיות גוונים, שזה מצוין, אבל זה הופך מספר פגמים קטנים למאוד בולטים וצורמים:

ראשית, הקו מימין לשפתיים של הדמות של אחותך בציור הוא ממש מיותר ולא במקום, ושובר את המתווה של יצירת תוי פנים ע"י הצללות. אין בו שום צורך.

שנית, חלק משמעותי במעברי הגוונים בפנים של הדמות של אחותךא, לא עוקבים חרי מבנה הגיוני של תוי פנים, וזה פוגם מאוד באיכות של האיור. במיוחד החלק המוצל של האף, וכל האיזור של הסנטר שלה והלחי השמאלית (ימנית בתמונה). אתה צריך שההצללות יעקבו אחרי תוי הפנים ובעצם יבנו אותם, דבר שעשית באופן מוצלח למדיי בפני הדמות שלך.

כמה הערות נוספות -

- עוד קצת קונטראסט ישפר בצורה משמעותית את הבדלי הטונים ויחדד את המקומות בהם צריך להפריד פרטים (למשל, היכן שהאצבע של אחותך נפגשת עם הפנים שלך)

- השיער של אחותך דורש ליטוש ופירוט נוסף. צריך לעבוד עוד גם על השפתיים שלה, הן חד-גוניות מדיי ונראות מודבקות על הפנים.

- סתם אבחנה שאולי יכולה להיות מעניינת לגבי הסגנון: השקעת באופן ראוי לציון בטווח הטונאלי, הקונטראסט והבדלי הגוונים, ולדעתי אם היית עובד על ציור ראסטרי עם מברשות רכות ומרקמים (כמו בפוטושופ ופיינטר), במקום איור וקטורי, היית משיג תוצאה הרבה יותר טובה ופוטוריאליסטית.

אגב, אם אתה מכיר את כלי ה mesh של אילוסטרייטור, אני הייתי ממליץ להשתמש בו בפעם הבעה כדי ליצור ציור וקטורי משכנע, עם מדרג חלק של גוונים בניגודיות גבוהה.

תודה, תודה, תודה!

באמת שאני כבר שבוע שלם מחפש מישהו שיגיב לי בצורה רצינית לעבודה, על איפה אפשר לתקן, לשפר ולשנות.

לגבי הבדלי האיכויות השונות בין הדמות שלי ושל אחותי. אז הפני הדמות שלי נעשתה למעשה אחרונה. ובמהלך העבודה עצמה רמת הפירוט שהשקעתי גברה משמעותית ובסוף לא חזרתי להוסיף עוד פרטים לדמות של אחותי. שכן בלחי שמאל (צד ימין בתמונה) חסרות שכבות צבע, שבמקומן הגיע קו לא קשור. וזה גרם לשפתיים להראות מודבקות כיוון שלא הייתה הכנה מבחינת גוונים.

במבט נוסף בעבודה, אני

מה זאת אומרת "ציור ראסטרי"? עבדתי יותר בכיוון הצורני הוקטורי בכוונה. לא חיפשתי ריאליזם חיפשתי ציור.

תאמת שאני ואילוסטרייטור עוד לא חברים טובים..

אז שוב תודה, אורי. ולגבי ההדפסה. רק חשוב לי שזה יראה יפה ואיכותי על הקיר בחדר. יש המלצות לבית דפוס באיזור חיפה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים