עבור לתוכן

קיצור תולדות פלסטין - פיקציה?

Featured Replies

פורסם

תן להם מה שהם רוצים, מדינה ו67 ומה שבא להם (שיקחו גם חצי מירושלים). אם יש בעיות אחרי זה אתה כבר נלחם

במדינה ולא במיעוט אצלך וגם העולם יראה את זה אחרת, ברגע שנתת להם מה שהם אומרים שהם רוצים אען להם תירוץ וסיבה

לעשות לך בעיות (שוב אם כן אז יש לך לגיטימציה להיכנס באמא שלהם ואף אחד לא יגיד לך כלום)...

במצב כמו שהוא היום, שאתה שולט בעם אחר ועושה להם משטר צבאי (גם הפלמ"ח פוצץ פה דברים) אתה לא יכול להתפלא שזה מה שקורה...

אתה כל כך טועה .

זה בסך הכל הצעד הראשון שלהם שמוטווה על ידי המתונים

כלומר 67 זה המתונים שלהם , אחרי שהם יקבלו את 67 יבואו הקיצוניים ויגידו :" הינה קיבלנו את 67 בזכות ה"מוקאוומה" בוא נמשיך ניקח את הכל - הריי זה שלנו והם גזלו את זה " אל תשכח שהדת שלהם תומכת ברעיון הזה שהאדמות הם אדמות מוסלמיות , זאת מלבד שבכל הסכם שתעשה איתם ללא הפרדת עמים השד הדמוגרפי יעלה ויצמח .

ודרך אגב הנוסח של המשפטים שלך כבר נאמר על כל ויתור בשטח שעשינו ועד כה זה נשך אותנו בתחת .

לסיכום : טריטוריה כזו או אחרת איננה הבעיה כמו הבעיה של הברדת עמים ו / או אינטגרציה בין העמים על בסיס משותף להלן תרבותי מיכיוון שרק זה מה שעומד בין ערבי מוסט וחמולתי לבין איש העולם המערבי הדוגל בדמוקרטיה וחופש הפרט . ( חופש הפרט - חחח בדיחה עצובה , אבל נו שויין )

• תגובות 53
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שוב, לא נתת להם מדינה, לא את כל מה שהמתונים שלהם רוצים ואתה ממשיך לבנות התנחלויות :nono: ...

במדינה יתנו לך להילחם בכל הכח.

פורסם

אף אחד לא "יתן לך" שום דבר. שמענו טענות דומות גם לפני הנסיגה מלבנון (ואז הם נזכרו שיש להם דרישה לחצי כפר + הר דב + שבעת הכפרים) ולפני הנסיגה מעזה (ואז הם נזכרו לחטוף חייל)

אתה תמים ברמות על-אנושיות.

דעת הקהיליה הבין לאומית / או"ם היא צבועה ומתחסדת ואנחנו לא הצד עם הנפט אז אין בעייה אם נושמד.

פורסם

או קיי, עד עכשיו אני שומע מה לא, אז מה כן?

פורסם

אני בהחלט מוכן רוצה ומבין שעליהם לקבל מדינה , זו הייתה עוד הבעיה מאז ימי בגין שטבע את המושג אוטומניה מפני שהיה מובן שהם אינם בשלים בוגרים ועצמאיים לנהל מדינה משל עצמם .

אני אומר ( כמו יאצק :" תיתנו להם מדינה - שיסבלו גם כן !") ודאי לתת להם מדינה אבל בוא נדבר על הגבולות שלה וכמו כן אני מתכוון שכל האזור ישלם על הולדת העם החדש הזה במיזרח התיכון וכמו כן אני אומר שהפלסטינים הם בעיה אזורית ולא כמו שאנחנו כמו מטומטמים לוקחים את הבעיה על עצמנו בלבד כלומר פיתרון פלסטיני במסגרת המזרח התיכון , לא יהיה פינוי / גירוש ישובים אלא אם כן הוא נעשה בצורה הדדית אריאל תמורת אום אל פחם או תמורת שפרעם וכו' .

אני אומר פיתרון בעיות נעשה בשיקול דעת ולא במציאת הפיתרון המתלהם הראשון והולכים אל זה שלא צועק כי הוא בדרך כלל צודק ויכול לחיות עם האמת שלו ( להבדיל ממתלהמים כמו בתרד אמונה וכו שאינם יכולים לחיות עם האמת שהם בחרו לכן הם הולכים להטיף ) אותו דבר גם כאן , הפתרון הנכון הוא זה שאינך יודע , זה שאינך מבין או רואה .

( אם היית רואה את הפיתרון הנכון הרי לא הייתה בעיה .)

פורסם

או קיי, עד עכשיו אני שומע מה לא, אז מה כן?

יצירת פיתרון הכולל סיפוח יהודה ושומרון. תוך נכונות לאוטונומיה פלסטינית על הערים, עידוד הגירה.

לגבי עזה (אחרי המבצע) צריך לאפשר להם חופש תנועה לים (לדעתי אין שום אפשרות לעצור את ההברחות). ינתן להם מסר (תוך כוונה אמיתית לבצע) שבכל מקרה של ירי תהיה תגובה לא פרופורציונלית.

לגבי הלחץ הבין לאומי: הנה ציטוט של פייגלין

חרם כלכלי הוא בעיה קשה. לכאורה, ביטול המסחר עם ישראל יחנוק את המשק הישראלי. התשובה לאיום הזה איננה חד משמעית. יתכן בהחלט שיהיו מדינות שיקראו להחרמת המסחר עם ישראל. צפוי שאכן תהיה פגיעה כלכלית מכיוון זה. אולם כוחות כלכליים תמיד היו חזקים מכוחות מדיניים. בלגיה קוראת זה מכבר להחרמת המסחר עם ישראל. צרפת לעומתה נמנעה מכל קריאה להחרמה של ישראל על ידי השוק האירופי המשותף. מה ההבדל בין השתיים? האם הצרפתים אוהבים אותנו יותר? מובן שלא. הם פשוט מוכרים לנו הרבה יותר. הישראלים אוהבים מאוד לנסוע ב'רנו', ב'פז'ו', וב'סיטרואן', והצרפתים לא יוותרו על שוק רציני כזה. לעומת הצרפתים, הקף המסחר עם בלגיה זניח (השוקולד הבלגי מוצלח, אבל גם של 'עלית' לא רע...) ולכן לא אכפת להם להכריז הכרזות. ישראל מייבאת מן השוק האירופי פי שלוש ממה שהיא מייצאת אליו. יתכן ומבחינה כלכלית טהורה עדיף לישראל לבטל ביוזמתה את ההסכם עם השוק האירופי המשותף. יחסים כלכליים טובים אסור להם שיהיו תלויים כל הזמן כחרב פיפיות פוליטית.

אם כן, צפוי שאם יהיה חרם הוא יהיה בעיקר הצהרתי. ישראל אינה מדינה חסרת משקל כלכלי. התוצר הלאומי הישראלי עולה על זה של כל המדינות המקיפות אותה גם יחד, ובמקום שיש מוצר ויש קונה - יהיה בצורה זו או אחרת גם מסחר. נכון לעכשיו הפגיעה הכלכלית היא פועל יוצא של הטרור, ופתרון הבעיה הזו יעורר בסופו של דבר גם את הכלכלה. העולם נוטה לרדת מעץ ההכרזות במהירות ולהסתדר עם החזקים. אם נהיה חזקים, צפוי שכלל זה יתקיים גם במקרה הישראלי.

בקיצור הכל עניין של אינטרסים.

פורסם

אם כך אנחנו מסכימים על הרעיון הכללי, צריך לתת להם מדינה...

ועכשיו הטיעון שלכם נגדכם, יש להם מדינה והכל, מה מונע מהקיצוניים שלהם לומר, רואים הצליח המאבק בואו נמשיך? ומה עושים במקרה כזה?

פורסם

לא אמרתי מדינה. אמרתי לתת אוטונומיה מוגבלת על הערים וחלק מהמרחב הכפרי.

לגבי המשכת האלימות בעזה - הזכרתי. ביהודה ושומרון לא תהיה להם גישה לנשק כבד (מקסימום אקדחים לשוטרים). צה"ל פועל באופן חופשי בערים וימשיך לפעול במקרה כזה.

פורסם

רבותי צאו מהסטלה , הם נוצרו כעם ביגלל היותנו כאן ממש כמו שמפלגת שינוי נוצרה בגלל החרדים ובכלל ניוטון כבר ניחש שמול כל כוח עומד כוח אחר או שהיה זה אחד המשוררים - חח , על כל מקרה הם כאן מגובשים למחצה וכמובן שכוחות מיזרח תיכוניים אינטרסנטים חודרים אל העם הלא מוצק הזה ומערערים את ההומוגניות שלו ( אני מדבר על אירן וסוריה שהן בעלי אינטרסים באזור ) לכן הבעיה הייתה ותמיד תהיה הנחישות שלנו כעם , ואם לדבר על הבעיה העכשווית אז הסבעיה היא אירן וסוריה שהן למעשה הזאב בעור הכבש הפלסטיני ועד שהבעיה האירנית לא תטופל לא יהיה סיכוי לשלום במזרח התיכון , ואם אתם חושבים שהבעיה תיגמר שם אז זו טעות , עד שלא תשרור בעולם ההבנה שכל אדם זכאי לחיות חיים חופשיים זה לא יקרה , עכשיו המכשול הוא דת , אחרי שבני האדם יפקחו עיניים למציאות יהיה זה מכשול אחר , למעשה יכולה להיות צודקת הטענה שהכל נפתר בד בבד כלומר יחד ובאמת יש מקום לחשוב שהמערביות היא זו שיצרה את הלאומיות הערבית .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים