עבור לתוכן

הסבר לגבי מהירויות תדרים של מעבדים

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לדעת אם יש ומה ההבדל אם יש בין מעבדים ישנים של אינטל שעובדים על(סתם דוגמא)2400MHZ לבין מעבדים חדשים של אינטל שעובדים על אותה מהירות?

לי לדוגמא כמו שחלק מכם יודעים המעבד עובד עכשיו על 3023 MHZ..מה זה בעצם אומר?

הוא מהיר יותר ממעבד כפול ליבה שעובד על 1800MHZ?

איך אפשר אפילו לבחור איזה מעבד לקנות?

איך אפשר לדעת מה יותר מהיר ואיך זה עובד?כי אם זה מהירות נטו אז עדיף לא לקנות מעבד כי שלי עובד בתדרים גבוהים יותר או משהו?אשמח לקבל הסבר שיבהיר לי את הנושא כי זה מבלבל נורא..

תודה חברה..

פורסם

אם המעבד שלך עובד על 3.02 כמו שאמרת הוא לא עובד יותר מהר ממעבד כפול ליבה שעובד על תדר 1800 מכיוון שכפול ליבה מדמה שני מעבדים במעבד אחד, כאילו ישלך שני מעבדים שעובדים על 1.8 אז 1800+1800=3.6

אתה יכול לבדוק איזה מעבד אתה רוצה לדוגמא מעבדים מהגירסא E8XXX שהם איכותיים ביותר ומצויניים לOC (המהרה של המעבד למהירויות גבוהוות יותר).

פורסם
  • מחבר

אוקיי..וזה אומר שמעבד שמבוסס QUAD CORE שסתם דוגמא עובד על 2000MHZ עובד על 8000MHZ בעצם?

פורסם

זה טיפה יותר מסובך אבל כן.

פורסם

פותח התרד...תדר הוא כבר מזמן לא מדד לביצועים..

שכן המבנה (ארכיטקטורה) הפנימית של המעבד היא המכריעה לרוב..

ומעבד כפול/מרובע ליבה בתדר ל2GHZ לא עובד בתדר של 4GHZ או 8GHZ :bash:

הוא פשוט מסוגל לבצע יותר חישובים באופן מקבילי..מה שמעניק לו יתרון..

פורסם

תחשוב על זה ככה: תדר המעבד X מספר הליבות X "יעילות הארכיטקטורה" = מדד ביצועי המעבד.

לכן למספר הליבות אין השפעה על התדר. אבל, ככל שהתדר גבוה יותר באותה הארכיטקטורה הביצועים עולים. והוגה רעיון הOC לא יוצא מפגר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי...ושאני מחפש מעבד שיגיע לתוצאות גבוהות ויעילות מאוד בOC מה אני צריך לחפש במעבד?...

וסתם שאלה..המעבד I7..הוא מעבד עם שבע ליבות או משהו כזה ורק שינו את השם המסחרי או שזו ארכיטקטורה אחרת לגמרי מ'ליבות' והשם הוא בגלל משהו מסוים במעבד שקשור למספר שבע ?...

תודה רבה!

פורסם

4 ליבות, בפעם האחרונה שספרתי.

פורסם
  • מחבר

תודה... :xyxthumbs:

פורסם

למעבדי הi7 (וגם למעבדי הP4 :smile1:) יש תוכנה שמדמה ליבה לוגית על פני כל ליבה פיזית..ככה שמערכת ההפעלה מזהה מספר כפול מהליבות הפיזיות..

אבל אין קשר בין השם למספר הליבות וכו..

פורסם
  • מחבר

יש לי P4!...יש לי כמו I7!....חחח כן בטח..הלוואי.. :lol:

פורסם

אם המעבד שלך עובד על 3.02 כמו שאמרת הוא לא עובד יותר מהר ממעבד כפול ליבה שעובד על תדר 1800 מכיוון שכפול ליבה מדמה שני מעבדים במעבד אחד, כאילו ישלך שני מעבדים שעובדים על 1.8 אז 1800+1800=3.6

אתה יכול לבדוק איזה מעבד אתה רוצה לדוגמא מעבדים מהגירסא E8XXX שהם איכותיים ביותר ומצויניים לOC (המהרה של המעבד למהירויות גבוהוות יותר).

אויאויאוי .. רק בריאות נשמה

פורסם
  • מחבר

למה אתה מתכוון CRYSMAN?...זה לא נכון מה שהוא אמר?

אם לא..אז מה הנכון לומר?

פורסם

כמו שציינתי כבר..

פותח התרד...תדר הוא כבר מזמן לא מדד לביצועים..

שכן המבנה (ארכיטקטורה) הפנימית של המעבד היא המכריעה לרוב..

ומעבד כפול/מרובע ליבה בתדר ל2GHZ לא עובד בתדר של 4GHZ או 8GHZ

הוא פשוט מסוגל לבצע יותר חישובים באופן מקבילי..מה שמעניק לו יתרון..

ומעבד P4 בתדר של 3.2GHZ ממש אבל ממש לא משתווה לביצועים של מעבד C2D בתדר של 1.8GHZ..

נכון לומר כמו שציינתי כבר...לא מחברים את התדר או כל דבר אחד במעבדים מרובי ליבות..

ההבדל נובע מהארכיטקטורה שונה...יותר ליבות=יותר חישובים לשניה במקביל...

פורסם

למה אתה מתכוון CRYSMAN?...זה לא נכון מה שהוא אמר?

אם לא..אז מה הנכון לומר?

תראה יש לי מעבד Q9550 בOC ל 4

נראלך הגיוני שהמעבד שלי עובד במהירות 16GHZ חח ?

בכל מקרה זה שטויות לגמרי

זה מהירות אחת והעבודה מתחלקת בין הליבות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים