עבור לתוכן

מכתב פתוח בנושא עבודות אבטחה בחברת חשמל

Featured Replies

פורסם

לכבוד

כל המעוניין

ריכוז אירועים בחברת חשמל מחוז דרום

להלן העובדות:

1. בשנת 2004 אירעו שני אירועי חומ"ס ונוסף ב2007. המשותף לכולם הוא שלא היה קשר בין חדר הפיקוח למאבטחי המתקן קריא עובדי המפעל מיגנו את עצמם בחדר אטום יעודי, והמאבטחים שאפו לריאותיהם חומרים מסוכנים. לא רק שאף אחד לא נתן את הדין אלא הדגש לא יושם ולא קיים בנוהל דיווח אירועי חומ"ס במפעל.

a. רק בשנת 2006 הוחלפו מסנני ABEK שתוקפם פג.

b. הדבר דווח במכתב לקב"ט הראשי של החברה, למנהל כוח האדם, ואף למבקר החברה.

2. בשנים 2006 דווחו 4 מקרים של מאבטחים שנשארו 16 שעות בעמדותיהם. מתוכם 2 מקרים דווחו בזמן אמת לקב"ט המחוזי. אף אחד מהמקרים לא טופל ולא נמנע.

3. בשנת 2003 הובאה לידיעת הקב"ט המחוזי אי סדרים בתשלום משכורתיהם של עובדי קבלן ומאבטחים בחברה. בזה טיפל הקב"ט. אך מאז לא הועלו מכתבים כאלו למרות שבעל-פה מודים המאבטחים כי עדיין קיימים אי סדרים כספיים וקיזוזים שונים מצד המעסיק לצד חוסרים.

4. בשנת 2005 ו2006 דווחו 10 מקרים של היעדרות מעבודה של מפקח היום (משה קקון) של חברת כוח האדם לקב"ט המחוזי. המפקח הוזהר בכולם. לעולם לא ננקטה פעולה אחרת כנגדו.

5. בשנים 2004 עד 2006 דווחו במקרים רבים מספור בעיות בנשקים אותן הקב"ט הארצי ביטל (ציטוט: "הנשקים ירו מתי שצריך." עבור דיווח על נשקים תקולים שלא ירו במטווח !).

6. בשנת 2007 הועלה לעמדת שמירה שומר עם חום גבוהה. את אותו שומר הכריחו להישאר 16 שעות בעבודה כשדיווח על כך פוטר בידיעת הקב"ט הארצי.

7. במקרים בהם התלוננו עובדים כי בעת משימות ליווי, עובדי חברה הלכו לשחות בים השיב מנהל חברת כוח האדם כי זוהי דרישת הלקוח.

המסקנות:

1. העבודה ברמת חובב מסוכנת עקב חשיפה לחומרים מסוכנים. העדר נוהל ידיעה ותרגולו בנוסף להתעלמות מהבעיה מהמעטפת לא מקטינה את הסיכון.

2. אין מי שדואג לרמת האבטחה של מתקני חברת חשמל אלא במחיר הזול ביותר כדי שיהיה אפשר להאשים את המאבטח תמיד ובכל.

3. המסר שמעבירים המנהלים הוא מסר של ביטול. מנהל חברת כוח האדם לא קובע נהלי עבודה כי אלו הם דרישות הלקוח. מצד שני הקב"טים לא לוקחים שום אחריות מעבר למה שהם מגדירים בתיקי העמדות ובכך מסירים אחריותם למאבטחים.

4. ישנם עדיין אי סדרים כספיים במה שנוגע לשכר ובנושא זה אין דין ואין דיין. בטח שאף גורם בחברת חשמל יתערב משמע חברת חשמל היא שותף פעיל לעשיקתם של עובדי חברת השמירה. גישת המעסיק "אם לא מתאים לך תתפטר" מוכיחה את עצמה כאמצעי יעיל להפעלת לחץ על העובדים.

5. מבקר חברת חשמל אינו מבקר הליכים בחברה מסנן ומתעלם מתלונות.

6. כל המעורבים הם חבורה של קיקיונים שבסופו של יום אחראים על מפעל בטחוני ראשון במעלה. כיצד מנהלי חברת חשמל והמדינה מאפשרים לחברה לנהוג כך ? בפעולותיהם הם מכתיבים תקן נמוך לרמת האבטחה במחיר בריאות העובדים. הם כולם שותפים לפגיעה בעובדים ולמעשה לא מגבים אותם.

פורסם

ברוך הבא למועדון ! הנה מכתב ששלחתי לפני 4 שנים לחברת חשמל :

בשנת 2004 פוטרתי מעבודתי כמאבטח במערך העבודה של חברת החשמל. הועסקתי דרך חברת כוח אדם שבאופן שיטתי פגעה בי ובעמיתיי לעבודה. לאחר פיטוריי אני ועוד מספר מאבטחים שפוטרו שלחנו 5 מכתבים למערך הבקרה של חברת החשמל, לקב"ט האיזורי מר וייסנברג, הקב"ט הארצי זמיר, ומבקר חברת החשמל ובהם פירטנו כי:

חברת כוח האדם המעסיקה מתייחסת לעובדים בזילזול ובחוסר כבוד, תוך כדי פגיעה בהם, בתנאים הסוציאלים שלהם ובתנאי ההעסקתם.

התלוננו על מספר מקרים בהם הושעו אנשים מעבודתם באמתלות לא עינייניות של מנהל תחנת הכח בה עבדו.

התלוננו על מספר מקרים בהם אנשים במערך הבקרה התנהגו בביריונות ואלימות כלפי המאבטחים. בעוד מערך המפקחים כפה על המאבטחים לסייע בעיוות הליך הבקרה.

התלוננו על עובדים בחברת החשמל שהפריעו לנו לבצע את עבודתנו.

לרוב לא מבוצעים תחקירים במערך האבטחה. אלו שכן מבוצעים מתעלמים מהמאבטחים.

התעלמות מהסכנות שנובעות ממיקומי המתקנים. אי הבהרה לגבי חומרים מסוכנים באתר ובסביבתו. אי אספקת ציוד וכלים להתעמתות במקרה של אירוע חומ"ס.

התלוננו גם על טירטור של עובדים, השארתם במשמרות בנות 16 שעות ואף יותר.

הועלו גם אי אילו מקרים נקודתיים של בעיות אישיות הנוגעות לאמון, ולניגוד אינטרסים הנוצר במקום העבודה.

דיווחנו על אי נוכחות בעבודה של מפקח היום מטעם חברת כוח האדם מספר פעמים ובזמן אמת לקב"ים הנ"ל. דיווחנו גם על הורדת מאבטחים ממשמרת ? תוך השארת חלוקת המטלות (על 2 מאבטחים במקום על 4 ? לעיתים) ? בזמן אמת. בכל המיקרים לא היה טיפול כלל, ואף לא התייחסות.

אף תשובה פורמאלית לא ניתנה לי בכתב מהגורמים בחברת החשמל. אף לא תשובה בע"פ. ביררתי וראיתי כי המצב נשאר כמו שהיה, ואף אחד לא טיפל בכלום. ואז נפל לי האסימון ? לחברת החשמל אסור שיהיה איכפת כי אז תיצור יחסי עובד-מעביד. לחברת החשמל אסור להתערב כי זה יטיל על ידיה את האחריות. לחברת החשמל אסור לטפל בבעיות כי הציוויון הציבורי שלה מתחיל ונגמר בשלט דבילי "חברת החשמל נגד תאונות הדרכים". אפילו לא אמרו למפקח היום שמעל בתפקידו כלום.

שנתיים עברו ? ואני הסקתי מסקנות אישיות :

לחברת החשמל לא איכפת. נקודה. כל עוד אנשים יושבים בפינה החמה שלהם, ועושים מה שהם רוצים (גם תוך כדי פגיעה בכבוד האדם וחירותו, וגם בדברים פליליים או גובלים בפלילים).

הדג כאן גם מסריח מהראש. חברת החשמל רקובה מן היסוד.

חברות כוח האדם יעשו ככל העולה על רוחן בעובדים, וחברת החשמל תשאר ברקע ב"עושק מורשה"- או לחליפין ? שותף שקט.

עובדי חברת החשמל שווים יותר.

תודה אישית למר וייסנברג שלימד אותי שמבעיות כדאי להתעלם, ותודה למר זמיר שלימד אותי שממאבטחים כדאי להתעלם ? או אפילו לא לדבר אליהם ישירות. תודה לכל הקב"טים שלימדו אותי לבקש מאחרים לשקר (כאקט של מרות), ותודה למר קקון ומחלב שלימדו אותי שסמכות היא אלימות ובוטות. תודה רבה לחברת החשמל שלימדה אותי את זה.

אני פשוט מאוכזב מכולכם.

המסקנה ? לא לעבוד באבטחה שם ! גם לא בתור סטודנט. עבודה קשה שהתגמול היחיד ממנה הוא סרטן ! חוצמזההידעת שיש בריכת אידוי של חומרים מסוכנים באתר במסלול של פטרול הלילה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים