עבור לתוכן

המפרט שלי ב5+מסך

Featured Replies

פורסם

יש הבדל קטן מאוד שנראה לעין *אך ורק* במודלים שנמצאים כ"כ רחוק עד כדי כך שהם מופיעים כ20 פיקסלים(שטח) או משהו ואך ורק בפינות חדות (שאין הרבה במשחקים של היום) שמוצגות בזווית קרובה ל45 מעלות ואך ורק כשההבדל בצבע שלהם הוא משמעותי הקיצר תקרא בויקיפדיה את המאמר על AA ומה זה בכלל הA השני(שאני כבר לא זוכר איך לאיית נכון aliasing או משהו) הקיצר בכל מקום בו יש קפיצה חדה בין שני צבעים שלא אמורה להיות .

AA לדעתי נראה מגעיל יחסית כי X4 ופחות גורמים לכך שהתמונה תציג פחות פרטים בהרבה מקומות רק תראה חלקה יותר ולא רק שמתפשרים על רזולוציה (כמעט בכל הכרטיסים של הביצועים על גבי איכות זה ככה ואני כמעט בטוח שה48XX הם מהטיפוס הזה ובעצם הבדלים קלים בכל השאר) אלא גם רואים תמונה בפועל עם עוד פחות פרטים. חוץ מזה במרחק של מטר ממסך כלשהוא אין מצב שגיימר ממוצע ישים לב להבדלים ב99.9999% מהזמן אלא אם הוא ממש יחפש אותם)

ומה עוד ברזולוציה גבוהה פשוטא פשר להכניס יותר פרטים לכל נקודה במסך וזה אומר שקווי מתאר כאלה או אחרים ממילא יראו ישרים וחלקים וX8 אומר שיש באפר ששומר את התמונה בעצם עוד 8 פעמים בזכרון ומעבד אותה בנוסף לזה כדי לטשטש הבדלים , אפשר כבר להכפיל את הרזולוציה וגם לראות יותר פרטים.

לדעתי המאוד חבבנית לAA יש עתיד רק בתת פיקסלים יעודיים בפאנלים , בcleartype ודומיו(עד גודל 14 לטקסט פשוט עד 48 בפוטושופ בערך) ורק במקומות יעודיים במסך.

AA אהה :silly: זה איך להסביר זה כמו להשתמש בשני סוגים של חוט בבד בייצור איטי שיהיה חלק יותר במקם להשתמש במשי...

אממ אז הHD4870 512MB מיותר על 22' שלי?

פורסם

ואיך כל זה קשור למפרט שלי?

זה לא, אז בואו נפסיק להתדיין פה על AA.

לבחור מעלי, כן, הוא בזבוז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים