עבור לתוכן

קצת חשמל ואלקטרוניקה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אוקיי, חלק הבנתי, חלק לא, וחלק אני בכלל לא רוצה לדעת.

מה שעשיתי זה ככה: מהמחבר מולקס, החוט הצהוב של 12 וולט מגיע לרגל אחת של מפסק כשבאמצע יש נגד של 1 קילואוהם. מהרגל השנייה של המפסק זה הולך לרגל פלוס של הלד ומהרגל מינוס שלו חזרה למחבר מולקס להארקה. את הלד השני חיברתי ללד הראשון, לא יודע אם זה טורי או מקבילי, פשוט מרגל פלוס לרגל פלוס ומרגל מינוס לרגל מינוס וכך הלאה עם עוד 2 לדים, כל לד מתחבר לאחד שלפניו.

הכל עובד טוב מאוד רק מה שקצת מציק לי שהם לא מהירים חזק כ"כ.

סתם בשביל לנסות חיברתי לד אחד ישירות למולקס במתח של 12 וולט ועוד לד ל 5 וולט. הלד של ה 12 וולט נשרף תוך שנייה אבל הלד השני של ה 5 וולט העיר די חזק, ולא ממש חיכיתי יותר מדי לראות אם הוא ישרף.

אני רק רוצה לדעת אם מה שעשיתי בפירוט למעלה זה בסדר, ואיך אני יכול להגביר את עוצמת ההארה של הלדים בלי לשרוף אותם.

פורסם

יש לך את המספר פריט שלהם???.....כדי שהוכל לדעת קצת יותר.....

מה שאתה עשית זה כמו הציור של alianyn

אבל אתה שמת נגד של 1 קילו מה שאומר שעל הנגד הזה נופל 9 וולט שזה אומר 9 מילי אמפר זרם כללי כלומר

בערך 2.2 מילי אמפר לכל דיודה....

שים נגד אחר של 500 אואם או פחות.....(אני לא מכיר את הדיודות אז אני לא יודע לאיזה זרם לחשב את הנגד.

אם תקתטין את הנגד בחצי הזרם יגדל פי שתיים מה שאומר שהאור של הלד יגדל

אתה גם יכול לנסות לשים לד של 100 אואם - כלומר 90 מילי אמפר זרם כללי ....22 מילי אמפר לכל דיודה

על הנגד יפול הספק של 0.81W שזה הרבה.....

כל זה אם אתה מחבר ל 12 וולט.....אבל אם אתה מחבר ל 5 וולט המצב שונה

אתה תצטרך רק נגד של 22 אוהם (אותם נתונים) רק שעל הנגד יפול הספק של 180 מילי וואט

פורסם

יש גם חיבור בטור שם כן תוכל לחבר 4 לדים של 3 וולט ל-12V , כלומר שרגל 2 של הנגד הראשון מחוברת לרגל 1 של הנגד השני וזה ממשיך...אוקיי ?

פורסם
  • מחבר

לא יודע את מספר הפריט, זה בטוח לא רשום על הלדים, אם זה יעזור אלה לדים מ"בלצר אלקטרוניקה" בת"א.

כמו כן, חיבור בטור לא עובד.

פורסם

לדים של 3V הם בד"כ אולטרה ברייט (שצורכים 20ma) - יעזור אם תוכל לאמר באיזה צבע הם.

הסיבה שכשחיברת ל5V הם האירו מאוד חזק היא כי עבר בהם זרם גבוה מהדרוש ולכן אם היית ממשיך היית מרגיש אותם מתחממים ובהמשך נשרפים.

עדיף לחבר בדיוק! כמו שחיברת רק ל5V ולא ל12V - תרגיש את הנגד מתחמם פחות ויש גם פחות סיכוי לגרום לשריפה מקומית...

וכן הדרך לגרום להם להאיר יותר חזק היא להשתמש בנגד שציינתי בשרטוט 27אוהם.

יש גם חיבור בטור שם כן תוכל לחבר 4 לדים של 3 וולט ל-12V , כלומר שרגל 2 של הנגד הראשון מחוברת לרגל 1 של הנגד השני וזה ממשיך...אוקיי ?

<NuXeR> - לא אין כזה דבר - לדים חייבים! נגד להגבלת הזרם - אסור לחבר אותם ישירות למקור מתח! (ואני לא מתכוון לבטריה מצ'וקמקת או ספק של 30ma)

<The Dude> עוד פעם - החיבור שעשית מצוין רק תעביר אותו ל5V ותחליף את הנגד ב27אוהם - או רק תגיד באיזה צבע הלד...

פורסם
  • מחבר

הלד בצבע כחול (כמובן)

ולא הבנתי איזה נגד אמרת לי להשתמש

פורסם

;) כמו שחשדתי לדים כחולים מתפקדים בד"כ בתחום המתחים של 3-5V ו20-30ma (בד"כ) ולכן אחזור עוד פעם.

1. השאר את חיבורי הלדים בדיוק אותו דבר רק העבר את המתח ל5V (החוט האדום במולקס).

2. החלף את הנגד 1קילואוהם (שהוא אוברשוטינג לא נורמלי) בנגד של 27אוהם (שאם אני לא טועה הקידוד שלו הוא אדום-סגול-שחור)

voila - ויהי אור חזק, כחול, בהיר ובטוח!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. אני רק מקווה (לטובתך ;) ) שזה יעבוד.

רק חבל שאין לי זמן לזה עכשיו, אני טס בבוקר לאיטליה...

תודה לכל מי שעזר.

פורסם

enjoy!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים