עבור לתוכן

קצת חשמל ואלקטרוניקה

Featured Replies

פורסם

קודם כל, איך אני בודק את הניגודיות של נגד מסוים עם מולטימטר?

דבר שני, אם אני מחבר 4 לדים של 3 וולט ביחד למתח של 12 וולט, אני צריך לזה נגד או שזה ישרוף לי את הלדים?

מצטער על חוסר הידע, אני גרוע בחשמל.

פורסם

בעזרת מולטימטר (רב מודד) אתה בודק התנגדות ע"י כך שאתה מכוון את החוגה לתחום מספרים שיש לידם את הסימן אוהם (אומגה). שם תתחיל מהנמוך ביותר ואז אם הוא יציג לך 0, 1 או את המספר המקסימלי תעלה עם החוגה עד שאתה רואה את המספר בלי נקודות או דברים בסגנון.

בעקרון אפשר לחבר 4 לדים של 3V אבל יכול להיות תלוי בעוד כמה דברים כמו הזרם שכל אחד צורך או אי דיוקים קטנים שעלולים לעשות בעיות, חכה למומחים 8) ;D

פורסם

אפילו אם תחבר 100 לדים של 3V למתח של 12V כל אחד מהם יקבל 12V.

מתח הוא קבוע

זרם אפשר לחלק

למתח אפשר להתנגד

פורסם
  • מחבר

אז הלדים ישרפו לי אם אני אחבר אותם ישירות למתח בלי נגד?

ומה אם אני אחבר אותם ל - 5 וולט? זה ישנה משהו?

פורסם

אתה יכול לנסות אבל הכי טוב זה נגד

הם לא עולים הרבה 20 אגרות לאחד

תראה בהוראות שיש באתר לבניית פאנבוס ותראה שם איזה נגד אתה צריך

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עוד שאלה קצת מפגרת, אבל איך אני בודק את הוולטז' והאמפרז' ושאר הדברים שאני צריך לבדוק על הלד עצמו, כדי שאני אוכל להתאים לו נגד?

פורסם

1. מזה "לדים של 3 וולט?

2. הכל מקרה אתה חייב לחבר לכל אחד מהם נגד..... וכן הם ישרפו אם לא...

3. או שתוכל לחבר אותם למתח של 3 וולט במקביל ....

עכשיו קצת ..(באמת קצת על לדים)

לד הוא בעצם דיודה - דיודה זהו רכיב שמוליך מתח רק בכיוון אחד... בזמן ההולכה על דיודה "נופל" מתח של בערך0.7 וולט

לד הוא בעצם דיודה פולטת אור שהמתח שנופל עליה בזמן ההולכה הוא בהתאם ל עוצמת האור שהיא תוכננה בשבילה...

הלדים ה"רגילים" צורכים בערך 1.2 וולט.

אם אתה טוען ששלך צורכים 3 וולט... תחשוב מה יקרה להם שתחבר אותם ל 12 וולט.. :) לא נעים.

בקיצור תקנה כמה נגדים של 1 קילואוהם תחבר אותם בטור ללד ויהיה בסדר .

אה! ושים לב לכיוון של הלד... רגל ארוכה + רגל קצרה -

פורסם

מתח זה הDCV. אתה צריך ךחבר את החוטים במקביל ללד (משני הקצוות שלו), כמובן מינוס למינוס ופלוס לפלוס

זרם זה הDCA. אתה צריך לחבר אותו בטור ללד,כלומר לנתק נגיד את המינוס של הלד ולחבר לשם את החוט + של הרב מודד ואת ואת החוט - (מינוס) למינוס של מקור המתח או המקום אליו הוא מתחבר

פורסם

אפילו אם תחבר 100 לדים של 3V למתח של 12V כל אחד מהם יקבל 12V.

מתח הוא קבוע

זרם אפשר לחלק

למתח אפשר להתנגד

מתח אי אפשר לחלק???? רק זרם????....תגיד לי מי לימד אותך אלקטרוניקה????....צריך לפטר אותו!!!!!! דחוף!!!!!!!!!!!!!

מה שאתה אומר נכון רק למעגל מקבילי!....ובמקרה כזה הוא יהיה חייב לשים נגד בטור ללד......אתרת כל המעגל ישרף!

ואז יש לך מעגל מעורב (גם מקבילי וגם טורי)

קודם כל

כדי למדוד התנגדות של נגד אתה צריך שרגל אחת שלו לפחות תהיה באוויר ...כלומר לא מחוברת למעגל.

או פשוט לראות את הערך שלו על פי קוד הצבעים...כל צבע מחלק מספר

ב. תלוי איך אתה רוצה לחבר את הלדים...במקביל או בטור. אם בטור אז שים נגד קטן שיספוג את קפיצות המתח

כלומר תראה מה הזרם המקסימאלי והמינימאלי שיכול לעבור בלד בלי לשרוף אותו...קח את האמצע...וזה הזרם שלך שעל פיו אתה צריך לתכננן את המעגל שלך.....

אם אתה רוצה לחבר את הלדים במקביל!!..אתה חייב אבל חייב לשים נגד.... על כל ענף.

נגד בסדר גודל של 2-5 קילו אום...תלוי בזרם העבודה התקין של הלד.

אם לא הבנת כלום ממה שכתבתי ...תפרט מה אתה רוצה לעשות ואני אתן לך את הערכים.

פורסם

אוקיי, עוד שאלה קצת מפגרת, אבל איך אני בודק את הוולטז' והאמפרז' ושאר הדברים שאני צריך לבדוק על הלד עצמו, כדי שאני אוכל להתאים לו נגד?

לכל רכיב אלקטרוני יש מספר דגם..

אתה מחפש את הדגם ב גוגל ומוריד דף נתונים ...בדרך כלל זה בא כ PDF

שים לך שבדרך כלל אתה תקבל עריכם אופיינים וגם גרפים

אם אתה רוצה לתכנן את המעגל לפני שאתה קונה את הרכיבים תתקין את אורקאד ותעשה סימולציה של המעגל.

למרות שזה נשמע מעגל פשוט שלא מצריך אורקאד.

פורסם

איזה אורקד ואיזה בלאגן עשיתם לו...

תשמע נגדים של 1 קילו יעשו את העבודה...

אל תסתבך עם חישובים ובלאגן....

ואם אין לך בכלל מושג באלקטרוניקה בסיסית עדיף שתעבוד עם מישהו שמבין משהו בנושא...

אני מניך שלא בא לך לעשות קצרים לספק ולהוציא אותו מכלל שימוש...

או לשרוף את הלדים שלך...

בכללי הרעיון הוא לחבר לכל לד נגד בטור ואז לחבר את כל הלדים במקביל ואז לחבר אותם ל 12V

בהצלחה

פורסם

בקיצור שים נגד של 2.2 קילו אוהם לפני הלדים שאתה מחבר אבל העיקר תשים אותו בקוטב החיובי ואחריו תחבר את הלדים!!

פורסם

בקיצור שים נגד של 2.2 קילו אוהם לפני הלדים שאתה מחבר אבל העיקר תשים אותו בקוטב החיובי ואחריו תחבר את הלדים!!

קוטב שלילי ---|<|------ קוטב חיובי

על הדיודה יש באחד הצדדים שלה קו.....הקו הזה מסמן את הקטודה כלומר את הקוטב השלילי

ואני מסכים עם הנ"ל...שים 2.2 קילו ולא 1 קילו.....

ככה בטוח לא ישרף עלום כי הזרם המקסימאלי הוא 5.5 מילי אמפר ואם הלדים הם של 3 וולט (מה שתמוהה בעיניי אבל יכול להיות) אז כשנחבר אותם הזרם יהיה 4 מילי...וזה תחום סביר בהחלט....מעל הזרם המינימאלי של הדיודה ומתחת למקסימאלי.

----------------------------------------------

GND=אדמה/מינוס | | | |

_ _ _ _

^ ^ ^ ^

| | | |

| | | |

| | | |

| | | |

# # # #

| | | |

12V+ | | | |

------------------------------------------------

לצורך העניין

_

^ דיודה כלומר LED

# נגד של 2.2 קילו אוהם אם אני זוכר נכון את קוד הצבעים זה אדום אדום אדום זהב (או כסף אני לא זוכר מה זה טולרנס של 10 אחוז)

פורסם

עוד פעם מההתחלה :)

1. אי אפשר לחבר מערך לדים של 12V (למשל 4 בטור) ל-12V.

2. מכיוון שעלינו להגביל את הזרם הזורם בלדים נשתמש בנגד.

3. לצורך כך השרטוט של עידו מצויין רק נשנה בו 2 דברים :

א. מכיוון שהלדים מחוברים במקביל אין צורך ב12V שרק יעלה את הספק המעגל אלא אפשר לחבר במקום 12V את ה5V של המולקס.

ב. להערכתי אם מדובר בלדים של 3V הם יצרכו בסביבות 20ma ולא 5.5ma ולכן ערך הנגד המתאים יהיה 100 אוהם. (ומקרה הזה נגד

של 0.25W יספיק).

4. קיימת גם דרך נוספת לחיבור והיא ע"י שימוש בנגד אחד בטור ל4 לדים במקביל...

5909345.JPG

השימוש הוא בנגד אחד בלבד - של 27אוהם וגם כאן בגלל השימוש ב5V ניתן להשתמש בנגד של 0.25W (אם אתה רוצה להיות ממש בטוח

לך על0.5W).

פורסם

עוד פעם מההתחלה :)

1. אי אפשר לחבר מערך לדים של 12V (למשל 4 בטור) ל-12V.

2. מכיוון שעלינו להגביל את הזרם הזורם בלדים נשתמש בנגד.

3. לצורך כך השרטוט של עידו מצויין רק נשנה בו 2 דברים :

א. מכיוון שהלדים מחוברים במקביל אין צורך ב12V שרק יעלה את הספק המעגל אלא אפשר לחבר במקום 12V את ה5V של המולקס.

ב. להערכתי אם מדובר בלדים של 3V הם יצרכו בסביבות 20ma ולא 5.5ma ולכן ערך הנגד המתאים יהיה 100 אוהם. (ומקרה הזה נגד

של 0.25W יספיק).

4. קיימת גם דרך נוספת לחיבור והיא ע"י שימוש בנגד אחד בטור ל4 לדים במקביל...

5909345.JPG

השימוש הוא בנגד אחד בלבד - של 27אוהם וגם כאן בגלל השימוש ב5V ניתן להשתמש בנגד של 0.25W (אם אתה רוצה להיות ממש בטוח

לך על0.5W).

הכל כשר כל עוד זה עובד :)......משיקולי חיסכון באנרגיה אתה צודק.....5 ולט עדיף... :)...

השאלה שלי היא אם אתה מכיר לדים של 3V?

על עיוור אי אפשר לתכנן אם אתה לא יודע את טווח הזרמים שהדיודה עובדת בהם כראוי.

אוף....זה מזכיר לי את המבחן במל"מ......מועד ב...... :'(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים