עבור לתוכן

מפרט 3k. מחשב לעבודה משרדית בעיקר.

Featured Replies

פורסם

אהלן, אשמח לקבל הצעה למפרט למחשב נייח חדש.

המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית : office למינהם, אינטרנט, הורדות וכו'. גם תכנות קצת פה ושם, אז שיצליח להחזיק את ויזואל סטודיו.

אני גם צופה בסדרות וסרטים שמופעלים מהמחשב,אבל דרך הטלוויזיה (למקרה שזה משנה). לא עושה OC (ת'אמת גם לא יודע מה זה).

בנוגע למשחקים. עד עתה לא נהגתי כמעט לשחק משחקים על המחשב (המחשב הנוכחי שלי הוא די עגלה, הוא ברשותי כבר 5 שנים). אני מעוניין להתחיל לשחק קצת. מן הסתם אני לא ייפול לקטגוריה של גיימר, אבל למשל אני רוצה שהמחשב יוכל להפעיל באופן טוב את fallout 3.

בנוגע לרעש, אני לא ממש יודע להגדיר את עוצמות הרעש הסבילות בעיני (או אוזניי..). הוא ממש לא חייב להיות שקט מת, אבל שלא יעשה יותר מידי רעש שאני לא אוכל להירדם בחדר /-:.

אפשר לחרוג במידת הצורך עד 200 שקל אם צריך.

צורב DVD יש לי מהמחשב הנוכחי, לא נראה לי שיש צורך בחדש אם הנוכחי עובד (אלא אם כן הוא כבר מתאים למפרט החדש ? אני לא חושב שזה אמור להיות בעייתי).

גם רמקולים אני לא צריך.

מקלדת ועכבר אלחוטיים דווקא יכולים להיות נחמד.

מלבד המחשב עצמו, אני זקוק גם למסך. 19 אינטש יעשה את העבודה, זה בנפרד מהתקציב למחשב עצמו. בין -1000 ל-1200 שקל.

המון תודה.

פורסם

לשימושים שלך אפשר לבנות משהו חזק מאוד כולל מסך גדול ובתקציב נמוך יותר :

מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box

¤424

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200

לוח אם GIGABYTE GA-EP31-DS3L

¤372

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39273

כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB

¤296

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836

זיכרון G.Skill DDR2 1024MB 800MHz CL 5-5-5-15 NY

¤75

כמות:2

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-1GBNY

כרטיס גרפי ASUS ATI Radeon HD4670 512MB DDR3 PCIe

¤495

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=32615

מארז ללא ספק Raidmax Apex

¤152

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=APEX

ספק כח HEC 400TRT 400W

¤223

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HEC-400TRT

סט מקלדת ועכבר אלחוטי MicroSoft Wireless Optical Desktop 1000

¤197

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=MIC1994

סה"כ מחיר לכל המוצרים:2309¤

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

כ.מסך חזק ומשתלם לשימושים שלך, מעבד חזק מעל ומעבר, מארז וספק טובים, 2GB זיכרון, כונן קשיח גדול ומקלדת ועכבר כבקשתך.

כעיקרון 19" נכנס פה לתקציב של המחשב עצמו (3000 ש"ח) ללא מתן תקציב נוסף, אבל אולי שווה לך לקחת 22" שעולה היום כ-1100 ש"ח.

ממליץ לך להתייעץ לגבי זה באופן ספציפי בפורום מסכי LCD

פורסם

מפרט מצויין - אך אתה חייב לקחת בחשבון שלשימושי טקסט ממושכים כשלך מאוד לא מומלץ לקחת מסך מבוסס TN. הזול ביותר כיום עולה כ-1500 ש"ח ל-19 אינטש.

מפרט מבוסס E5200 + HD4850 עם מסך 20' מעולה ומשתלם עם הפאנל האיכותי ביותר כיום.

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤410

לוח אם:

ASUS P5KPL-CM ¤272

מסך:

LG LCD 20" L2000CP (S-IPS PANEL) 8ms DVI WIDE ¤1828

כרטיס מסך:

SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 - SAPPHIRE DESIGN - RETAIL ¤769

דיסק קשיח:

WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤235

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤238

מארז:

ANTEC NSK4480B + 380W EARTHWATS PSU ¤433

קרור למארז:

GLACIALTECH 80mm HYDRODINAMIC BEARING - 18dBA - GT80252-HDBLA1 ¤28

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤4288

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

כמעט ללא חריגה מהתקציב המקורי של 3000 ש"ח למחשב + 1200 ש"ח למסך.

* אפשר לרדת ל-SAMSUNG 971P ולחסוך 300 ש"ח אך ל-LG יש רזולוציה גבוהה יותר, פאנל עדיף וארגונומיה מצויינת.

מניסיוני האישי - אתה תודה לי על התוספת האדירה בשטח העבודה/צפיה ואיכות הטקסט הגבוהה.

* אתה צריך להבין שגם אם אתה לא גיימר, "להריץ FALLOUT3" דורש כרטיס די חזק, אלא אם אתה מוכן להתפשר ברזולוציה ובהגדרות.

רק במקרה כזה אפשר לקחת HD4830 בכ-150 ש"ח פחות או אפילו HD4670 בפחות מ-400 ש"ח.

* אם לא חשוב לך שקט, אפשר לחסוך כ~100 ש"ח על המארז/ספק אך הם יהיו באיכות פחות טובה ורועשים יותר.

פורסם

מעבדי אינטל Core 2 Duo E7300, 1066Mhz, s775, 3MB

לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P31-ES3G s775 1333Mhz, Intel P31, DDRII 1066, PCI-E, HDAudio

זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2GB Kingston Value

זכרונות none

זכרונות none

דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II

כרטיסי מסך Sapphire HD 4850 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E

כרטיסי קול none

צורבים none

ציוד רשתות none

מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro (LGA775)

מארזים CoolerMaster CM 690 Black (No PSU)

ספקי כוח Corsair VX 450W Active PFC 12cm Fan

מקלדות none

עכברים none

רמקולים none

מסכים SAMSUNG - שלוש שנות אחריות T220 22'' LCD 2ms DVI WideScreen

תוכנות none

כוננים- ‏‎1.44, CD-ROM, DVD‎ none

מחירון עבודות במעבדה הרכבת מחשב חדש מעל 4000 שקל

מחיר 4150 ¤

המחשב הורכב ב-ksp

פורסם
  • מחבר

מפרט מצויין - אך אתה חייב לקחת בחשבון שלשימושי טקסט ממושכים כשלך מאוד לא מומלץ לקחת מסך מבוסס TN. הזול ביותר כיום עולה כ-1500 ש"ח ל-19 אינטש.

מפרט מבוסס E5200 + HD4850 עם מסך 20' מעולה ומשתלם עם הפאנל האיכותי ביותר כיום.

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤410

לוח אם:

ASUS P5KPL-CM ¤272

מסך:

LG LCD 20" L2000CP (S-IPS PANEL) 8ms DVI WIDE ¤1828

כרטיס מסך:

SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 - SAPPHIRE DESIGN - RETAIL ¤769

דיסק קשיח:

WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤235

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤238

מארז:

ANTEC NSK4480B + 380W EARTHWATS PSU ¤433

קרור למארז:

GLACIALTECH 80mm HYDRODINAMIC BEARING - 18dBA - GT80252-HDBLA1 ¤28

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤4288

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

כמעט ללא חריגה מהתקציב המקורי של 3000 ש"ח למחשב + 1200 ש"ח למסך.

* אפשר לרדת ל-SAMSUNG 971P ולחסוך 300 ש"ח אך ל-LG יש רזולוציה גבוהה יותר, פאנל עדיף וארגונומיה מצויינת.

מניסיוני האישי - אתה תודה לי על התוספת האדירה בשטח העבודה/צפיה ואיכות הטקסט הגבוהה.

* אתה צריך להבין שגם אם אתה לא גיימר, "להריץ FALLOUT3" דורש כרטיס די חזק, אלא אם אתה מוכן להתפשר ברזולוציה ובהגדרות.

רק במקרה כזה אפשר לקחת HD4830 בכ-150 ש"ח פחות או אפילו HD4670 בפחות מ-400 ש"ח.

קודם כל תודה רבה, גם לך וגם למגיב הקודם.

כמה דברים :

1. לא היה לי ברור האמת אם ה"מפרט מצוין" שאמרת בהתחלה, מתייחס למפרט שאתה מציג כאן, או בתגובה למפרט הקודם. כי שניהם נראים לי די שונים אז לא ברור לי איך שניהם מפרטים טובים לצרכיי.

2. זה הזמן גם לציין שאני די בור בכל הנושאים הקרובים לחומרת מחשב, אז bear with me. אבל 1800 שקל זה לא קצת הרבה למסך ? אני הבנתי שיש מסכים במחירים נמוכים מזה למסכים גדולים מזה ? ומה ההבדל בין הפאנלים (לינק למקום שמסביר יהיה מצוין). ו-8ms זה לא הרבה ? לפי מה שהבנתי המטרה שזה יהיה קטן ככל האפשר.

3. אני זקוק גם למקלדת ועכבר, אז זה עוד 200 שקל שקצת חורגים לי מהתקציב.

4. אני לא שש להתפשר על הרזולוציה. אבל מובטח לי שאם המפרט הזה המשחק הזה ירוץ בצורה חלקה ?

5. בסופו של יום, לא קניתי מחשב חדש כבר המון זמן, ואני מאד אשמח אם גם הקנייה החדשה תהייה לתקופת זמן ארוכה.

פורסם

יוסי - מפרט ללא כל הסבר למה הוא עדיף/מתאים הוא חסר ערך לחלוטין, במיוחד למי שאינו מתמצא ודינו כדין ספאם. שים לב להבא.

מלבד זאת, נתת מפרט נחות כמעט מכל בחינה במחיר כמעט זהה.

קודם כל תודה רבה, גם לך וגם למגיב הקודם.

כמה דברים :

1. לא היה לי ברור האמת אם ה"מפרט מצוין" שאמרת בהתחלה, מתייחס למפרט שאתה מציג כאן, או בתגובה למפרט הקודם. כי שניהם נראים לי די שונים אז לא ברור לי איך שניהם מפרטים טובים לצרכיי.

שניהם טובים ביחס למחירם אך המפרט שלי כולל מסך מעולה לצרכיך + יכולות גיימינג עדיפות בהרבה כפי שהסברתי.

2. זה הזמן גם לציין שאני די בור בכל הנושאים הקרובים לחומרת מחשב, אז bear with me. אבל 1800 שקל זה לא קצת הרבה למסך ? אני הבנתי שיש מסכים במחירים נמוכים מזה למסכים גדולים מזה ? ומה ההבדל בין הפאנלים (לינק למקום שמסביר יהיה מצוין). ו-8ms זה לא הרבה ? לפי מה שהבנתי המטרה שזה יהיה קטן ככל האפשר.

הנה לינק למאמר מצויין של ארז פה באתר בעניין - חלק א' וחלק ב'. אם קראת בעיון את הלינק שנתתי קודם תבין למה המסכים מבוססי VA/IPS עדיפים משמעותית כאן. מסכי TN מומלצים רק לשימושי טקסט מזדמנים ו/או 90% גיימינג/סרטים בצפיה ישירה. לגרפיקה, תכני HD ושימושי טקסט ממושכים אין מנוס מלשלם על מסך איכותי - זו השקעה כדאית לטווח ארוך שתחזיק 2-3 מפרטים בקלות כי קצב התיישנות המסכים נמוך בהרבה משאר רכיבי המפרט.

3. אני זקוק גם למקלדת ועכבר, אז זה עוד 200 שקל שקצת חורגים לי מהתקציב.

צודק... יש סטים מצויינים גם ב~100 ש"ח אבל לא אלחוטיים. למה אלחוטיים? סתם התעסקות מיותרת עם טעינה, קליטה, טווח וכדומה.

4. אני לא שש להתפשר על הרזולוציה. אבל מובטח לי שאם המפרט הזה המשחק הזה ירוץ בצורה חלקה ?

זה ממש לא מהמשחקים הקלים וגם כך התקציב שלך די גבולי לדרישות. אני מאוד לא ממליץ להתפשר במסך כדי לפנות תקציב פה.

הרזולוציה של ה-LG גבוהה מאוד (1600X1200) וה-HD4850 יתמודד איתה בכבוד במרבית המקרים. משחקים שיותר מתבססים על המעבד (GTA4) או משחקים בעלי אופטימיזציה גרועה (CRYSIS) יקרטעו ברזולוציה הזו על הגדרות גבוהות. אבל מכיוון שמראש זו רזולוציה גבוהה תמיד תוכל לרדת ל-1280X1024 למשל או 1680X1050 ולשחק כמעט כל משחק בצורה חלקה.

5. בסופו של יום, לא קניתי מחשב חדש כבר המון זמן, ואני מאד אשמח אם גם הקנייה החדשה תהייה לתקופת זמן ארוכה.

זו נקודה שרבים נופלים בה לצערי. זו ציפיה לא ריאלית, במיוחד ביחס לגיימינג, כרטיס מסך ומעבד. קרא גם כאן בעניין למשל. לעומת זאת, השקעה במסך, מארז/ספק וציוד היקפי היא משתלמת מאוד כי הם מתיישנים בקצב איטי בהרבה ובחירה נבונה יכולה בהחלט להחזיק שנים ולחסוך שדרוגים מיותרים.

פורסם
  • מחבר

טוב, אני צריך עזרה עם התלבטות אחרונה.

החלטתי לקנות באיבורי, כי הם זולים וקרובים לבית. אז שיפצרתי מפרט למחשב מוכן נתון, לידי :

E5200

ASUS P5KPL-CM

320GB SATA II7200RPM

2x Kingston 2048MB (2GB) DDR II 800MHz

מסך בסוף לקחתי את T220 של סמסונג.

והמארז, שהוא כנראה בדיחה אבל זה מה שהם מציעים, הוא :

"

מארז איכותי ביותר עם פח עבה

כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות

3 שנות אחריות לספק הכח

שדרוג לספק EZCool 450W 12cm Fan

3 שנות אחריות רק 30 ש"ח

שדרוג למארז מותג SilverStone

דגם SST-PS02B בעל גריל קידמי לזרימת

אויר משופרת רק 210 ש"ח

"

אז יש לי עכשיו שתי התלבטויות :

1. האם לשדרג את המארז לפי הצעתם (מה זה בכלל נותן "מארז מותג" - זה פשוט אומר שהוא יפה יותר ? כי ממש לא אכפת לי איך הוא נראה)

2. מאחר שהתקציב מאפשר, אני יכול לקחת במקום Radeon HD 4850 512 MB את Radeon HD 4870 512 MB. זו תוספת של 340 שקל, ואני תוהה אם זה שווה את ההפרש במחיר.

פורסם

מארז/ספק על הפנים, מסך על הפנים ולא מתאים כלל לשימושים שלך, חצי מנפח הזיכרון ויכולות קירור עלובות.

המארז חשוב מאוד לשמירה על ניקיון מאבק (פילטרים), יכולת קירור ורמת שקט.

הספק חשוב לשמירה על מתחים יציבים ומספקים, הגנה על המפרט מקפיצות ותנודות מתח ויכולת שדרוג.

התחלת עם מפרט משרדי ועכשיו אתה רוצה להוציא יותר משליש מהתקציב על כרטיס מסך מופרך ומיותר על חשבון כל רכיב אחר במפרט ועל חשבון ההתאמה לשימוש משרדי. :kopfpatsch:

בכלל קראת מה שכתבתי? לא מבין אותך...

פורסם
  • מחבר

מארז/ספק על הפנים, מסך על הפנים ולא מתאים כלל לשימושים שלך, חצי מנפח הזיכרון ויכולות קירור עלובות.

המארז חשוב מאוד לשמירה על ניקיון מאבק (פילטרים), יכולת קירור ורמת שקט.

הספק חשוב לשמירה על מתחים יציבים ומספקים, הגנה על המפרט מקפיצות ותנודות מתח ויכולת שדרוג.

התחלת עם מפרט משרדי ועכשיו אתה רוצה להוציא יותר משליש מהתקציב על כרטיס מסך מופרך ומיותר על חשבון כל רכיב אחר במפרט ועל חשבון ההתאמה לשימוש משרדי. :kopfpatsch:

בכלל קראת מה שכתבתי? לא מבין אותך...

קודם כל תודה על התגובה, למרות שאפשר קצת למתן את העצבים.

בוא נתחיל עם המסך שהמלצת עליו. אחרי התייעצות עם חברים, ובדיקה איזה מסך יש לי בעבודה, הגעתי למסקנה שלא שווה לי כל כך המסך שהצעת. בסופו של דבר גם בעבודה אני עובד עם מסך TN הרבה שעות, ואין לי בעיה עם זה.

בנוגע לזכרון, דווקא הוא באותו נפח (יש שם 2x בהתחלה, שאני רשמתי. אולי זה לא היה ברור).

בנוגע לכרטיס - סבבה. בשביל זה אני שואל, כדי לדעת אם זה שווה.

אם כך, יש 300 שקל נוספים להפנות לכיוון שדרוג המארז עצמו. יחד עם ה-200 שקל ששקלתי לשדרוג שהם עצמם הציעו. אני לא רואה את המארז שהצעת ב - http://www.ivory.co.il/category.asp?catcode=408&OrderBy=saleprice

יש שם אולי משהו שקול (הגרועים האלה לא שמו שם בכלל מחירים) ?

פורסם
  • מחבר

הקפצה (?)

פורסם

מה הטעם להקפיץ אם לא סיפקת מידע חדש?

* החלטת כבר מה באמת יהיו השימושים שלך המחשב ובאיזה מינון?

* מה חשוב לך במארז/ספק? התשובה לשאלה שלמעלה תשפיע גם כן על הבחירה.

* לגבי איבורי - לי אישית אין כל ניסיון איתם אך חוות הדעת הרווחת בקרב המשתתפים כאן אינה מהחיוביות ביותר לרוב. לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

מה הטעם להקפיץ אם לא סיפקת מידע חדש?

* החלטת כבר מה באמת יהיו השימושים שלך המחשב ובאיזה מינון?

* מה חשוב לך במארז/ספק? התשובה לשאלה שלמעלה תשפיע גם כן על הבחירה.

* לגבי איבורי - לי אישית אין כל ניסיון איתם אך חוות הדעת הרווחת בקרב המשתתפים כאן אינה מהחיוביות ביותר לרוב. לשיקולך.

בוא נגבש את השאלה שלי כרגע : על איזה מארז ללכת. בהינתן שאני הולך על המפרט שצוין בהודעה הקודמת (עם כרטיס המסך ה- 4850).

וכן בהינתן שהשימוש שלי במחשב הוא חצי חצי (מבחינת "שימושי טקסט" כמו שאתם מגדירים את זה כאן, ובין "משחקים").

אין לי מה לענות על השאלה השנייה, כי אין לי מספיק ידע/אכפתיות בנושא. אני יכול לומר שלא חשוב לי איך הוא נראה, וגם אם הוא עושה איפה רעש לא אכפת לי. אני לא רוצה שימות לי פתאום ההארדיסק או חלקים אחרים מהמחשב עוד שנה/שנתיים כי הם נשרפו. כרגע, יש לי מחשב שקניתי מאייבורי לפני ארבע וחצי שנים ועוד לא היו לי איתו דפקות (וכן, הוא הגיע באותו מארז מכוער וכו'). אבל מצד שני, אם זה משנה, לא נהגתי לשחק איתו משחקים.

פורסם
  • מחבר

אני מעלה קצת את השרשור מהמתים. אתמול הייתי בחנות מחשבים, והמוכר אמר לי שלא כדאי לקחת את הכרטיס :

SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 יחד עם ASUS P5KPL-CM, כי הלוח אם הזה לא תומך ב- PCI2 ולכן לא יוציא את המיטב מהכרטיס. יש משהו במה שהוא אומר, או שהוא סתם ניסה לדחוף לי כרטיס אחר ?

פורסם

העובדות נכונות אבל ההשפעה על הביצועים היא קטנה מאוד עד לא מורגשת - כמה אחוזים בודדים ברזולוציות גבוהות.

לוח תומך PCIE 2.0 מבית אינטל (P43) עולה 200 ש"ח יותר ויחייב אותך לפשרות משמעותיות בהרבה מאותם אחוזים בודדים.

פורסם
  • מחבר

העובדות נכונות אבל ההשפעה על הביצועים היא קטנה מאוד עד לא מורגשת - כמה אחוזים בודדים ברזולוציות גבוהות.

לוח תומך PCIE 2.0 מבית אינטל (P43) עולה 200 ש"ח יותר ויחייב אותך לפשרות משמעותיות בהרבה מאותם אחוזים בודדים.

סתם בשביל להעשיר את הידע שלי, אילו פשרות משמעותיות זה גורר ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים