עבור לתוכן

רכשתי מחשב עם מעבד i7 החדש של אינטל ואני חושבת שהטמפ' גבוהה יחסית ויש עוד בעיות

Featured Replies

פורסם

אני אנימטורית ועוסקת בתלת מימד, לקחתי שלשום את המחשב מהחנות (לא הרכבתי אותו לבד) ויש איתו כל מיני בעיות. אשמח גם לתשובה חלקית, לכל טיפ ועצה!! :-[

1. הבעיה הראשונה נוגעת לטמפרטורה:

ה-cpu נע בין 48-51 וה-system בין 49-52 גם כשאני לא מבצעת פעולות שדורשות משאבים.

הנתונים האלו הם לפי התוכנה שהגיעה עם הלוח אם-"USUS-AI SUITE"

לפני כמה דקות המחשב איתחל את עצמו, אני לא יודעת אם הייתה התראה לפני כן ( כי יצאתי מהחדר לדקה.)

errors שניתקלתי בהם:

א.

"microsoft visual c++ runtime library

!runtime error

Program: c:/program Files (x

R6025

-pure virtual call

לפי מה שהבנתי, זאת בעיה שקשורה לזמן ריצה ואפשר לראות אותה עם היישום DebugBreak אבל אני לא יודעת מה זה אומר בדיוק..

ב.כשעבדתי עם אפטר אפקט cs4 64 bit

After Effects error: crash occurred while invoking rendering plug-in "Ae_OpenGL".

לפי מה שנאמר בחנות המחשבים שבה קניתי את המחשב, לא היה שום ניסיון לאופטימיזציה של הזיכרון וכו'.. ואני גם לא חושבת שיש צורך כי המערכת שלי אמורה לתפקד כמו שצריך (תראו ת'מפרט שצירפתי). לא התקנתי שום פלגין לאפטר אפקט. דרך אגב, התוכנה יודעת לנצל רק 4 ג'יגה של זיכרון. בכל מקרה, אני ממש לא מבינה את ה-error הזה. זה היום השני שלי עם המחשב הזה ובמקום לרוץ הוא עושה לי צרות. קיבלתי את ההודעה הזאת כשבסך הכל לחצתי על ספייס באר כדי לרנדר קטע של שלושים שניות! ברזולוציה מינימאלית!! וללא אפקטים!!!

ג.כשעבדתי עם פוטושופ cs4 64 bit קיבלתי את ההודעה הזאת לאחר שחיברתי את הסורק ואת הדרייבר הכי עדכני שלו שאמור לתמוך ב-win xp 64.ניסיתי לבדוק אותו עם עוד תוכנות אבל שום תוכנה לא זיהתה אותו. אני מקווה שאני אצליח לפתור את זה. זאת בעיה מוזרה. יכול להיות שבפועל win 64 פשוט לא תומך בסורק? הוא אמנם לא מדגם חדש במיוחד אבל זה נראה לי די מוזר..

Photoshop.exe- Application Error

The instruction at "Ox7e2454b2" referenced memory at "0xooooo 10" The memory could not be "read.

Click on OK to terminate the program

להלן המפרט:

MotherBoard Asus P6T Deluxe . Intel Intel X58/ICH10R Chipset. 6 x DIMM, Max. 12 GB, DDR3 1333/1066 (1600 O.C.). Triple channel memory architecture (up to 6400 MT/s) . Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP). 3 x PCIe 2.0 x16 (at x16/x16/x1 or x16/x8/x8 mode), SLI and CrosFireX on Demand. True16+2 phase Power Design. 1 x PCI-e x4 and two PCI.

CPU Intel (Quad) Core i7-920 2.66GHz 8MB Cache shared across all four cores (Nehalem).Intel Hyper-Threading (eight-threads on four cores). Intel Turbo Mode ( Additional processing boost during peak dfmand).Integrated three channels Memory Controller. Memory performance up to 32GB/s.

Memory 6GB (3 x 2GB) DDR3 1333 Latency 9/9/9. SPD (Serial Presence Detect). (Kingston)

Memory 6GB (3 x 2GB) DDR3 1333 Latency 9/9/9. SPD (Serial Presence Detect). (Kingston)

CASE MIDI Tower Chenbro (very quiet) .Internal bay: up to 4 x 5.25inch. External bay: 2 x 3.5inch, 4 x5.25inch. Sheet Metal Thickness .8mm. 12 cm (24dBA) Fans with temperature flow control speed.

Power Supply Silent 700 Watt (24Pin) ATX12V v2.3, EPS 2.91 compliant. 12cm fan cooling. 19dBA at 80% Load. Support SLI, Quad Core CPU and all Multi-Core GPU. 3.3V - 24A, +5V - 24A, +12V1 - 20A, +12V2 - 20A, +12V3 - 20A,+12V4 - 20A, (Combined 12V - 612W),-12V - 0.8A, +5VSB - 3A.

Video Card Leadtek nVidia Quadro PCI-E FX4600 - 768MB GDDR3-384 bit-bandwidth 67 gb/s-DVI-DL+DVI-DL+Stereo ,Dual Link DVI ,Dual 400 MHz Ramdacs-SLI ..

Operating System Microsoft® Win XP Professional 64 BIT

:hat:

פורסם

לפי מה שאני יודע הטמפרטורות של מעבדי i7 החדשים גבוהות יותר מהסדרות Q הקודמות, טמפרטורה נורמלית של מעבד i7 צריכה להיות באיזור ה 35-40 מעלות ללא עומס, מומלץ להשקיע בקירור מותאם אישית למעבד ולא בקירור שמגיע עם האריזה של אינטל כדי לשמור על טמפרטורות נמוכות בזמן מאמץ.

אני משתמש בקירור

OCZ Vendetta 2

והוא הוכיח את עצמו יעיל מאוד, ב-100 אחוז מאמץ עם מעבד Q9550 אני לא עובר את ה-50 מעלות וזה אחרי בדיקה של 8 שעות עם Prime 95.

דבר שני המארז שקנית נראה זול ומאוד בסיסי ומכיל רק מאוורר אחד מאחורי המארז שפולט את האוויר החם החוצה, מכיוון שאת משתמשת בקירור סטוק ומאוורר אחד מאחורי המארז אין זרימה של שני כיווני אוויר והאוויר החם נשאר בפנים יותר זמן.

כדאי מאוד ללכת על מארז עם 2-3 או יותר מאווררי 120 מ"מ בייחוד למערכת כזאת כדי לשמור על טמפרטורה קרירה ללוח, זכרון ומעבד.

תורידי ותתקיני את התוכנה CoreTemp כדי לראות מה הטמפרטורה של כל ליבה בנפרד במקום כל ה-CPU.

לגבי הבעיות במערכת הפעלה, מערכת הפעלה 64 ביט תומכת אך ורק בדרייברים שהם WHQL Certified, אז אם התקנת דרייבר לא מתאים או שאם לא קיים דרייבר מתאים לסורק שלך, המחשב לא יזהה אותו, לדעתי הארורים שאת מקבלת מגיעים מבעיות דרייבר.

אם התקנת את מערכת ההפעלה בחנות, מציע לך ליצור קשר עם המעבדה.[br]פורסם בתאריך: 2.01.2009 בשעה 12:38:47

אגב שכחתי לציין שאם יש לך 12 GB של זכרון DDR3 חובה להתקין Vista 64 Bit כדי שהמערכת הפעלה תוכל לזהות ולנצל את כמות הזכרון, כרגע עם Windows XP המערכת מזהה רק 3.5 GB ומנצלת קצת מעל רבע.
פורסם

לגבי טמפ' תצטרכי לפתוח דיון נוסף בפורום אוברקלוקינג וקירור..

כי זה לא קשור לבעיה הנוספת- שקשורה לפורום תוכנה. ולכן אני מעביר את הדיון לפורום תוכנה.

תצטרכי לערוך את הכותרת בהתאם (כפתור העריכה מעל להודעה שלך)

שיהיה בהצלחה.

פורסם

אם אתה משתמש בקירור המקורי זה יכול "לעזור" לטמפ' להיות גבוהות. כמו כן ראיתי את המארז שלך ואין לי מושג מאיפה הבאת אותו בכלל. אינני מכיר את החברה ומהסתכלות ראשונית הוא לא נראה קריר במיוחד מאחר ומגיע עם 92mm יחיד מקדימה. אלו יכולות קירור עלובות במיוחד ביחס למארזים זולים בהרבה, בטח ובטח ביחס למארזים במחירו הגבוה יחסית. המארז חשוב מאוד לקירור כל הרכיבים ויכול להיות שעם אנטק 300 או CoolerMsster 590/690 שמחירם נע בין 300ל-400 ש"ח הטמפ' של כלל הרכיבים ישתפרו משמעותית

פורסם
  • מחבר

היי לכולם,

אני די בבאסה מכל הקטע של הטמפרטורה. המחשב שלי עלה לא מעט ואני לא רוצה שהוא ידפק אחרי שנה בגלל הטמפרטורה. אחרי הפעם האחרונה שכתבתי כאן פחדתי לפתוח אותו כי נושא הטמפרטורה ממש מלחיץ אותי. היום פתחתי אותו כדי לסדר את הדרייברים של הכרטיס מסך, מקווה שעכשיו דברים יפעלו טוב יותר בכל מקרה, הוא התחמם וכרגע כיביתי אותו לאחר שה-cpu הגיע ל-55 מעלות וה-system הגיעה ל-50, זה עלה בהדרגה!!!!

הקטע הכי מבאס זה שבמקור אמרתי בחנות שאני רוצה לרכוש מארז אחר, אבל בגלל שהרכבתי את המפרט לבד והוא עבר מ-ל-א שינויים, בסוף כבר התייאשתי ואמרתי שאני אקח את המארז+האוורור שהם ממליצים עליו. :'(הם אמרו שהם עובדים עם החברה הזאת MIDI Tower וגם מרכיבים מחשבים לחברה מסוימת (שאני לא אכתוב את שמה). קיצור הם חנות שנחשבת לאמינה והם אמרו לי שאין לי מה לדאוג, שהמחשב שלי לא יתחמם וכו'... ועכשיו, אחרי שנסעתי (שעה!) כדי לקחת אותו והכל שולם עכשיו -ענתה לי איזה פקידה בטלפון ואמרה לי שזה ששטיפל במפרט שלי עסוק ושהיא יכולה לעזור לי, כששאלתי אותה על הטמפרטורה היא אמרה שהוא יכול להגיע עד 70 או 80. וכששאלתי אותה אם היא מדברת על ה-system או על ה-cpu היא אפילו לא הבינה על מה אני מדברת...באמת! :'(בקיצור, סביר להניח שהם נתנו לי את המארז שנשאר להם במלאי רק משום שלרגע אחד החלטתי לא להיות חשדנית (וזה קורה רק לעיתים נדירות) אז עכשיו אני כנראה אצטרך להחזיר להם אותו (נסיעות, בלאגן..u know..חחח) עד כמה שזה מעצבן, זה פשוט נראה שבתוך יומיים הטמפרטורה שלי עלתה ואני לא רוצה לדעת לאן היא תגיע כשאני ארנדר סצנות כבדות ב-maya או אפטר... אני בכלל ביקשתי מהם מארז של Rack Mount 4U או CoolerMaster CosMos RC1100 שהם די יקרים כך ששקלתי ברצינות גם את ה-COOLER MASTER 690

דרך אגב שם המארז שהם נתנו לי נקרא MIDI TOWER 1CP4F, לקח להם זמן עד שהוצאתי מהם את השם הזה, שדרך אגב, בגוגל מקשר אותי אך ורק לאתר שלהם... ::)

בקיצור:

1.האם להוסיף עוד מאוורר ו/או האם להחליף את המאוורר שהגיע עם ה-cpu?

2. כדאי לי להחליף מארז?? או שיש סיכוי שמאוורר יפתור את הבעיה?

3. מה הטמפ' האידיאלית שאני צריכה לקבל בלי עומס? לאיזה טמפ' הוא צריך להגיע עם עומס כשיש אוורור אופטימלי?

4.חוץ מזה, היה לי קטע מוזר כשהכנסתי דיסק למחשב אז במקום האייקון הרגיל של התיקייה הופיעו לי תיקיות עם אייקון של אקספלורר, אבל כשהעתקתי אותו הם הופיעו כתיקיות רגילות, מישהו נתקל בזה?

5.ניסיתי להוריד את התוכנה CoreTemp אבל קספרסקי נתן לי התראה די חמורה אז ויתרתי לבנתיים. שמעתי על stresstest שמראה ת'טמפרטורה של כל ליבה בנפרד אבל אני לא יודעת איך היא. אני אנסה להוריד...

6.בקשר לדרייברים, הורדתי עדכונים מהאתר של nVidia כולל דרייבר אחד שאמור לתמוך בתוכנות של autodesk ומשום מה כשהלכתי אחר כך ל- control panel הדרייבר לא הופיע לי למרות שההתקנה עברה בהצלחה.

7. אה.. והסורק שלי ישן, אז אי אפשר להגדיר אותו ב-win 64

וכמובן- תודה על העזרה!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים