עבור לתוכן

לא מזהה כרטיס רשת , התקנה חדשה של XP

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

קניתי לא מזמן הרד-דיסק חדש (SATA)

חיברתי למחשב קיים והתקנתי חלונות XP pro.

המחשב:

Athlon 64 939 socket

Gigabite K8NS

512 RAM

radeon 9600

לאחר ההתקנה, לכאורה הכל עובד למעט הכרטיס רשת.

ישנו דיסק דרייברים עבור לוח האם (הכרטיס מובנה) שהגיע עם המחשב.

בהתחלה הוא לא היה מוכן לזהות את הדרייברים כתקינים, וזאת למרות שזו לא הפעם הראשונה שאני מתקין חלונות על המחשב הזה , כאשר השוני היחיד הוא ההרד-דיסק (אגב, הקודם היה IDE אם זה משנה).

בכל אופן, במנהל ההתקנים , היה אייקון של כרטיס הרשת אבל עם סימן קריאה קטן. ניסיתי לעדכן את הדרייברים, והוא כל פעם אמר שקובץ הINF לא התאים לדרישות.

ניסיתי להוריד (באמצעות מחשב אחר) כשלוש גרסאות שונות של דרייברים עבור הכרטיס הזה.

אף אחד מהם לא עובד.

ניסיתי להתקין ידנית את הדרייברים (מתוך הדיסק באמצעות קובץ setup עבור הכרטיס רשת) הוא לא עושה כלום (אני לוחץ על "התקן" והוא פשוט מתעלם).

אחרי מספר ריסטרטים ונסיונות להתקין את הדרייברים השונים ב safe mode, הוא בכלל לא מזהה נוכחות של כרטיס רשת.

כלומר, כרגע, במנהל ההתקנים אין סעיף עבור כרטיס רשת (בכלל!) , וכשאני לוחץ על זיהוי plug&play הוא לא מזהה שום דבר.

ניסיתי לחבר שני כרטיסי רשת אחרים שיש לי בבית (שגם עובדים על מחשבים אחרים), הוא לא זיהה אותם בכלל.

יש למישהו מושג מה אני יכול לעשות?

המחשב אמור להוות מעין שרת מרכזי בבית , לכן חייבת להיות לו גישה לרשת וכן לאינטרנט.

תודה רבה מראש.

פורסם

תבדוק שהוא לא מנוטרל בביוס.

תוריד את הדרייבר מאתר היצרן לדגם של הלוח אם שלך.

מועבר לפורום תוכנה.

פורסם
  • מחבר

בדקתי שהוא לא מנוטרל ( עד כמה שאפשר היה לבדוק, לא מצאתי בביוס סעיף ספציפי לגבי נטרול הכרטיס )

הורדתי 3 גרסאות שונות של הדרייבר הזה, גם לבד, גם בכל מיני חבילות דרייברים עבור לוח האם שלי, שום דבר לא עבד.

ובדקתי, זה בדיוק הדרייבר של הכרטיס.

אני לא מבין, הדרייבר על הדיסק כבר עבד.

כלומר, יצא לי לפרמט את המערכת הזו בעבר , השוני היחיד הוא ההרד דיסק.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

אז ככה, הבעיה נפתרה.

אחרי שבוע שלא הייתי בבית, חזרתי , הדלקתי את המחשב ונתתי לחלונות לעלות והפעם הוא כן זיהה את כרטיס הרשת.

אבל, עדיין הוא לא היה פעיל כי לא היו דרייברים מותקנים.

הלכתי לאתר של gigabyte והורדתי את הדרייברים עבור לוח האם שלי, k8ns-939 ולא k8ns-939-pro.

התקנתי , עובד כמו קסם.

לא יודע למה הוא היה צריך שבוע בשביל להצליח לזהות את כרטיס הרשת, ואני לא רוצה לדעת.

אין טעם להכעיס את אלי הדרייברים ושגיאות ההתקנה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים