עבור לתוכן

שאלה על איכות התמונה המתקבלת ממצלמה

Featured Replies

פורסם

אז ככה, קניתי לא מזמן מצלמת רשת microsoft vx 6000 בעלת 5 מגה פיקסל לתמונה.

צילמתי איתה תמונה של 5 מגה פיקסל, אבל למרות זאת איכות התמונה הייתה סבירה ולא מאוד טובה כמו שציפיתי.

השאלה שלי היא איזה פרמטר מציין את איכות התמונה במצלמות השונות?

הבנתי שמגה פיקסל זה סכום כל הפיקסלים בתמונה. מגה פיקסל אחד שווה למליון פיקסלים בקירוב.

בחמש מגה פיקסל כמו במצלמת רשת שלי יש חמישה מליון פקסלים לתמונה. אז למה התמונה לא הייתה באיכות גבוהה?

תודה רבה

פורסם

אני בספק אם החיישן של המצלמה הוא בין 5 מגה פיקסלים. בתמונה באתר ניתן לראות שכתוב 1.3 מגה פיקסל על המצלמה. הרבה מצלמות רשת ומצלמות ירודות אחרות מתפארות ברזולוציות גבוהות שמופקות בעזרת אינטרפולציה. כלומר מצלמים 1 מגה ומנפחים את זה ל5 או 6 או לכל מספר אחר חסר חשיבות. מדף מידע אודות המצלמה:

Still Image: 5 megapixel (2560 x 2048 pixel, interpolated) photos*

וכמובן שאיכות התמונה נקבעת ע"י החיישן והאופטיקה ובמצלמות אינטרנט מהסוג הזה, שני הפרמטרים לא במיטבם. צריך לזכור שמצלמות אלו משמשות להעברת תמונה קטנה וסבירה דרך האינטרנט לשיחות ולא משמשת כמצלמת סטילס ולכן אין להשוות את איכות התמונות שלה לכל מצלמה רגילה אחרת.

פורסם

מצטרף לשאלה,

איך אפשר לדעת את האיכות? על רוב המצלמות זה לא מפורט כלל ממה שראיתי.

או ממה שמפרסמים בחנויות ::), כל המוכרים לרוב מחרטטים

למשל יש לי מצלמה של ניקון, לא זוכר את הדגם אבל משהו כמו 8 מגה פיקסל, ותמונות באיכות הכי גבוהה נראים לא רע בכלל, אבל ראיתי טוב יותר באותם האיכויות (עלתה לי 600 ש"ח, אז אני מתאר לעצמי שזה עובד על אינטרפולציה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים