עבור לתוכן

צריך חוות דעת על מפרט שקיבלתי בסך 1500 ש"ח למשחקים + עריכה

Featured Replies

פורסם

קודם כל אני חדש פה וחבר הפנה אותי לכאן ומה שיש לי להגיד זה פשוט ואוו

עולם אחר לגמרי ואנשים שפיצים ..

אז הנה קיבלתי מפרט למחשב שאמור לשמש לעריכת מוזיקה + לעלות משחקים חדשים .. ניד פור ספיד אנדר כובר החדש ..

הנה המפרט ..

מעבד - Intel Core 2 Duo E-7300 2.66 Ghz 1066 Mhz

לוח אם - Gigabyte G31M-S2L DDR2 PCI-X SATA 2 GL

זיכרון - DDR2 800Mhz 2048MBx2 = 4196Mb

ללא כונן אופטי

ללא כונן קשיח

כרטיס מסך - GeForce 9500GT 512Mb TV DVI PCI-X

מארז NZXT אלומיניום שקט במיוחד

אני צריך גם ספק שהייתי בחנת הטעתי אותו אמרתי לו שהספק לי 500 W והוא בעצם 350 אז אני צרי גם ספק

מחיר 1500

תודה

זה המפרט שקיבלתי מה אתם חושבים עליו ? בכסף הזה אפשר להביא משהו הרבה יותר חזק ?

ויש אפשרות להוסיף עוד כמה מאות בשביל הבדל משמעותי.. תודה !

1. מזומן 1500-1700

2. עריכת מוזיקה + משחקים חדשים

3. לא צריך ציוד היקפי , מקלדת + רמוקלים + עכבר וכו' יש לי .. גם הארד דיסק לא צריך וכוננים , אם נשאר תקציב יש אפשרות לכרטיס קול איכותי.

5. אין לי העדפה לחברה אני סומך עלייכם כאן !

6. הוא סידר לי מארז NZXT איכותי ללא רעשים זה המארז הכי טוב שיש בחנות אז לקחתי אותו .. בקשר לקירור הוא אומר שהמארז יספק את זה

7. לא צריך מערכת הפעלה

8. איו צרכים מיוחדים , חשוב לי רק שאני יעלה משחקים חדשים בכייף ולא יצטרך להתאמץ בשביל לשחק .. זאת אומרת שהמחשב יסחוב

9. חשוב שקט אבל יש את כל זה בסעיף 5

10. לא מתוכנן או.סי אם הייתי יודע הייתי עושה אבל לא מתוכנן

11. במפרט למשחקים - אני רוצה לשחק את גיטיאי החדש וניד פור ספיד החדש על הגדרות הכי טובות

12. אני צריך גם ספק שהייתי בחנת הטעתי אותו אמרתי לו שהספק לי 500 W והוא בעצם 350 אז אני צרי גם ספק

13. אנשים כאן תותחים נדהמתי שבאתי לכאן .. תודה !

פורסם

שמע, משחקים לא ירוצו לך, אולי על ההגדרות נמוכות-בינוניות, בעיקר על המפרט הזה שהוא גרוע יחסית ולא מאוזן.

הנה מפרט שיריץ לך משחקים בצורה טובה יותר, אולם לא בצורה הכי טוב וישנה חריגה כפי שאתה שם לב (לא ניתן לבנות מחשב "תותח" כמו שציינת בתקציב, אפילו לא ב1000 שקלים יותר).

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤410

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP31-DS3L ¤369

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9600 SMART 512MB DDR2 - RETAIL ¤436

דיסק קשיח:

SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤237

צורב DVD:

LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤121

זיכרון:

KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤163

מארז:

ANTEC NSK4480B + 380W EARTHWATS PSU ¤433

שירותי מעבדה:

הזמנה מעל 2000 שח - הרכבה חינם ¤0

מחיר סופי: ¤2169

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

שים לב שהבחור כאן לא מבקש צורב ודיסק קשיח (למה, אגב?) אז אין טעם לכלול אותם במפרט.

GTA IV מתקשה לעלות בהגדרות המקסימאליות גם על כרטיסי מסך שלבדם עולים 1500 שקל, אז נא לצנן ציפיות. אני לא יודע איזה מסך יש לך (מבחינת רזולוציה) אבל 9600GT הוא בערך המינימום שבמינימום גם למסך קטן.

פורסם
  • מחבר

שמע, משחקים לא ירוצו לך, אולי על ההגדרות נמוכות-בינוניות, בעיקר על המפרט הזה שהוא גרוע יחסית ולא מאוזן.

הנה מפרט שיריץ לך משחקים בצורה טובה יותר, אולם לא בצורה הכי טוב וישנה חריגה כפי שאתה שם לב (לא ניתן לבנות מחשב "תותח" כמו שציינת בתקציב, אפילו לא ב1000 שקלים יותר).

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤410

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP31-DS3L ¤369

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9600 SMART 512MB DDR2 - RETAIL ¤436

דיסק קשיח:

SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤237

צורב DVD:

LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤121

זיכרון:

KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤163

מארז:

ANTEC NSK4480B + 380W EARTHWATS PSU ¤433

שירותי מעבדה:

הזמנה מעל 2000 שח - הרכבה חינם ¤0

מחיר סופי: ¤2169

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

שים לב שאני לא לא צריך

כוננים אופטיים וקשיחים

ולמה אני לא צריך כי אני מביא מהמחשב הזה ..

המסך שלי הוא LG FLATRON L1750B

17 אינץ'

תודה רבה :)

פורסם

אז יורדים לך כ350 ש"ח מהסכום הכולל, קרוב לתקציב שהצבת.

ל GTA החדש יש באגים וכל הזמן יוצאים דרייברים ופאצ'ים חדשים, ככה שגם על המחשב החזקים ביותר הוא לפעמים עובד עם תקיעות.

לגבי NFS:UC לצערי גם לו יש בעיה במנוע הגרפי...בכל שאר המשחקים המחשב שציינתי אמור להריץ בצורה טובה, אך לא יותר.

פורסם
  • מחבר

אז יורדים לך כ350 ש"ח מהסכום הכולל, קרוב לתקציב שהצבת.

ל GTA החדש יש באגים וכל הזמן יוצאים דרייברים ופאצ'ים חדשים, ככה שגם על המחשב החזקים ביותר הוא לפעמים עובד עם תקיעות.

לגבי NFS:UC לצערי גם לו יש בעיה במנוע הגרפי...בכל שאר המשחקים המחשב שציינתי אמור להריץ בצורה טובה, אך לא יותר.

תודה רבה על התגובה יש לי כמה שאלות

E5200 מה שהבאת לי פחות טוב מהE7300 שקיבלתי ..?

חסר לי ספק במפרט ..

מה שונה ממה שאתה נתת לי ולבין מה שקיבלתי ..

תודה רבה חבר

פורסם

- E5200 חלש מ E7300 אך לא בהרבה.

-לוח אם מבוסס P31, ללא כרטיס מסך מובנה על לוח האם.

-2 ג'יגה זיכרון.

-מארז ששמתי איכותי מאוד, וכולל ספק 380 איכותי שיכול להחזיק מערכות כבדות הרבה יותר.

-ישנו הבדל גדול מבחינת ביצועים בין 9500GT ל 9600GT.

בד"כ מוכרים מסיטים אותך לחלקים שאתה בכלל לא צריך, לדוגמא אם תלך לכל חנות שהיא בעיר, ישר יגידו לך "זה מחשב מעולה, יש לו מעבד חזק מאוד כפול ליבה", מה שאתה לא יודע זה ששמים לך מעבד חזק על חשבון שאר הרכיבים. לכן מאוד מומלץ שכל החלקים יהיו איכותיים (בגלל זה הם עולים טיפה יותר) והמפרט יהיה מאוזן כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

- E5200 חלש מ E7300 אך לא בהרבה.

-לוח אם מבוסס P31, ללא כרטיס מסך מובנה על לוח האם.

-2 ג'יגה זיכרון.

-מארז ששמתי איכותי מאוד, וכולל ספק 380 איכותי שיכול להחזיק מערכות כבדות הרבה יותר.

-ישנו הבדל גדול מבחינת ביצועים בין 9500GT ל 9600GT.

בד"כ מוכרים מסיטים אותך לחלקים שאתה בכלל לא צריך, לדוגמא אם תלך לכל חנות שהיא בעיר, ישר יגידו לך "זה מחשב מעולה, יש לו מעבד חזק מאוד כפול ליבה", מה שאתה לא יודע זה ששמים לך מעבד חזק על חשבון שאר הרכיבים. לכן מאוד מומלץ שכל החלקים יהיו איכותיים (בגלל זה הם עולים טיפה יותר) והמפרט יהיה מאוזן כמו שצריך.

סליחה על השיגעון

אבל אם אני ישאר עם המפרט שלי ורק יחליף ל9600 גיטי?

אני פשוט מנסה להבין מה לא טוב במפרט שקיבלתי

ושוב תודה תודה תודה תודה

פורסם

אתה יכול להשאר עם המפרט, רק לבקש שיחליף לך את לוח האם לאחד שמבוסס P31 ולא G31 כמו EP31-DS3L, כרטיס מסך ל 9600GT וספק כח לאחד שלא ג'נרי, כלומר אחד מהספקים הבאים- FSP400/HEC400/SEASONIC400. במידה והוא שם לך משהו אחר תרשום ונגיד לך אם ג'נרי או לא.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להשאר עם המפרט, רק לבקש שיחליף לך את לוח האם לאחד שמבוסס P31 ולא G31 כמו EP31-DS3L, כרטיס מסך ל 9600GT וספק כח לאחד שלא ג'נרי, כלומר אחד מהספקים הבאים- FSP400/HEC400/SEASONIC400. במידה והוא שם לך משהו אחר תרשום ונגיד לך אם ג'נרי או לא.

שאלה קטנה

מה ההבדל בין P31 ל G31

ומזה ספק שהוא לא ג'נרי

פורסם

לוח אם מבוסס G31 כולל בתוכו כרטיס מסך מובנה. ככה שאם תקח אותו יהיו לך 2-אחד מובנה ואחד חיצוני (ה 9600GT לדוגמא). לוח מבוסס P31 הוא ללא כרטיס מסך מובנה שכן אין לך כל צורך בו. מבחינת ביצועים אין ממש הבדל בינהם.

לגבי ספק ג'נרי, זהו ספק ללא חברה מוכרת והוא עלול לגרום לנפילות/ריסטרטים/תקיעות/איבוד מידע ואף שירפת רכיב וכדומה במחשב. אני לא יודע איזה הוא יציע לך, אבל אם הוא יביא לך מספר אפשרויות, פנה לפה ואגיד לך אם הוא ג'נרי/מתאים או לא למערכת.

פורסם

טוב אז ככה

למרות שאני לא מבין במחשבים כמו שאר החברה פה, יש לי דיעות אחרות

קודם כל, אני כן תומך בלוח אם עם כרטיס מסך מובנה מהסיבה הפשוטה שלפעמים, מה לעשות, הכרטיס מסך יכול למות פתאום, ואז זה טוב שיש כרטיס מובנה כדי שאפשר יהיה להמשיך לעבוד על המחשב, גם אם זה לא משחקים.

דבר שני, כשקונים מחשב, קונים אותו שיחזיק מעמד זמן רב (לא 20 שנה כמובן). מה שצריך להחליף פעם בשנה/שנתיים זה כרטיס מסך.

הדיעה שלי היא לנטוש את הכרטיס מסך עכשיו, לקנות מעבד חזק יותר כמו 8400 ולוח שתומך כמובן אבל שניתן לשדרג עליו בעתיד כמו לוח אם עם צ'יפסט 43. וכרטיס מסך לקנות בהזדמנות. גם ככה יצאו עוד מעט כרטיסים חדשים ויכול להיות שהמחיר ירד קצת. במיוחד אם השימוש העיקרי בו הוא עריכה (אז אולי אפילו קואד)

* לגבי הארדיסק. אם הוא ide אז אולי כדאי להשקיע בסטה כדי שהמחשב לא יזוז לאט בגלל הארדיסק ישן

פורסם

ואתה חושב שבעוד שנה/שנתיים, E8400 לא יגרום לצוואר בקבוק במידה והוא יחליף כרטיס? ואתה בטוח שספק הכח יחזיק את הכרטיס שהוא יקנה?

לא קונים מחשב לעתיד נקודה. במידה והיה לו תקציב גבוה יותר היה ניתן לשים מערכת שיותר "בנויה לשידרוגים". 9600GT הוא אחד הכרטיסים המינימאליים שדרושים כדי להנות ממשחק כמו שצריך.

אתה יכול לחשב בעצמך, E8400+P43 יעלה בערך כ1200-1300 ש"ח, לכן זה בלתי אפשרי. צריך שהמפרט יהיה כמה שיותר מאוזן.

פורסם
  • מחבר

ואתה חושב שבעוד שנה/שנתיים, E8400 לא יגרום לצוואר בקבוק במידה והוא יחליף כרטיס? ואתה בטוח שספק הכח יחזיק את הכרטיס שהוא יקנה?

לא קונים מחשב לעתיד נקודה. במידה והיה לו תקציב גבוה יותר היה ניתן לשים מערכת שיותר "בנויה לשידרוגים". 9600GT הוא אחד הכרטיסים המינימאליים שדרושים כדי להנות ממשחק כמו שצריך.

אתה יכול לחשב בעצמך, E8400+P43 יעלה בערך כ1200-1300 ש"ח, לכן זה בלתי אפשרי. צריך שהמפרט יהיה כמה שיותר מאוזן.

שמתי לב שכאן תומכים שלוחות בלי כרטיסי מסך מובנים , מדוע ?

ויש לי ספק EZ COOL 350W 774 האם הוא ג'נרי ? הוא יכול להחזיק את המערכת ?

כמה תקציב צריך + - ?

אתה יכול לבנות לי משהו בתקציב שאתה חושב ?

פורסם
  • מחבר

?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים