עבור לתוכן

הצילו הצילו הצילו! הארד דיסק חיצוני ל - PS3 (+לינוקס) הסאגה

Featured Replies

פורסם

היי כולם,

לפני חודשיים הHD של ה PS3 שלי התמלא (לא רק בעקבות הורדת DEMOS וסרטונים אלא גם ממשחקים שרכשתי ברשת). חשבתי לעצמי, אם אקנה HD חיצוני גדול אוכל גם לגבות את הסרטים\תמונות\מוסיקה שלי וגם להמיך להוריד משחקים בקצב רצחני. קנית הארד דיסק חיצוני בגודל טרה, פרמטתי אותו ל FAT32 - עכשיו ה PS3 מזהה אותו אבל כנספח ולא כחלק מהמערכת, לא ניתן לשמור אליו משחקים, אז בפנייה לישפאר הסבירו לי שאם אוריד לינוקס זה יפתור את הבעיה, הורדתי לינוקס YDL6.1 (שזה גרסה שסוני עזרה לפתח במיוחד בשביל PS3 ושוחררה לציבור הרחב לפני שבוע) פירמטתי את ה HD שלי (לפני כן ביצעתי גיבוי דרך ה PS) יצרתי מחיצה של 10 G ללינוקס, התקתי את הלינוקס, לשמחתי מערתכ ההפעלה המקורית נשמרת וניתן להחליף בינהן ואפילו הגביעים (TROPHYS) נשמרו מהסנכרון האחרון שלי עם השרת - דבר נוסף ששימח אותי - כל מה שקניתי מהפלייסטיישן נטוורק נשמר ברשת ואני אוכל להוריד את המשחקים המלאים (אלו ששילמתי עבורם 30$) שוב ושוב ללא עלות נוספת. שיניתי את כל התיקיות בHD הנייד שיתאימו לשמות שהPS3 מכיר (GAME\VISEO\MUSIC\PICTURE).

הבעיה.... הPS3 עדיין לא מכיר ב HD החיצוני כחלק מהמערכת, בשבילו זהו שטח אחסון נטו. לכן כשאני מוריד משחקים, או שומר, או מעדכן, כל המידע (שהוא COPYRIGHT) הולך ישירות אל ההארד דיסק הראשי.... ויקרה מה שקרה - הוא יתמלא

אגב... הגיבוי שביצעתי הוא בגודל 5 G וה PS3 אומר לי שאין לי מקום לפתוח את הקובץ (יכול להיות שמבחינתו רק המחיצה של ה 10G קיימת ?)

פורסם

קודם כל אף פעם לא יצא לי לשמוע שהלינוקס בPS3 קשור למערכת הראשית

ההרגשה שלי שהייתה היא הבנה או בורות בינך לבין ישפאר בנושא הזה

שנית אני לא יודע איך הולך הנושא של הארד דיסק חיצוני אבל מה שאני כן יודע זה שאתה יכול לקנות ארד דיסק לנידים או אפילו SSD

אם יש לך את הכסף ופשוט להחליף ואז יהיה לך הרבה מקום הבעיה אם הגיבוים שיש לך כרגע שלא יעברו לחדש ואין לי מושג אם יש אפשרות להעביר אותם לחדש

פורסם

בקיצור ולעניין - ישפאר קישקשו ואין להם שום סוג של הבנה אמיתית.

הם אולי הבינו שאתה לא מצליח לקרא את הכונן החיצוני.

בקיצור - הכונן החיצוני יכול לאכלס רק סרטים , תמונות ומוסיקה.

לא משחקים

לא התקנות של מחשקים

לא דמוים

ולא עידכונים.

הפתרון הוא לקנות כונן 2.5" של מחשב נייד ולהחליף את הכונן המקורי (זה במידה כמובן שהעברת כל המדיה מהכונן הפנימי לא עוזרת)

ההוראות נמצאות בספר המקורי שבא עם הפלייסטיישן וזה לא מבטל את האחריות.

ליביו

פורסם
  • מחבר

אז בשביל מה צריך לינוקס לעזאזל???? ה PS3 יכל לקרוא את ה HD החיצוני בלי בעיה,

אם אין צורך בלינוקס פירמוט המערכת שלי בכלל לא היה מהלך הכרחי!

ועוד ישפאר אמרו לי שניתן לבצע את זה - כשהסברתי את הבעיה לישפאר (לפני שקניתי HD חיצוני התמיכה הטכנית הסבירה שזו בניתן לעשות את זה, אחרת באמת הייתי קונה פשוט HD מחשב נייד של 300G וסוגר סיפור.

אני מצפה לתשובה מישפאר, כשאקבל אותה איידע

פורסם

הלינוקס בגלל דברים אחרים למי שצריך

יש דברים שאין בPS3 כמו אופן אופיס \גימפ ודברים דומים והלינוקס פותר את זה ואופך את הPS3 למחשב לתוכנות קלות יחסית

פורסם

הלינוקס לא באמת הכרחי וממש לא מומלץ ע"י סוני להיות מוקתן בשביל להכיר רכיבים חיצוניים כמו הארדיסק...

זה יותר להשתמש ב PS3 כמו מחשב. היתרונות שאנשים מדברים עליהם בעיקר זה לגלוש באתרים בעברית ואימיולייטורים...

אני לא רואה יתרון בלהתקין את הלינוקס ולכן אני לא עושה את זה.

הפתרון האמיתי זה להחליף את הכונן הפנימי של ה PS3 (פעולה מאד מאד פשוטה) באחד גדול יותר ולאכסן את כל הסרטים על הכונן החיצוני.

פורסם

לא ממש קשור לנושא אבל...:

דבר נוסף ששימח אותי - כל מה שקניתי מהפלייסטיישן נטוורק נשמר ברשת ואני אוכל להוריד את המשחקים המלאים (אלו ששילמתי עבורם 30$) שוב ושוב ללא עלות נוספת.

אפשר רק 5 פעמים, זה לא אינסופי. (כדי למנוע העתקות ברמה מסחרית)

פורסם

לא ממש קשור לנושא אבל...:

אפשר רק 5 פעמים, זה לא אינסופי. (כדי למנוע העתקות ברמה מסחרית)

גם אני חשבתי ככה אבל זה לא מדוייק.

אפשר להוריד למכשיר שלך את המשחקים כמה פעמים שאתה רוצה.

אפשר להעביר עד ל-5 קונסולות שונות.

פורסם

Godmoney - יש לך ביסוס לזה? בדקת את זה בעצמך? כי אני הבנתי שזה עד 5 בורדות ללא שום קשר אם זה אותו מכשיר או למכשיר אחר.

פורסם

אין לי ביסוס רשמי על זה. חוץ מזה שאמרתי בדיוק אותו דבר באחד הפורומים ומישהו תיקן אותי (מישהו שאני סומך עליו).

אני אחפש תוקף רשמי.[br]פורסם בתאריך: 31.12.2008 בשעה 13:01:29

לא מצאתי אישור רשמי לעניין אבל בכל פורום שאני קורא (Gamespot, Playstation Boards) מדברים על זה שמותר להוריד כמה פעמים שאתה רוצה, עד ל-5 קונסולות.
פורסם
  • מחבר

אני מאמין שאפשר להוריד עד איןסוף אבל לא עד -5 קונסולות, יהיה מאוד קל לפרוץ את העניין הזה של עד 5 קונסולות.

חוץ מזה,] לתת לקונסולה נוספת את המשחק שאני קניתי נוטל מסוני את הרווח של עוד 30$ שיכלו לעשות.... אז למה שהם ירשו דבר כזה ועוד סוני...

פורסם

אם נהרס לך ה PS3 ומחליפים לך קונסולה - תצטרך לקנות את המשחק שוב פעם?

פורסם
  • מחבר

בנתיים שמעתי שני סוגי תשובות לשאלה הזו -

1. כן, תוכל להוריד את המשחקים שקנית לנצח (התשובה היותר אמינה בעיני)

2. כן, אבל רק עד 5 פעמים

פורסם

שתיהן נכונות :)

תוכל להוריד אותן לנצח על אותה קונסולה ועד ל-5 קונסולות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים