עבור לתוכן

מערכת קירור מים לצ'יפסט ולמעבד

Featured Replies

פורסם

היי אנשים!

שמתי לב שאני מתחיל להשקיע סכומים מטורפים למדי בקירור למעבד ולשאר המערכת, כשהגעתי כבר למסקנה שיהיה הרבה יותר טוב אם ארכוש מערכת קירור מים.

אז ככה:

1. המערכת תשמש לקירור המעבד והצ'יפסט בלבד. קירור גם לכרטיס המסך יעלה הרבה כסף ואני מוצא אותו מיותר לחלוטין.

2. המעבד יהיה i7 920.

3. הלוח אמור להיות EX58-UD5. במידה וזה משתלם, אקח את ה-EX58-EXTREME בגלל בלוק הקירור.

4. אני מעוניין שהמערכת תהיה שקטה כמה שאפשר.

5. אני מעוניין להכניס את המערכת לתוך קופסא מאווררת ומשם לקשר אותה למארז. זה הרבה יותר נוח ומסודר, מה גם שהמערכת מתחממת הרבה פחות ומציגה יעילות מקסימלית.

6. היא תקנה בארץ, חוץ מהרכיבים שגם ככה אין עליהם אחריות. אם יש המלצה כלשהי לקנות מחו"ל, אשמח לראות אתר שמומלץ לקנות ממנו. (תוספת המחיר לקניה בארץ לא משנה לי, זה הרבה הרבה יותר נוח ושווה את תוספת המחיר, כמה שהיא גדולה)

7. אשמח לדעת מהם חסרונותיו של קירור המים, חוץ ממחירו.

8. אין הגבלת תקציב כלשהי, אבל אני לא מתכוון להוסיף 500 ש"ח בשביל שהקירור יהיה יעיל במעלת חום אחת או משהו.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

פותח התרד מערכת קירור מים נורמלית למערכת שלך תגיע לאזור ה300-400$ בחו"ל..

בארץ זה יעלה לך כפול..אם תמצא בכלל את הרכיבים הנ"ל..

על כל מקרה איזה מארז אתה הולך לקנות ?

כמו כן לגבי הטמפ' וכו..כמו שציינתי כבר מערכת נורמלית שבאמת שווה להשקיע בא..זה הוצאה לא קטנה..

כמובן שבאזור ה400+- שקלים אתה יכול לרכוש מערכת קירור שתספק אותך...

הכל עניין של העדפה וצורך אמיתי..

אתה מתכנן OC ?

פורסם
  • מחבר

מתוכנן OC לסביבות ה-4.25GHZ יציב ל-i7 920. אני מעוניין לנסות לשבור שיאים עם קירור המים הזה (של עצמי בהתחלה, כמובן :P)

אני מודע לעלויות ואני עדיין מעוניין לרכוש את מערכת הקירור הזו.

פורסם
  • מחבר

PC-P80.

אכן יש לי אפשרות להזמין מחו"ל, אבל ישנה עדיפות עצומה לקניה בארץ, ללא שום קשר למחירים המוגזמים.

הבנתי שבפאנדה יש כמה חלקים די מוצלחים למערכת קירור מים, זה נכון?

פורסם

או קי כמה דברים...

אתה בטוח לגבי המארז החיצוני לקירור ? שכן יש לך אפשרות למקם את הראדיאטור מחוץ (בעזרת מתקן) למארז בצורה נוחה למדי (תעיף מבט במפרט שלי)..או בקידמת המארז...אבל זה כבר בחירה ועיצוב שלך..

כמו כן לגבי ההזמנה בארץ..אני חושב שזה בזבוז מוחלט..אבל מוחלט להזמין מערכת כזו בארץ..

הסיבה העיקרית והגדולה מכולם היא מחיר !!! וגם אם אתה בעל הון ... ;D זה עדיין בזבוז..

מה גם שהזמנה של החלקים מפנדה תיקח לך בדיקו אותו הזמן מחו"ל..שכן חצי (ואפילו יותר) ממוצרי קירור המים שלהם.אינם במלאי..ויש צורך להזמין אותם..

אם אתה ממש אבל ממש מתעקש אין בעיה לתת לך מפרט ממוצע מפנדה..אבל רק תדע שזה בזבוז..ובסכום שתוציא..אפשר לרכוש משהו טוב פי כמה וכמה רמות בחו"ל..

פורסם
  • מחבר

אני בטוח בנוגע לעיצוב. ראיתי אנשים שעשו זאת וזה נראה מדהים. חוץ מזה זה נותן שטח עבודה הרבה יותר נוח והטמפרטורות יותר טובות כשהרדיאטור ושאר הירקות נמצאים מחוץ למארז.

מה אתה אומר לגבי הקניה של EX58-EXTREME במקום EX58-UD5 בגלל בלוק הקירור?

ואני מניח שאם יש חנות שמייבאת חלקים של קירור מים אפשר ללכת אליהם בבקשה ליבוא מיוחד של חלקים שניתן לקנות רק בחו"ל. אני מודע למחיר האסטרונומי אבל העובדה שאין אחריות על החלקים (גם אם לא צריך אותה בכלל..) כשאני מזמין אותם מחו"ל מאוד מלחיצה את ההורים והם מכריחים אותי להשקיע סכומים אסטרונומים בשביל לרכוש מערכת קירור בארץ.

פורסם

אם אתה בטוח בנוגע לקירור מים..אז בהחלט התוספת לGIGABYTE GA-EX58-EXTREME שווה..יחסוף לך בלוק קירור..והסרה של המערכת קירור מהלוח אם..

לגבי היבוא..זה ממש לא ככה..הם מזמינים מה שהיבואנים מביאים..אתה לא תמצא יבואן למשל שמביא את הרדיאטורים של THERMOCHILL שנחשבים לטובים בעולם..למה ? כי זה יקר..וכי זה לא הכי זמין גם בחו"ל..

ותגיד להורים שלך בכסף שהם יחסכו..יהיה אפשר לקנות לך כרטיס טיסה לארה"ב+מונית לחנות..ככה גם תעשה טיול וגם תחליף את החלק התקול (אם יהיה אחד כזה).. ;D

טוב..אז רק תגיד את המילה האחרונה ואני יבנה לך מפרט..ואל תגיד לי שזה מהארץ.. :'( :-\ :-X

פורסם
  • מחבר

בסדר, אז נגיד שמדובר במפרט מחו"ל.. אם זה לא יסתדר, אבוא להודיע :/

אני רק צריך שמערכת הקירור תהיה שקטה יחסית. משהו כמו 30 דציבל זה הגבול.

אני גם די בטוח שארפד את הקופסא בה העסק ישכב בחומר שואב רעש שכזה.. במקור זה קיט השקטה למארז אבל גם פה זה יכול לעבוד יופי.

בקופסא מתוכננים להיות מספר מאווררי 140mm (בגלל ה-CFM הגבוה שלהם, כמובן). יש המלצה לדגמים ספציפים?

פורסם

הרעש יקבע לפי המאווררים שתרכוש...כמובן שאם אתה מחפש מאווררים שקטים בעלי CFM לא גבוה במיוחד..

צריך לקחת רדיאטור בהתאם..

אז מה עם התקציב+- ? כמו כן אתה בטוח לגבי ההקירור של המעבד והציפסט בלבד..אולי בעתיד תרצה לקרר את הכרטיס מסך ?

פורסם
  • מחבר

במידה וארצה בעתיד לקרר את כרטיס המסך, זה לא יהיה בשנה הקרובה, זה בטוח. לדעתי, כשארצה לא תהיה לי בעיה לרכוש לופ נפרד. זה גם אמור להיות עדיף, בהתחשב בעובדה שאין לי הגבלת תקציב כלשהי.

כפי שאמרתי, אין הגבלת תקציב. אבל, לפי מה שקראתי בפורומים אחרים, ישנם רדיאטורים מתקדמים שעולים אפילו פי 4 מרדיאטורים פחות מתקדמים.. והתוצאה של העלות המטורפת הזו, היא בסך הכול 5 מעלות פחות בעומס. בדברים כאלו אני לא מוכן להשקיע כסף.

אני מחפש מאווררים שקטים יחסית בעלי CFM סטנדרטי. כשאשים הרבה מהם בקופסאת הקירור, אני אמור לראות ביצועי קירור מרשימים, למרות ה-CFM הנמוך של המאווררים כשהם לבדם.

אז לפני שתמליץ לי על מערכת קירור, יש לך המלצה למאווררים מתאימים?

פורסם
  • מחבר

ראיתי שהדגמים המובילים יותר באמת לא נמצאים בארצינו. אז בסדר, גם את המאווררים אזמין..

תוכל בבקשה לעזור לי לבחור מאווררים? אני לא כל כך בקיא בקריאת ביקורות מסוג זה.. הצלחתי לשים עין רק על הבולטים יותר :nixweiss:

פורסם

Yate Loon D12SL או S-Flex של Scythe שיש בארצנו..

פורסם
  • מחבר

ה-Yate Loon לא רועש מאוד לפי הביקורת?

והלחץ הסטטי לא חשוב בקירור הרדיאטור?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים