עבור לתוכן

מה יותר טוב AMD VS INTEL - משחקים - תקציב נגיד אין סופי (יותר פרטים בפנים)?

Featured Replies

פורסם

מבחינת מחיר וגם ביצועים.

אני יודע שבכללי אינטל הרבה יותר מתקדם מ AMD ,כלומר המעבד הכי חזק של אינטל הרבה יותר טוב מכל מעבד של אייאמדי (אני לא מדבר על CI7).

אם ניקח שני לוחות אם תואמים ומעבדים תואמים בביצועים של שני החברות מה יהיה יותר זול?

פורסם

כשאומרים מעבד טוב, טוב יותר ממעבד אחר... מתייחסים לישום מסוים. למשל תוכנה מסוימת, משחק מסוים.

אז יש מעבדים שטובים יותר בתחום כזה, ויש מעבדים שטובים בתחום אחר. לא ניתן להשוות בצורה כה גורפת שני יצרניות של מעבדים.

אז תרשום מה השימושים שלך- המטרה שלך במערכת.. ומה התקציב שלך למעבד.

ועל הדרך

ערוך בבקשה את הכותרת לפי חוקי הפורום:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=366877.0

פורסם
  • מחבר

אני יסביר בדיוק מה הבעיה/שאלה. חבר שלי קנה מחשב לפני קצת פחות משנה יעוד המחשב הוא משחקים.

המחשב הוא AMD 6400 (לא אם אני לא יודע) לא מזמן עברה לי מחשבה על לקנות מחשב חדש חשבבתי וחשבתי בסוף החלטתי שאני לא צריך עדיין מחשב.

בכל זאת בזמן שבררתי וחשבתי חלק אמרו לי ש AMD טוב יותר למשחקים בנוסף הוא גם יותר זול וחלק אמרו לי שאניטל יותר טוב למשחקים למרות שהוא יקר יותר.

כאן בעצם השאלה מה יותר טוב למשחקים בהנחה שאני לוקח שני מעבדים זהים איזה מעבד יביא לי ביצועים יותר טובים למשחקים AMD או אינטל?

בבקשה תביאו דוגמא על איזה מעבדים מדובר כי אני אישית לא יכול למצוא שני מעבדים זהים משני החברות האלה(אחד מאינטל אחד מ AMD)

פורסם

לAMD יש מעבדים זולים יותר אבל פחות חזקים, בין אם זה בזיכרון קאש לדוגמא ובין אם זה ביכולות אוברקלוק,

גם הטכנולוגיה של אינטל יותר מתקדמת בין אם זה בצ'יפים של הלוחות ובין אם זה בטכנולוגיית הייצור של הליבה שבאינטל כרגע זה 45NM והם מפתחים נכון להיום 32NM

פורסם
  • מחבר

את כל זה אני יודע השאלה מה יותר עדיף למשחקים?

לגבי זה שאינטל יותר חזק זה לא מסכים כי אם תיקח שני מעבדים זההים אחד של אינטל אחד של אייאמדי אז אייאמדי יהיה יותר חזק. אומנם הוא יחזיק פחות זמן מאינטל אבל עדיין יותר חזק.

השאלה שלי זה מה יותר טוב למשחקים?

פורסם

תסביר את עצמך.. מה הכוונה מעבדים זהים?

כי אם יש לך תקציב מסוים.. נניח 900ש"ח למעבד, בתקציב הזה מעבד של אינטל יהיה חזק יותר.

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון בהכי הרבה דברים שאפשר שיהיו זהים אני יודע שיש הבדל ואיאפשר למצוא בדיוק זהים לכן עד כמה שאפשר.

למשל מאפיין אחד שבטוח אפשר למצוא כזה בדיוק בשניהם זה מהירות המעבד בMHZ.

נגיד אינטל 2.6 ואייאמדי 2.6 מה יהיה יותר טוב?

פורסם

אני מתכוון בהכי הרבה דברים שאפשר שיהיו זהים אני יודע שיש הבדל ואיאפשר למצוא בדיוק זהים לכן עד כמה שאפשר.

למשל מאפיין אחד שבטוח אפשר למצוא כזה בדיוק בשניהם זה מהירות המעבד בMHZ.

נגיד אינטל 2.6 ואייאמדי 2.6 מה יהיה יותר טוב?

אינטל 2.6 נכון להיום, לאינטל יש יותר קאש, הארכיטקטורה שלהם טובה יותר ויכולת הOC טובה יותר, וכו' וכו'.

גם האינטל 2.6 שהם 2 או 4 ליבות מיוצרים ב45NM.

פורסם

זה פשוט לא נכון לעשות בזאת השוואה של "מעבדים זהים" כי הם לא זהים. בתדר זהה לאינטל חש יתרון ברור, אבל זה לא משנה אם המחיר שלהם יותר יקר. כמו שכבר ניסו להסביר לך, צריך להשוות מעבדים באותו טווח מחיר, כי בסופו של דבר זה מה שהמשתמש רואה - מחיר שהוא משלם וביצועים שהוא מקבל. התדר, גודל הקש, מספר הליבות לא באמת משנה אם זה לא משפיע על הביצועים

ובקשר להשוואה - בגדול במחירים הגבוהים יותר (800+) לאינטל יש יתרון וככול שיורדים במחיר AMD הופכים ליותר כדאיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים