עבור לתוכן

virtual memory -שאלה למבינים

Featured Replies

פורסם

יש לי זכרון של 2.5M RAM .

על כמה אני צריל לכוון את הזכרון הוירטואלי של המחשב?

קראתי שזה יכול לשנות מאוד את מהירות התפקוד של המחשב.

פורסם

2 גיגה זה מספיק לך.

אתה צריך שהcommit charge שלך לא יהיה גדול יותר מכמות הראם פלוס כמות הזכרון הוירטואלי.

פורסם

2 גיגה זה מספיק לך.

אתה צריך שהcommit charge שלך לא יהיה גדול יותר מכמות הראם פלוס כמות הזכרון הוירטואלי.

כי זה קצת בלתי אפשרי? ה-commit charge limit זה שניהם ביחד?

::)

בכל מקרה, גם הPage File Usage בXP/2003 מראה את הTotal Commit Charge או לייתר דיוק את כל טווח ה-VAS שתפוס באותו הרגע ולא את "גודל" הקובץ או כמה תפוס ממנו על הדיסק הקשיח בפועל.

הLimit בכל מקרה מציג את הזכרון הווירטואלי המקסימאלי שהוקצה(בלי להתחייחס להגבלות של VAS, מבחינתו גם זכרון שייחוס אליו יגרור Page fault נחשב לתקין) + הRAM(חוץ מכל הunpageable pools שכרגע ממופים).

Windows Task manager = dumbest thing ever.

פורסם

זובי אתה כמו ילד קטן שרק בא להרוס.

לא תרמת בכלל לדיון סתם באת להטעות את פותח הת'רד.

commit charge total - זה השימוש כרגע בזכרון

peak - זה השימוש המקסימלי שהיה עד עכשיו

אם הpeak שלך קרוב מידי לראם שלך אז אתה צריך עוד ראם, אם הפיק קרוב לtotal אז תוכנות עוד שנייה מתחילות לקרוס לך.

מילא אם היית צודק או לפחות תורם לדיון.

פורסם
  • מחבר

צר לי אך שגעתם אותי לגמרי.

לא הבנתי כלום.

על כמה אני אמור להעמיד את הוירטואל ממורי של המחשב שלי?

פורסם

על אוטומטי

פורסם

זובי אתה כמו ילד קטן שרק בא להרוס.

לא תרמת בכלל לדיון סתם באת להטעות את פותח הת'רד.

commit charge total - זה השימוש כרגע בזכרון

peak - זה השימוש המקסימלי שהיה עד עכשיו

אם הpeak שלך קרוב מידי לראם שלך אז אתה צריך עוד ראם, אם הפיק קרוב לtotal אז תוכנות עוד שנייה מתחילות לקרוס לך.

מילא אם היית צודק או לפחות תורם לדיון.

הא?

Commit Charge Limit = Paged RAM + VM, אם הtotal/peak מגיע לזה ולא לכמות הRAM שלך, אז באסה לך(בהתחשב שהנתונים באותו רגע אמינים).

הCCL זה הנתון החשוב היחידי, והוא במילא כל הזכרון שהקצת לVM(ואם הוא דינאמי אז הגבול העליון שלו) + כל הRAM שזמין לך, ככה שאתה לא יכול להגיע למצב שהtotal/peak/pagefile usage(והFPU והTCC בTM מראים את אותו הנתון בדיוק) יותר גדול מהCommit Charge Limit שלך.

מעבר לזאת גם הpeak וגם הtotal לא מדוייקים בעליל, הם מדווחים רק כמה מהVAS תפוס, וגם זה לא מדוייק ולא כמה מקום הVM באמת תופס על הדיסק הקשיח.

תקצה טווח דינאמי וייגמר לך הדיסק, הCommit Charge Limit יראה שנות אור מהPeak/Total תקבל קריסות והתראות על low virtual memory יפה מאוד.

במערכות עם uptime גבוהה, אין שום בעיה שהpeak/total commit charge יהיו מעבר לRAM במערכת עצמה, גם במערכות רגילות זה לא בעייתי.

על מערכת עם 256-512MB שמריצה XP בצורה לא רעה בכלל, הcommit charge לא יירד מסביבות ה1GB בלי קריסות ובלי בעיות כל עוד הוקצה מספיק VM למערכת.

בכל מקרה לפותח הThread, פשוט תקצה פי 1.5 מכמות הRAM הפיסי שלך לVM, בכונן 1 בלבד, ובערך Min/Max זהה, ככה תקבל מספיק VM, וקובץ רציף לביצועים אופטימאליים.

פורסם
  • מחבר

סוף סוף הבנתי את הסיכום - להקצות 1.5 מהזכרון .

מה זה אומר מינ/מקס זהה?

פורסם

זאת אומרת שלא תתן לו מ500MB עד ל3000MB למשל, אלא תקצה 3000-3000MB, ככה הקובץ שהוא יוצר לא מתרחב בצורה דינאמית וכשיוצרים חדש רוב הסיכויים שהוא יווצר על אזור רציף בדיסק הקשיח. הייתי עושה איחוי דיסק לפני שהייתי מקצה את הVM מחדש, אלא אם המחשב כרגע ייצא מפרמוט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים