עבור לתוכן

למה מערכות רמקולים למחשב מתאימות יותר למשחקים וסרטים מאשר מוסיקה ?

Featured Replies

פורסם

כל הזמן אני שומע על זה שמערכות רמקולים מתאימות יותר למשחקים ולסרטים ומתמודדות פחות טוב עם מוסיקה . למה זה ? והאם זה קשור לסוג המערכת (2.1 , 4.1 , 5.1 , 6.1) ?

פורסם

NIGHT KEEPER לדעתי, אתה צריך פתוח סטיקי עם כל השאלות שלך לגבי סאונד (כמות התרדים שאתה פותח היא עצומה :o).

חוצמזה, בקשר לשאלתך, זה קשור לכמה דברים:

1. מוזיקה לרוב משתמש בסטריאו (2 ערוצים) ולכן אין צורך בשום מערכת שהיא מעל ל2.1 למוזיקה.

2. במשחקים לרוב אתה צריך 6.1 ערוצים כי זה גורם לחווית המשחק לעלות בכמה רמות, במיוחד במשחקים שתומכים בכך.

3. במחיר של מערכת 6.1 למשחקים שתיהיה מיותר לאודיו אתה יכול לקנות זוג רמקולים בעלי עוצמה גבוהה וצליל נקי עמוק ויפה.

זהו בעצם (אולי יהיו כאלה שיוסיפו).

אגב, הצורך בסאונד בסרטים (במידה והם DVD או SVCD) אז גם יש תמיכה ב5 ערוצים אז הצורך זהה.

פורסם
  • מחבר

NIGHT KEEPER לדעתי, אתה צריך פתוח סטיקי עם כל השאלות שלך לגבי סאונד (כמות התרדים שאתה פותח היא עצומה :o).

שנייה , אבל כל הת'רדים שלי הם עם שאלות טובות , לא ? ::)

ועכשיו , כמה שאלות :

ברגע ששומעים מוסיקה ויש לך נגיד מערכת של 4.1 (או אפילו יותר גבוה , זה ממש לא רלוונטי) אז המוסיקה משתמשת רק בשני רמקולים + הסאבופר ? כי אם כן זה פשוט בזבוז מסויים של המערכת , לא ?

תודה על התגובה המהירה .

פורסם

לא ממש לא, לי יש 6.1 ואני שומע בכולם בזמן MP3, או כל מוזיקה אחרת.

הכוונה הייתה, שאת המוזיקה מקליטים ב2 ערוצים, ימין ושמאל (ולא ימין קדימה, שמאל אחרונה, שמאל קדימה, סנטר וכו')

כך שלדעת הרוב מי ששומע רק מוזיקה, עדיף שיקנה 2 רמקולים איכותים ממש מאשר 6 רמקולים בינוניים.

יש מבין?

פורסם

חוצמזה, בקשר לשאלתך, זה קשור לכמה דברים:

1. מוזיקה לרוב משתמש בסטריאו (2 ערוצים) ולכן אין צורך בשום מערכת שהיא מעל ל2.1 למוזיקה.

2. במשחקים לרוב אתה צריך 6.1 ערוצים כי זה גורם לחווית המשחק לעלות בכמה רמות, במיוחד במשחקים שתומכים בכך.

3. במחיר של מערכת 6.1 למשחקים שתיהיה מיותר לאודיו אתה יכול לקנות זוג רמקולים בעלי עוצמה גבוהה וצליל נקי עמוק ויפה.

זהו בעצם (אולי יהיו כאלה שיוסיפו).

אגב, הצורך בסאונד בסרטים (במידה והם DVD או SVCD) אז גם יש תמיכה ב5 ערוצים אז הצורך זהה.

דיברת על 6.1 או שזאת טעות והתכוונת ל-5.1 ?

פורסם

דיברתי על 6.1, אבל 6.1 ו5.1 מאוד דומה, חוץ מאוד רמקול סנטר אחורי שהוא לא ממש מורגש אין הבדלים.

פורסם
  • מחבר

כך שלדעת הרוב מי ששומע רק מוזיקה, עדיף שיקנה 2 רמקולים איכותים ממש מאשר 6 רמקולים בינוניים.

ואם אתה קונה 6 רמקולים איכותיים (סתם לצורך ההשוואה) ? אז זה יהיה בדיוק אותו דבר כמו 2 רמקולים איכותיים , לא ?

פורסם

כן, אם אתה קונה 6 רמקולים איכותיים אז הסאונד שלך יהיה יותר טוב מ2 רמקולים איכותיים.

אישית לי יש 6 רמקולים בינוניים ואני נהנה מאחלה סאונד, סאונד ממש יפה! (בהכל).

אבל בנוגע לשאלתך, הכל בעיה של תקציב, למשל, ב1000 ש"ח, אתה יכול:

א. לקנות מערכת 6.1 (לדוגמא שלי) ולהנות ממש ממשחקים וסרטים, אבל פחות ממוזיק.

ב. לקנות מערכת 2.1 עם רמקולים ממש חזקים שגם טובים למסיבות ותהנה ממש ממוזיקה אבל פחות ממשחקים ומסרטים.

הכל עניין של התקציב.

פורסם

לא.

מוזיקה שהוקלטה בסטריאו שומעים בסטריאו, מוזיקה היקפית (DVD-A, SACD, HDCD,QUADRO) שומעים עם היקפי.

אתה יכול לקחת מוזיקה שהוקלטה בסטריאו ולדמות שהיא כאילו 5 ערוצים, זה לא נשמע כמו היקפי וזה פוגם בסאונד.

חוץ מזה 5 רמקולים ממש איכותיים יעלו הרבה מאוד, ואז שוב במחיר שלהם אפשר לקנות שתיים עוד יותר איכותיים, זה מעגל שלא נסגר.

פורסם
  • מחבר

בקיצר , אז זה תלוי בהעדפות שלי אתם אומרים ?

דרך אגב , אני שומע המון מוסיקה אבל אני גם גיימר מושבע וצופה מדי פעם בסרטים במחשב אז יהיה לי קשה להתפשר...

פורסם

אתה יכול לקחת מוזיקה שהוקלטה בסטריאו ולדמות שהיא כאילו 5 ערוצים, זה לא נשמע כמו היקפי וזה פוגם בסאונד.

זאת התשובה שלך, אם לא איכפת לך להרוס סאונד (אני לא מדבר על שירים של בריטני ספירס אלא על שירים עם איכות בסיסית) אז תקנה היקפית.

פורסם
  • מחבר

וואי , לא ידעתי שעניין כל הסאונד הזה יכול להיות כ"כ מסובך...

שנייה , ה-Z-560 יוכלו להסתדר טוב עם מוסיקה (למשחקים וסרטים אני כבר יודע שכן) ?

פורסם

הם רמקולים למחשב, הם רמקולים טובים למחשב אבל הם עדיין רמקולים למחשב.

פורסם
  • מחבר

הם רמקולים למחשב, הם רמקולים טובים למחשב אבל הם עדיין רמקולים למחשב.

אני יודע שהם עדיין רק רמקולים למחשב אבל אתה מתאר קניית מערכת 4.1 ויותר כהרג מוסיקה , אז אני לא יודע מה לעשות...

פורסם

אם כבר יש למישהו 1600 שקל ל- Z-560 והוא צריך אותם למוזיקה, עדיף שיחסוך עוד קצת ויקנה מערכת

שתכבד את עצמה, ובסכומים האלה אפשר להתחיל להשיג דברים נחמדים (יד שנייה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים