עבור לתוכן

אלו דברים רצוי להקפיד על מנת לשמר את המערכת הפעלה שלי?

Featured Replies

פורסם

(לא יצא לי כותרת יותר מעניינת, אם יש למשהו לכותרת יותר מעניינת - אשנה).

אהלן חבר'ה, כמו שכולם יודעים, אחרי פורמט (לא משנה כמעט בחדישות המחשב) המחשב עובד בצורה ממש ממש מהירה.

לא יודע מה ולמה, אבל לאחר תקופה לא קבועה, המחשב מגיע למצב "כבד; עייף; עדיש".

אילו פעולות אני אמור לעשות (מצידי יום-יומיות), על מנת לשמש את המחשב שלי (מערכת הפעלה) שתעבוד חלקה בצורה רציפה.

פעולות אשר אני מקפיד לעשות הם:

• אנטי וירוס מעודכן תמיד הכולל סריקת וירוסים כוללת פעם בחודש לכל הפחות (NOD32).
  • שימוש בכלים של TuneUp 2009. הכולל One Click, איחוי רג'יסטרי, ניקיון קבצים זמנים, ועוד. (אם יש איזה אופציה שאתם ממש ממליצים, אשמח לשמוע עליה.
  • שימוש ב-SUPERAntiSpyware למחיקת רוגלות. (פעם ב-30 יום)

אחרי כל הפעולות הללו, המחשב עדיין עובד לי לאט. לא יודע למה. אני לא מתקין תוכנות ממקורות לא ידועים וכדומה.. :-\

יש משהו שחסר?

(אפשר לצפות במפרט שלי בלינק מצד ימין).

פורסם

אין שום פעולות קסם שיגמו למערכת שלך לעבוד בצורה אופטימלית ובטח לא כל מיני תוכנות צד ג' שמבטיחות לך שיפורים בביצועים.

אין דרך להימנע ממעמסה על מערכת ההעפלה בעיקר אחרי שאתה מתקין ומסיר כל כך הרבה תוכנות ומבצע עדכוני מערכת.

מה שרצוי זה לא להתקין כל דבר שזז ולהשאיר את התוכנות שאתה רק צריך (הדגש הוא כמובן על תוכנות שפועלות בזמן עבודה ולא סתם מותקנות) ולדאוג לבצע איחוי פעם בכמה חודשים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך דבר ראשון,

בקשר לאיחוי, שמעתי שבאמת זה "שוחק" את ההארד-דיסק שלי? זה נכון?

פורסם

לא שוחק שום דבר. אתה לא אמור לעשות את זה כל יום אלא פעם בכמה חודשים או אחרי שינויים דרסטיים בתכולת הדיסק הקשיח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך. :)

אם יש לך עוד משהו שאתה ממליץ עליו, אשמח לשמוע עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים