עבור לתוכן

הלחמת רכיבי SMT

Featured Replies

פורסם

יש לכם טיפים כיצד יש לגשת להלחמות של רכיבים כאלה קטנים?

אני מסתדר עם ההדבקה הראשונית שלהם על ה-board, אבל כשאני מגיע להלחים אני מתקשה ומחמם יותר מידי את הרכיב.

אשמח לעצות מכם.

פורסם

יש לך תחנת הלחמה מתאימה עם כל הציוד הדרוש לעבודה עם הרכיבים הזעירים האלה?

פורסם
  • מחבר

הציוד שיש לי הוא מלחם רגיל של 30W, בו אני משתמש להלחמות של רכיבים רגילים.

איני חושב שיש צורך בהכרח בבלוואר, שכן ראיתי מלחימה (שזהו מקצועה) מלחימה רכיבי SMT עם מלחם כמו שאני מחזיק.

השלבים שהיא עשתה הוא הדבקה ראשונית עם דבק מהיר ולאחר מכן הלחמה, אך אני מתקשה עם ההלחמה עצמה.

פורסם

ע"פ מה שאני יודע.. יש מלחם ייעודי עבור ההלחמות הנ"ל..

או לכל הפחות - ראש מיוחד (דק) שמומלץ לעבוד איתו.. שטח המגע שלו קטן בהרבה מראש רגיל, ולכן הרכיב לא יישרף \ ייתחמם יותר מידי

פורסם

אפשר גם עם מלחם רגיל, אבל עבודה ערבית. לפני ההדבקה שים בדיל על המגעים בלוח. תשתמש בחוט הלחמה דק, ולא הרגיל. אחרי ההדבקה לחמם רגל רגל עד שתידבק, ולא להשתמש בבדיל בשלב הזה. ותעשה טובה, לא עם מלחם של 20 שקל שמסמר בקצהו... לפחות שייהיה מלחם איכותי ורגיש.

פורסם
  • מחבר

אפשר גם עם מלחם רגיל, אבל עבודה ערבית. לפני ההדבקה שים בדיל על המגעים בלוח. תשתמש בחוט הלחמה דק, ולא הרגיל. אחרי ההדבקה לחמם רגל רגל עד שתידבק, ולא להשתמש בבדיל בשלב הזה. ותעשה טובה, לא עם מלחם של 20 שקל שמסמר בקצהו... לפחות שייהיה מלחם איכותי ורגיש.

זה רעיון מצויין, ואנסה אותו.

הבעיה שלי היא עם הלחמה מהירה, לעומת רכיבים רגילים שאתה יכול להרשות לעצמך לגעת ברגל של הרכיב יותר משניה בודדת.

אגב, המלחם הוא של חברת ZICO, ועלה בהום סנטר 160 ש"ח.

פורסם

זה רעיון מצויין, ואנסה אותו.

הבעיה שלי היא עם הלחמה מהירה, לעומת רכיבים רגילים שאתה יכול להרשות לעצמך לגעת ברגל של הרכיב יותר משניה בודדת.

אגב, המלחם הוא של חברת ZICO, ועלה בהום סנטר 160 ש"ח.

זה לא המצאה שלי, ככה מלחימים בכל מקום SMT. (נו טוב, כמובן שאם זו הלחמה באוויר חם אז אי אפשר לשים בדיל רגל רגל...) לפעמים אני גם מלחים SMT עם מלחם - למרות שאני מצוייד בתחנת עבודה מקצועית QUICK 702 - כי זה יותר מהר מאשר לחכות שהבלאוור יתחמם... אני גם לא מדביק. מספיק להצמיד רגל אחת כדי שהרכיב כולו יעמוד במקום.
פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

אשמח את עזרתכם בעניין נוסף בבקשה.

הלחמתי מעגל שבו בין היתר צ'יפ אשר מבצע מדידות של מתח וזרם, בעזרת רכיבי through-hole, והצ'יפ שלח מדידות נכונות אל המיקרובקר (דרך פרוטוקול תקשורת SPI).

כאשר הלחמתי את המעגל עם אותו הצ'יפ, אך עם רכיבי SMT (מדובר על נגדים וקבלים SMT במקום נגדים וקבלים through-hole), הצ'יפ לא שלח מדידות נכונות אל המיקרובקר, למרות שאותו מתח ואותו זרם נכנסו אל הצ'יפ, כמו במעגל הthrough-hole. (מלחימה מקצועית הלחימה את רכיבי ה-SMT).

יש לכם ניסיון עם בעיה שכזאת?

אולי תוכלו לספר על השוני בין רכיבי SMT לרכיבי through-hole, מכל בחינה שהיא.

תודה רבה.

פורסם

אתה מבין שאף אחד לא יכול לענות על השאלה הזו "למה לא עובד לי". כל דבר יכול להיות. מספיק קבל הפוך אחד שיגרום לבעיות. אין שוני חשמלי בין סוגי הרכיבים, הכל תלוי בהרכבה.

נסה לבודד את הבעיה, לראות בכל שלב מה מוציא כל רכיב, ומתי התוצאות הופכות להיות שגויות.

פורסם
  • מחבר

אתה מבין שאף אחד לא יכול לענות על השאלה הזו "למה לא עובד לי". כל דבר יכול להיות. מספיק קבל הפוך אחד שיגרום לבעיות. אין שוני חשמלי בין סוגי הרכיבים, הכל תלוי בהרכבה.

נסה לבודד את הבעיה, לראות בכל שלב מה מוציא כל רכיב, ומתי התוצאות הופכות להיות שגויות.

אוקיי תודה.

זה מה שאעשה באמת.

חשבתי שאולי יש איזושהם שיקולים שיש לקחת בחשבון, כמו רגישות יתר, או רעש.

פורסם
  • מחבר

אגב זיגי, השתמשתי היום בשיטה שלך, לשים תחילה נקודות בדיל על הלוח, ולאחר מכן להלחים.

זו שיטה מצויינת שעזרה לי מאוד.

תודה :xyxthumbs:

פורסם

עדיף לעבוד עם תחנת הלחמה של weller או של חברות אחרות איכותיות

smt מלחימים עם בדיל ללא עופרת!!!!1

ולא עם בדיל של 70 אחוז עופרת לא איכותי

בנוסף יש ראשים מיוחדים להלחמות smt

פורסם
  • מחבר

אני מעריך את תשובתך.

תבין שלפעמים צריך להסתדר עם מה שיש, לכן שאלתי על המלחם שלי, שהינו מלחם רגיל.

שאלה חשובה בבקשה.

אני מלחים כעת מעגל על PCB, וה-PCB בנוי מחורים שסביב כל חור יש מין עיגול נחושת שמקיף אותו, אשר עוזר לבדיל לשבת טוב סביב הרגל שנכנסת דרך החור.

באחד החורים אין את העיגול נחושת הזה, ואני לא מצליח להלחים את הרגל שנכנסה לחור (אין לי אפשרות לשים אותה בחור אחר, כי שאר הרגליים של הרכיב הזה כבר מולחמות).

איך פותרים את הבעיה הזאת?

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים