עבור לתוכן

תמונות בהירות מדי

Featured Replies

פורסם

שלום...

הייתי בחופשה וצילמתי סדרה של תמונות. כשבחנתי את התמונות בבית גיליתי להפתעתי שחלק נכבד מאוד של תמונות יצאו דפוקות - מאוד בהירות, כאילו גוף תאורה עוצמתי מאוד הונח בדיוק לפני המצלמה. שאר התמונות יצאו רגילות לגמרי. לאחר בדיקה מעמיקה ראיתי שמאפייני הצילום של התמונות הדפוקות שונות מאלו של הרגילות: Shutter Speed, Lens Aperture, F-Number, Exposure Time, ISO Speed...

צילמתי ב- Canon Digital Rebel XT, ולמי שמכיר יש כזו גלגלת של מצבי צילום. כנראה שבמהלך החופשה מישהו שיחק עם זה וזה מה שיצא.

בכל אופן, הנה תמונה להמחשה:

(אחת מהתמונות הטובות מצד ימין, אחת מהתמונות הדפוקות מצד שמאל)

(שימו לב לערכים השונים...)

5189351yk4.jpg

השאלה שלי היא כזו:

האם ניתן בעזרת מניפולציה של תוכנה להתגבר ולתקן את העיוות שמקורו בחומרה?

ואם לא ניתן לעשות זאת באמצעים ביתיים (כמו פוטושופ), כדאי לפנות לגורם מקצועי?

תודה רבה לעוזרים! :D

פורסם

הסיבה לחשיפת היתר היא שצילמת במצב M ללא התאמה של ערכי החשיפה (צמצם ומהירות) לבהירות האור. תיקון חשיפת יתר בצילום דיגיטלי הוא משימה כמעט בלתי אפשרית, אבל אם יש לך גם קובצי RAW מאותו צילום אז יש בכל זאת סיכוי לתקן חלק קטן מהנזק. אם יש לך רק קובצי JPEG אז גם זה אבוד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה.

אכן אחד מבני המשפחה שיחק עם אותה הגלגלת ושינה את ה- mode למשהו אחר מאוטומטי.

לצערי אין לי קבצי RAW של החופשה, רק JPEG.

אז אתה אומר שאין סיכוי לשחזור התמונות?

אם כך, אני סומך על דבריך ומוחק התמונות.

פורסם

מה שאפשר לעשות עם קובצי JPEG בחשיפת יתר (כלומר "שרופים") זה רק להכהות איזורים בהירים שעדיין כוללים פרטים. אי אפשר להוציא פרטים מאיזורים שהפכו ללבנים לגמרי, וזאת בניגוד לחשיפת חסר שבה ניתן להוציא פרטים מאיזורים שלכאורה נראים שחורים לגמרי.

פורסם
  • מחבר

אני מבין.

ניסיתי להציל את המצב (עד כמה שאפשר) עם Photoshop CS3... לא הגעתי לשום תוצאות משמעותיות.

בכל זאת, אין טעם לפנות לגוף מקצועי (חברה מתחמה, מקצוען בתחום וכו') בנושא תיקון התמונות?

פורסם

עדיין לא נתקלתי במישהו שיכול להפוך JPEG-ים שרופים למשהו שמיש ואני לא חושב שיש דרך (אפילו תאורתית) שבה ניתן לעשות זאת. הפרטים פשוט לא שם - כל הפיקסלים השרופים מכילים את אותו מידע - 255 בכל אחד משלושת ערוצי הצבע. בקיצור, אני לא חושב שיש הרבה טעם ללכת בכיוון הזה.

פורסם

אני מבין.

ניסיתי להציל את המצב (עד כמה שאפשר) עם Photoshop CS3... לא הגעתי לשום תוצאות משמעותיות.

בכל זאת, אין טעם לפנות לגוף מקצועי (חברה מתחמה, מקצוען בתחום וכו') בנושא תיקון התמונות?

אני פרילנסר מקצועי בתחום, אם התמונות חשובות לך תשלח לי דוגמה לראות.

בעיקרון אפשר לשפץ אזורים שרופים ע"י ריטוש מקצועי.

בכל מקרה אנסה לעזור לך ללא תשלום, במידה ואפשר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך urib.

באיזו דרך אתה מעדיף שאשלח התמונה?

פורסם

שלח לי למייל, בבוקר אבדוק את התמונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים