עבור לתוכן

מרכך פלאש - חלבי או שקוף?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מעוניין לדעת מה ההבדל בין השניים, מרככך פלאש שקוף לבין מרכך פלאש חלבי.

בתודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

יש דבר כזה מרכך שקוף?? ???

כל הרעיון במרכך הוא לפזר את האור בצורה אחידה על פני המרכך עצמו, שקוף פשוט יעביר אותו הלאה...

פורסם
  • מחבר

אממ לא כל כך הבנתי אורן.

עקרונית, דיברתי עם איזו חנות בקשר לזה ואמר לי שה-Lightsphere הוא פתרון טוב. מה אתה אומר על כך?

http://store.garyfonginc.com/liiido.html

פורסם

לדעתי מדובר על בזבוז כסף. שים לב שבכל התמונות הם משווים את המרכך לפלאש ישיר או לפלאש שמוקפץ ב-90 מעלות למעלה ולא מעט לאחור. זה לא מקרי. הם מראים לך מה שיגרום לך לקנות, לא מה שמייצג את התאורה האמיתית שאפשר לקבל עם פלאש מוקפץ ללא גימיקים.

פורסם
  • מחבר

לדעתי מדובר על בזבוז כסף. שים לב שבכל התמונות הם משווים את המרכך לפלאש ישיר או לפלאש שמוקפץ ב-90 מעלות למעלה ולא מעט לאחור. זה לא מקרי. הם מראים לך מה שיגרום לך לקנות, לא מה שמייצג את התאורה האמיתית שאפשר לקבל עם פלאש מוקפץ ללא גימיקים.

יש לך אולי תמונות שממחישות את ה90 מעלות והלמעלה ולא מעט לאחור?

ומה עושים במקרה שאין לך תקרה להקפיץ?

בתודה מראש

פורסם

יש לך אולי תמונות שממחישות את ה90 מעלות והלמעלה ולא מעט לאחור?

יש בדף. כשיש צל מתחת לסנטר ולעיניים זה אומר שההקפצה הייתה כלפי מעלה. סיבוב קטן לאחור והנושא הזה נפתר.

ומה עושים במקרה שאין לך תקרה להקפיץ?

מצלמים עם אור קיים או עם מספר מקורות אור מלאכותיים. שימוש בפלאש בודד עם מרכך בגודל כזה לא יעזור לך לקבל תוצאות טובות יותר, הוא מקסימום יגרום לך להרגיש יותר טוב עם עצמך (אבל אולי לאחר הדיון הזה כבר לא).

פורסם
  • מחבר

יש בדף. כשיש צל מתחת לסנטר ולעיניים זה אומר שההקפצה הייתה כלפי מעלה. סיבוב קטן לאחור והנושא הזה נפתר.

מצלמים עם אור קיים או עם מספר מקורות אור מלאכותיים. שימוש בפלאש בודד עם מרכך בגודל כזה לא יעזור לך לקבל תוצאות טובות יותר, הוא מקסימום יגרום לך להרגיש יותר טוב עם עצמך (אבל אולי לאחר הדיון הזה כבר לא).

חחח העלת בי חיוך :smile1:

רגע, ופתרון כמו softbox של lumiquest גם לא יפתור את הבעיה ?O:

פורסם

כנ"ל. בתוך חדר הוא מיותר כי אפשר לקבל תוצאות טובות יותר עם הקפצה, ובמקום פתוח הוא לא מספיק גדול כדי לספק אור רך באמת.

זה סופטבוקס שמרכך:

7809018.jpg

וזה סופטבוקס בשביל ההרגשה הטובה:

9751813.jpg

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחחחחחח אתה חייב להפסיק עם זה. חסכת פה 200 שקל.

ורגע, אם אני לדוגמה.. בים ! ואין לי תקרה. והירח לא נראה, והכל חשוש, ויש לי פלאש - מה בכל זאת עושים?

ותודה רבה על הדוגמה!

פורסם

אם חשוך לגמרי, אז מצלמים תמונות למזכרת עם הפלאש הישיר. אם לא לגמרי חשוך אפשר לצלם עם האור הקיים ב-ISO גבוה ועם צמצם פתוח. תחליט מה אתה מעדיף - אור מלאכותי, מכוער ולא מחמיא ...או רעש, צבעים בוציים, באנדינג ומריחות תנועה. אפשר גם להשאיר את המצלמה בתיק ולהנות מהחברה :)

פורסם
  • מחבר

באמת שאתה נדיר אורן, היום הייתי באירוע, 5 צלמים (כולם 5D עם עדשות לבנות) ול4 מהם היה STOFEN - זה עד כדי כך גימיק?! והיה שם אחד שצילם ב-90 מעלות(נראלי שהבנת על מה אתה מדבר) שאני כזה אומר לעצמי בלב (אחח מה אורן היה אומר על זה?!)

בקיצור , אני לא אקנה שום תוספת לעצתך. אני בקרוב קונה Flipside 200 של lowepro ומקבל עוד איזה אממ שבועיים שלושה 55-300. ועוד שבוע EF530 סופר. אני אהיה מסודר עוד חודשיים. רק חצובה, וזהו.(פתחתי תארד, מחכה לתגובתך :)).

תודה רבה על הכל

פורסם

באמת שאתה נדיר אורן, היום הייתי באירוע, 5 צלמים (כולם 5D עם עדשות לבנות) ול4 מהם היה STOFEN - זה עד כדי כך גימיק?!

הארוע היה בחוץ או בפנים? אם אתה רואה מישהו מצלם עם Stofen בחוץ אז אתה יכול לדעת מייד שהוא לא ממש מבין מה איך האביזר הזה עובד. אם בפנים, אז תאורתית יכולה להיות בו תועלת במקרים מסויימים (בשילוב עם הקפצה), אבל כמעט תמיד יותר פשוט ואפקטיבי לעבוד עם הקפצה נכונה ללא ה-Stofen.

והיה שם אחד שצילם ב-90 מעלות(נראלי שהבנת על מה אתה מדבר) שאני כזה אומר לעצמי בלב (אחח מה אורן היה אומר על זה?!)

הקפצה ב-90 מעלות עדיין עדיפה על פלאש ישיר, ובשילוב עם כרטיס לבן אפשר לקבל איתה תאורה חצי-סבירה על הנושא. עם זאת, הרבה יותר פשוט לכוון את הראש של הפלאש מעט לאחור. החיסרון העקרי של הקפצה אחורית הוא שהרקע נהיה חשוך יותר, אבל עם סנכרון איטי אפשר להקטין את הבעיה הזו. לפחות הנושא מואר כמו שצריך.

יש גם מצבים שבהם הקפצה קדמית + כרטיס יכולה להתאים, הבעיה היא שבניגוד להקפצה ב-90 מעלות הנושא מואר כולו ע"י הכרטיס, והתאורה על הנושא דומה מאוד לזו של פלאש ישיר. הסיבה להקפצה כזו פשוטה מאוד - היא מאפשרת להאיר גם את הרקע. אגב, אם אתה רואה צלמים שמשתמשים בהקפצה קדמית + כרטיס בחוץ (במקום פתוח ללא קירות) אז אתה יכול לדעת שאלה עוד יותר חסרי מושג מאשר צלמים שמשתמשים ב-Stofen במצבים כאלה (לפחות האחרונים יכולים לטעון שהם משתמשים ב-Stofen כדי לקבל כיסוי אחיד בצילום עם עדשה אולטרה רחבה, וזה תירוץ לא רע).

בקיצור , אני לא אקנה שום תוספת לעצתך. אני בקרוב קונה Flipside 200 של lowepro ומקבל עוד איזה אממ שבועיים שלושה 55-300. ועוד שבוע EF530 סופר. אני אהיה מסודר עוד חודשיים.

אחלה קיט, אבל אני מהמר שיהיה לך קשה לעצור בו. LBA זה סינדרום חשוך מרפא :cool2:

רק חצובה, וזהו.(פתחתי תארד, מחכה לתגובתך :)).

איפה?

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחח הרגת אותי לגמרי עם ה-LBA@!#@! רק זה מה שחסר לי, LBA - ונגמר הכסף בבנק.

הינה התארד -

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=383245.0

תודה רבה על הכל אורן! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים