עבור לתוכן

האם עדיף משתק למארז על בקר מאווררים?

Featured Replies

פורסם

היי אנשים. לא ידעתי איפה לפתוח את הטופיק, אז יצאתי מנקודת הנחה שהוא קשור למודינג..

בכל אופן, עד כה, תכננתי להשתמש כקירור למעבד בטרו בלאק עם 2 מאווררי 120mm שקטים יחסית עם בקר מאווררים כדי לשלוט עליהם כשהמעבד לא תחת עומס.

לפתע, ראיתי ב-SkyPC את המוצר "משתק למארז" מבית Nexus. עשיתי "שיעורי בית" ומסתבר שהמשתק הזה הוא חתיכת דבר מדהים. (לינק למוצר: http://skypc.co.il/pl_product~DampTek~18~0.htm, ממליץ להסתכל על הסרטון שהם מצרפים לפרטים הטכניים)

השאלה היא כזו: האם עדיף להשתמש במשתק למארז ולצייד את כל המחשב שאני מתכנן לקנות במאווררים סופר חזקים או להשתמש במאווררים בינוניים עם בקר מאווררים? אני לא יודע עד כמה המשתק באמת אפקטיבי, אבל אשמח לשמוע. הוא עולה אותו דבר כמו בקר המאווררים שתכננתי לקנות, ה-Scythe KAMA-METER.

המארז המתוכנן הוא PC-P80 Black אם זה משנה.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

בקר מאווררים הוא הצעד הראשון בהשקטת המארז.. (בעצם הצעד הראשון הוא ניקוי\ החלפת מאווררים)

הקיט המדובר - הוא צעד שני בעסק..

הקיט לא יכול "לבלום" את כל הרעש שהמארז מייצר, אך אם אתה מפחית את הרעש ע"י בקר, הקיט יספוג מה שנשאר (לא באופן מוחלט, אבל יעזור קצת)

אני לא בקיא בנושא הקיטים, אבל הבנתי שיש קיטים שפשוט לא עושים כלום..

לעומת זאת ,על קיט של דיינמאט שמעתי רק טוב (מתחום האיטום לרכב)

פורסם
  • מחבר

טוב, אז אני חושב שאשאר עם בקר מאווררים..

בקר מאווררים יכול להוריד מאוורר במהירות 2,000rpm למהירות כמו 500rpm או שיש לו מגבלה כלשהי?

פורסם

למה הכוונה תשאר?

אם יש לך בקר, ויש לך עוד כמה גרושים בצד - לך על זה (במידה ואתה חולה שקט כמובן)

בקשר לשאלה על הבקר - יש כל מיני סוגים.. יש כאלו שיש להם מינימום מסויים, ויש כאלה שאתה יכול להנמיך אותם עד לכיבוי של ממש.

פורסם
  • מחבר

"אשאר" הכוונה שלא אשנה את תכנוני.

יש לך המלצה לבקר מאווררים שמאפשר להחליש ואפילו להפסיק את פעולת המאווררים? בלי הגבלת תקציב, שפשוט יהיה שחור, ישלוט על מינימום של 3 מאווררים ויכנס ל-5.25 או 3.25.

פורסם

לדעתי - הבקר של סאנבים נותן את התמורה הטובה ביותר לכסף

מגיע בשחור וכסוף, תומך ב4 ערוצים, כאשר על כל ערוץ ניתן להעמיס עד 20W!

יש דגם חדש יותר - אך לא ראיתי אותו בארץ.

כמו כן, ניתן לכבות את המאוורר לחלוטין

לד דו צבעי (גבוה - כחול, נמוך - אדום)

החסרון היחידי הוא שהלדים חזקים מאוד, ויש מקרים שהם מפריעים בלילה (פתרון: 1. מקווה שיש לך דלת למארז, 2. להוסיף נגד שיחליש את עוצמת הלד )

מחיר טוב - 100 ש"ח

מחיר הגיוני, אך יקר - 150 ש"ח

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר רק על לכבות אותו.. ניתן להחליש אותו מ-1,900rpm למשהו כמו 800rpm?

פורסם

כן

יש לך טווח מלא מ0 עד 12 V,

בניגוד לבקרים אחרים (כמו זלמן, ששם המתח המינימלי הוא לא 0, והמקסימום הוא 11 אם אני לא טועה)

פורסם
  • מחבר

אוקיי.. איך אני יכול לדעת מהי מהירות המאוורר לפי הוואט שאני נותן למאוורר? יש טבלה כלשהי או משהו בסגנון? ואיך אני יכול לדעת מהו ה-CFM שהמאוורר פולט?

ואפשר לינק לחנות שמוכרת את הבקר?

עריכה: איך ה-KAMA-METER? אני יכול להשיג אותו ב-150 ש"ח.

פורסם

בניגוד למה שנאמר מעלי, הקיט למארז עוזר יותר, כי כך אפשר להשאיר מאווררים בעוצמה גבוהה יותר. אמנם בפאנבס אתה תשלוט בעוצמה, אבל בסופו של דבר המחשב יגיע לטמפרטורות לא רצויות, ואז תצטרך להעלות את עוצמת הרעש. עניין של טעם אישי.

פורסם
  • מחבר

יש המון וויכוחים בנושא.. אני כבר אעשה הכול כדי לקחת את שניהם וזהו

---

בביקורת כלשהי על ה-KAMA-METER שמוריד למינימום של 1.6V ומעלה למקסימום של 12V נאמר שהצליחו להוריד את מהירות המאווררים למינימום של 960rpm.

האם זה בגלל שגם ככה הם ניזונים מממש מעט מתח?

פורסם

זה גם משתנה בין מאוורר למאוורר..

אולי הכוונה היא לRPM המינימלי שניתן היה להפעיל את המאוורר. כי הרי אם תתן ממש מעט מתח למאוורר, הוא כלל לא יזוז.. תן עוד קצת, ועדיין לא יזוז. העניין הוא שלא יהיה שלב שבו תתן כמות מסוימת של מתח- והמאוורר יסתובב לאט, אלא הוא פשוט יתחיל לרוץ במהירות מסוימת. אז כנראה שלזה הכוונה.

פורסם
  • מחבר

אז ידוע לך על מאוורר חזק עם מינימום נמוך יחסית? כמו 1,200rpm ומטה?

אגב, נאמר לי שקיט השקטה אחד לא יספיק ל-PC-P80

זה נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים