עבור לתוכן

שאלה בנוגע למהירות של זכרונות OCZ DDR2 PC2-6400 Platinum

Featured Replies

פורסם

הי,

קניתי זכרונות של OCZ:

OCZ DDR2 PC2-6400 Platinum Revision 2 Dual Channel

מזוהה ב-CPU-Z בתור: OCZ2P800R21G

הזכרונות האלו אמורים להיות 4-4-4-15 לפי אתר היצרן,

אבל לפי CPU-Z הם רצים ב-5-5-5-15

למה?

לוח האם שלי: Gigabyte GA-M61PM-S2

מעבד: AMD Athlon 64 X2 4600

האם הם פגומים או מה ???

אשמח להסברים...

פורסם

ברוך הבא לפורומים של HWZone,

יש בפורום שלנו חוקים מאוד לגיטימיים ודיי ברורים מאליהם, אבל אני מציע שתקרא אותם בשביל להמנע מבעיות.

אחד מן החוקים הוא כותרת עניינית בפתיחה של דיון חדש. כותרות חייבות להיות ענייניות וספציפיות.

הכותרת שלך אינה כזו. אז... ערוך בבקשה את הכותרת לפי חוקי הפורום:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=366877.0

פורסם

הם לא פגומים, רק צריך להגדיר בביוס את המהירויות 4-4-4-15, ובעז''ה הכל יעבוד בסדר.

פורסם
  • מחבר

או קיי, נכנסתי לביוס ואני לא מוצא שום אפשרות לשנות את הגדרות המהירות של הזכרון וגם לא את המתח שבו הם יעבדו - לפי האתר של OCZ הזכרונות האלו אמורות לעבוד במתח של 1.9 - 2.1 וולט ואצלי הם עובדים על 1.8.

מה עושים?

פורסם
  • מחבר

אני מניח שהתכוונת לסעיף הזה:

4.6 כיצד נכנסים בביוס לאופציות הנסתרות בלוחות של Gigabyte? (תזמונים לזכרונות)

במסך הראשי יש ללחוץ CTRL ו-F1 בו זמנית. המסך יהבהב ותחת M.I.T יתווספו אופציות נוספות לשינוי תזמוני הזיכרונות.

נכנסתי למסך הראשי (של הביוס?) ולחצתי CTRL ו-F1 בו זמנית אבל שום אופציות חדשות לא הופיעו. מה שעלה זה מסך העזרה שמופעל על ידי F1.

:s05:

פורסם

אם כך ואם אתה בטוח שאין בM.I.T או בכל מקום אחר בביוס אפשרות לתזמוני זכרונות, אז אני לא יודע..

פורסם

פשוט תכנס לביוס. צריכה להיות לך שורה של M.I.T , זה לא מה שכתוב שם, אלו הראשי תיבות. השורה הזו היא או הראשונה בביוס או האחרונה בעמודה השמאלית.

לאחר שתכנס לשם, יש שם אפשרות להגדיר ידנית(manual) את התזמונים של הזכרונות.

פורסם
  • מחבר

טוב, התעלומה נפתרה. אם כי לא לשביעות רצוני...

מסתבר שלחיצה על CTRL F1 אכן חושפת אפשרויות נוספות, אלא שהן נקראות Advanced Chipset Features. כשנכנסתי אליהן התברר שיש אפשרות לשנות את התזמונים של הזכרונות, אם כי היא מוגבלת רק ל-CAS#. עדכנתי את ה-BIOS לגרסה החדשה ביותר אבל אלו עדיין כל האפשרויות שיש, כך שמסתבר שעם הלוח שיש לי אני לא יכול להנות לגמרי מהיכולות של הזכרונות האלו, והתזמון הכי טוב שאני יכול להגיע אליו הוא 4-5-5-15 במקום 5-5-5-15.

לא יודע אם זה בכלל הבדל שאשים אליו לב....

בכל אופן תודה על כל העצות... עד הפעם הבאה. :hat:

פורסם

גם אם היית משנה ל-4-4-4-12 אז לא היית מרגיש בשום הבדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים