עבור לתוכן

צריך עזרה בהרכבת מפרט למולטימדיה בתקציב של עד2.5K

Featured Replies

פורסם

אני צריך המלצות על מפרטי מחשב המיועד בעיקר למולטימדיה....

לא ממש למשחקים אבל לצפיה איכותית של וידאו כן...

חשוב לי מעבד וזכרון חזקים וכמה שיותר מהירים....

שיהיה מחשב שקט ומאוורר...

דיסק קשיח אמין ושיוכל להכיל קבצי מולטימדיה רבים....

לוח אם שתומך במהירויות של זכרון ושל מעבד וFSB כמה שיותר גבוההות.... אם זה צ'יפסט P45 אז מצויין...

ושיתמוך גם בחיבורים של Esata ופיירוייר ובכלל כמה שיותר חיבורים....

תודה רבה!

פורסם

מה שאני מציע לך, זה לפנות לפורום "מעבדים לוחות אם וזכרונות" ותשאל מהו לוח האם המתאים ביותר, הכולל את היציאות הללו (FW/E-SATA ואפילו רייד אם אתה צריך). לאחר שיענו לך שם, תחזור לפה עם הדגם ונרכיב מפרט הכולל אותו. כרגע, אני חושב על ASUS P5Q-Pro אך מחירו די גבוה ואיני בטוח.

בנוסף, אני צריך לדעת אם יבוצע אוברקלוק על המחשב, האם תריץ סרטי FHD ואילו משחקים ישוחקו (תן מספר משחקים לדוגמא כדי שאוכל להעריך איזה כרטיס מסך לשים לך).

פורסם
  • מחבר

מה שאני מציע לך, זה לפנות לפורום "מעבדים לוחות אם וזכרונות" ותשאל מהו לוח האם המתאים ביותר, הכולל את היציאות הללו (FW/E-SATA ואפילו רייד אם אתה צריך). לאחר שיענו לך שם, תחזור לפה עם הדגם ונרכיב מפרט הכולל אותו. כרגע, אני חושב על ASUS P5Q-Pro אך מחירו די גבוה ואיני בטוח.

בנוסף, אני צריך לדעת אם יבוצע אוברקלוק על המחשב, האם תריץ סרטי FHD ואילו משחקים ישוחקו (תן מספר משחקים לדוגמא כדי שאוכל להעריך איזה כרטיס מסך לשים לך).

תאמת יש לוח אם שאני חושב שהוא מתאים ביותר... הוא טיפה יקר... GA-EP45-DS3R של ג'יגבייט....

שווה להשקיע בלוח במחיר כזה?

תודה

פורסם

אני לא בטוח שהוא כולל FW.

כפי שיעצתי לך מקודם, תשאל בפורום המתאים ורק אז ננסה להרכיב מפרט.

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח שהוא כולל FW.

כפי שיעצתי לך מקודם, תשאל בפורום המתאים ורק אז ננסה להרכיב מפרט.

יש בו כל מה שאני מחפש... הבעיה שהוא טיפה יקר בערך 630 ש"ח....

פורסם

טוב, אני ייעצתי לך לבדוק, אם אתה רוצה ללכת על לוח האם הזה- סבבה, אבל אם בסופו של דבר הוא לא ימצא-חן בעיניך...ראה הוזהרת. תמיד כדאי לשאול אם לא יודעים משהו.

בכל מקרה,

ננסה להרכיב מפרט סביב לוח האם הזה בינתיים. הוא מאוד יקר לכן המפרט לא יהיה חזק מי יודע מה. אבל בשביל הפעלת סרטים (FHD), מולטיטסקינג, מוזיקה וכדומה ניתן להרכיב מפרט מתאים בתקציב הנ"ל.

כדי שנוכל להתחיל לבנות את המחשב, תענה בבקשה על הדברים שמצויינים פה כדי למנוע בעיות בעתיד.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0

פורסם
  • מחבר

טוב, אני ייעצתי לך לבדוק, אם אתה רוצה ללכת על לוח האם הזה- סבבה, אבל אם בסופו של דבר הוא לא ימצא-חן בעיניך...ראה הוזהרת. תמיד כדאי לשאול אם לא יודעים משהו.

בכל מקרה,

ננסה להרכיב מפרט סביב לוח האם הזה בינתיים. הוא מאוד יקר לכן המפרט לא יהיה חזק מי יודע מה. אבל בשביל הפעלת סרטים (FHD), מולטיטסקינג, מוזיקה וכדומה ניתן להרכיב מפרט מתאים בתקציב הנ"ל.

כדי שנוכל להתחיל לבנות את המחשב, תענה בבקשה על הדברים שמצויינים פה כדי למנוע בעיות בעתיד.

טוב נדמה לי שאני אשאל בפורום של הלוחות....

פשוט הגעתי אל הלוח הזה לפני כמה חודשים כשהמליצו לי עליו....

אי אפשר לנסות ולהתחיל לבנות מפרט מהמעבד לדוג'?

אפשר חריגות קטנות בתקציב אם זה רכיב ששווה השקעה קטנה בשביל שדרוג עתידי....

תודה

פורסם

אתה עצלן אה?

אני מתערב איתך שאפילו לא קראת את מה שרשמתי לך עד הסוף...

פורסם
  • מחבר

אתה עצלן אה?

אני מתערב איתך שאפילו לא קראת את מה שרשמתי לך עד הסוף...

.

אם אתה מדבר על ההוראות לפתיחת ת'רד אז קראתי את זה בעבר....

זאת לא הפעם הראשונה שאני מנסה להרכיב מפרט....

הפחדת אותי קצת עם האזהרות "אולי הוא לא יהיה טוב" וכל זה... אז ליתר בטחון...

פורסם

אז אם קראת את ההוראות, למה אתה לא מציין פה מה שביקשו ממך שם? תענה על כל השאלות.

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?

9. האם חשוב שקט? עד כמה?

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה.

ורשמתי אולי הוא לא ימצא-חן בעיניך זה לא אומר שהוא לא יהיה טוב, אלא אולי יהיו פיצ'רים נוספים שתצטרך, זה הכל.

פורסם
  • מחבר

אז אם קראת את ההוראות, למה אתה לא מציין פה מה שביקשו ממך שם? תענה על כל השאלות.

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?

9. האם חשוב שקט? עד כמה?

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה.

אוקיי תשובות:

1) תקציב בערך 2.5K-3K לא ממש משנה מזומן או שטרות כי חריגות קטנות במחיר לא יפריעו אם זה לטובת שדרוג עתידי...

2) מטרות המחשב - מחשב לממש מעט משחקים, בעיקר למולטימדיה ושיוכל להריץ הרבה יישומים (חלקם כבדים) ויישמי אינטרנט כמו הורדות, בו זמנית בלי להראות סימני חולשה...

שאיכות הצפיה בו בווידאו תהיה גבוהה (מסך 22)

3) אם יש כרטיס קול טוב לאודיופילים ולא ממש יקר זה יעזור.... אבל לא חובה... חוץ מזה לא צריך ציוד הקפי...

4) לא צריך כונן דיסקטים...

5) שתהיה חברה אמינה.

6) מארז קר ושקט.. צבע שחור...

7) מערכת הפעלה חוקית....+ הרכבה במעבדה

8) חשוב שהמחשב ירוץ מהר ושיהיו ללוח האם כמה יותר יציאות וכניסות... חשוב שהמחשב יהיה מתאים לשדרוג עתידי...

9) חשוב מאוד השקט..

10) בכלל לא.

11) כמעט ולא למשחקים...

תודה רבה אחי! :)

פורסם

טוב, זה מה שהצלחתי לבנות בתקציב.

מעבד אומנם לא הכי חזק, אך בהחלט לא חלש ויתאים לשימושיך, 320 ג'יגה נפח דיסק, לצערי רק 2 ג'יגה זיכרון (אולם לשימושיך אני לא חושב שזה יגביל אותך יותר מדי), ספק ומארז איכותיים, לוח אם כפי שביקשת. כרטיס הקול המובנה הוא טוב יחסית, בכל מקרה אין מספיק תקציב להכניס אחד נפרד וכרטיס מסך טוב, לא תהיה בעיה לראות סרטי FHD. לגבי שידרוג עתידי זאת יכולה להיות בעיה, משום שיש יותר מדי פרמטרים שאיננו יודעים כמו איזה כרטיס מסך תשדרג (אולי יהיה צורך בספק חדש), איזה מעבד תשדרג (הדור החדש עבר לסוקט אחר, ככה שהאפשרויות היחידות הן במעבדים שיש היום) וכדומה.

מעבד:

Intel Core 2 Duo E5200 2.5Ghz Penryn OEM

כמות: 1 - מחיר: ₪396

קירור למעבד:

Evercool Buffalo 10CM Copper / HeatPipes S775 - רכישה עם מעבד בלבד.

כמות: 1 - מחיר: ₪83

לוח אם:

Gigabyte GA-EP45-DS3R

כמות: 1 - מחיר: ₪673

מארז:

ANTEC NSK4480 380W Black

כמות: 1 - מחיר: ₪506

זיכרון:

A-Data 2GB (2x1GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4

כמות: 1 - מחיר: ₪198

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 320Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ₪243

כרטיס מסך:

Palit 9500GT Super 512MB DDR2 HDMI Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪309

כונן אופטי:

LG GH22NS DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪135

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה

כמות: 1 - מחיר: ₪75

סה"כ: ₪2618

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ₪2566

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/2eunpm68

פורסם
  • מחבר

טוב, זה מה שהצלחתי לבנות בתקציב.

מעבד אומנם לא הכי חזק, אך בהחלט לא חלש ויתאים לשימושיך, 320 ג'יגה נפח דיסק, לצערי רק 2 ג'יגה זיכרון (אולם לשימושיך אני לא חושב שזה יגביל אותך יותר מדי), ספק ומארז איכותיים, לוח אם כפי שביקשת. כרטיס הקול המובנה הוא טוב יחסית, בכל מקרה אין מספיק תקציב להכניס אחד נפרד וכרטיס מסך טוב, לא תהיה בעיה לראות סרטי FHD. לגבי שידרוג עתידי זאת יכולה להיות בעיה, משום שיש יותר מדי פרמטרים שאיננו יודעים כמו איזה כרטיס מסך תשדרג (אולי יהיה צורך בספק חדש), איזה מעבד תשדרג (הדור החדש עבר לסוקט אחר, ככה שהאפשרויות היחידות הן במעבדים שיש היום) וכדומה.

http://tms.co.il/preview/spec/2eunpm68

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים