עבור לתוכן

התנועה החדשה-מרצ

Featured Replies

פורסם

כמה דברים:

1. ביילין כבר לא במרצ, כדאי שתקרא עיתונים רגילים מדי פעם.

2. אין לציונות הגדרה מסוימת, כל אחד יכול לפרש את הציונות כדרכו וכך אתה רואה עשרות פרשנויות לציונות במדינת ישראל. מרצ מציעה את אחת הפרשנויות הללו ולכן היא רואה את עצמה כמפלגה ציונית (ובצדק, כי היא מחפשת את מה שטוב לתושבי מדינת ישראל).

3. המצע המדיני שלה די קרוב למפלגות הגדולות אך בניגוד אליהן יש לה מצע חברתי וכלכלי מפורט מאוד ולא כמו אצל ביבי לדוגמא שאומר שיפרוש רשת בטחון לכל החוסכים ויעניק שכר לימוד חינם לסטודנטים שנה ראשונה אך לא אומר מאיפה הוא יביא את מיליארדי השקלים כדי לממן זאת (ולא שכחתי שביבי הצביע לפני מספר שנים בעד העלאת שכר הלימוד, מעניין שכאשר הבחירות מתקרבות הוא פתאום משנה כיוון).

1. מה אתה אומר.

2. לפי הפרשנות שלך אה? מצידי אתה יכול לקרוא למרץ מפלגה חרדית שומרת מצוות...

3. המצע המדיני של כל המפלגות בארץ הוא קרוב מאוד... אבל מרץ נשארה מרץ אם אותו מצע מדיני "ציוני" לטובת המדינה לפי הפרשנות שלה עם אותם אימרות שלבילין שבהתחשב בזה שהוא יהודי הן היו גרועות יותר משל טיבי וחבורתו.

• תגובות 54
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הייתי מצביע להם אם זהבה גלאון לא הייתה ברשימה.

כן. בדיוק כך.

רק שאני כראה עדיין אצביע להם עקב מחסור באופציות יותר טובות.

פורסם

תגיד לי שזה החוש הומור שלך שדפוק ולא הלוגיקה. עדיף שזה היה בצחוק ולא מצחיק, מאשר שזה היה ברצינות וממש לא מצחיק, אפילו עצוב.

אני חושב שהכוונה הייתה הורדת מיסים לאוניברסיטאות ובכך ינתנו שכרי לימוד לתלמידים שנה ראשונה

אבל אין לי מושג אפילו במה הדברים עומדים אז סתם זרקתי משהו

פורסם

רק שאני כראה עדיין אצביע להם עקב מחסור באופציות יותר טובות.

כנ"ל, ומאותה סיבה בדיוק, אלא אם שינוי יחזרו.

נשמע כמו זיוני שכל, הרי אנחנו יודעים איזה אנשים יש לנו במדינה, מי שמעלים ב-65% מסים יעלים מס גם ב- 10% מסים. אם אתה רוצה להגדיל את התקציב אתה צריך ליעל את כל משרדי הממשלה ובמיוחד את צה"ל ומשרד הביטחון.

פורסם

ככה זה עובד בעולם. מי שמז**ן את השכל זה הסוציאליסטים למיניהם.

גם אני בעד יעול צה"ל והבטחון (ומי לא?) אבל כמה תוציא מה 50 מליארד שקל שיש שם? אולי 10?

פורסם

נשמע כמו זיוני שכל, הרי אנחנו יודעים איזה אנשים יש לנו במדינה, מי שמעלים ב-65% מסים יעלים מס גם ב- 10% מסים.

יש מחקרים ויש סטטיסטיקה, הדעה שלך לא באמת משנה.

פורסם

גם אני בעד יעול צה"ל והבטחון (ומי לא?) אבל כמה תוציא מה 50 מליארד שקל שיש שם? אולי 10?

אתה צודק. 10 מיליארד שקל זה כלום, מה זה? סה"כ סכום כסף שיספיק לממן אוכל לכל האזרחים מתחת לקו העוני...

פורסם
  • מחבר

נשמע כמו זיוני שכל

תרגעו בבקשה. לא הכל שחור או לבן כמו שאתם מציגים אותו.

משפטים כאלו לא מעידים על הבנה, הם מראים בדיוק ההפך.

תקראו קצת על סוציאל דמוקרטיה ועל קפיטליזים. לפחות רקע בסיסי.

האם הורדת מיסים תורמת או לא תורמת לעלייה בגבייה זה לא מה שמכריע בין השיטות.

צריך להתמקד ביצירת מקומות עבודה.

יצירת מקומות עבודה בסגנון ביבי זו לא הדרך הנכונה והבלעדית להלחם בעוני.

כיצד ביבי מתכוון ליצור מקומות עבודה? הרי אי אפשר ליצור יש מאין.

באתר של ביבי כתוב שמה שיביא ליצירת מקומות עבודה חדשים היא "העלאת פריון העבודה והיצור".

כלומר למיטב הבנתי מדובר בנתינת תמריצים לבעלי מפעלים, קיצוץ במיסים לתעשיה, ושאר דברים שעולים כסף.

ובסופו של דבר, הכסף מגיע לידיים של בעלי ההון, מחלקו יווצרו מקומות עבודה חדשים אבל חלקו גם ילך לכיסם.

כמה הולך לפה וכמה הולך לפה? זאת כבר שאלה טובה. מה שבטוח שבעלי ההון לא יצאו מופסדים.

אולי כדאי ליצור מקומות עבודה בדרכים אחרות? למשל לעודד רכישת מקצוע ועבודה עצמאית, לעודד עסקים קטנים?

גם זאת דרך, אבל ביבי כנראה מעדיף את הדרך שגם מטיבה עם בעלי ההון...

פורסם

תרגעו בבקשה. לא הכל שחור או לבן כמו שאתם מציגים אותו.

משפטים כאלו לא מעידים על הבנה, הם מראים בדיוק ההפך.

תקראו קצת על סוציאל דמוקרטיה ועל קפיטליזים. לפחות רקע בסיסי.

האם הורדת מיסים תורמת או לא תורמת לעלייה בגבייה זה לא מה שמכריע בין השיטות.

יצירת מקומות עבודה בסגנון ביבי זו לא הדרך הנכונה והבלעדית להלחם בעוני.

כיצד ביבי מתכוון ליצור מקומות עבודה? הרי אי אפשר ליצור יש מאין.

באתר של ביבי כתוב שמה שיביא ליצירת מקומות עבודה חדשים היא "העלאת פריון העבודה והיצור".

כלומר למיטב הבנתי מדובר בנתינת תמריצים לבעלי מפעלים, קיצוץ במיסים לתעשיה, ושאר דברים שעולים כסף.

ובסופו של דבר, הכסף מגיע לידיים של בעלי ההון, מחלקו יווצרו מקומות עבודה חדשים אבל חלקו גם ילך לכיסם.

כמה הולך לפה וכמה הולך לפה? זאת כבר שאלה טובה. מה שבטוח שבעלי ההון לא יצאו מופסדים.

אולי כדאי ליצור מקומות עבודה בדרכים אחרות? למשל לעודד רכישת מקצוע ועבודה עצמאית, לעודד עסקים קטנים?

גם זאת דרך, אבל ביבי כנראה מעדיף את הדרך שגם מטיבה עם בעלי ההון...

עסקים קטנים לא יכולים לייצר מקומות עבודה כמו עסקים גדולים

מה גם שקשה להשקיע בקטנים, בטח שהיום מלא עסקים נופלים על ימין ועל שמאל

הדרך הטובה ביותר לדעתי תיהיה עידוד לימודים על תיכוניים , פשוטו כמשמעו

ועוד חוץ מזה יש דבר שנקרא "תרבות עוני", צריך יותר כוח שיסביר לאנשים איך לצאת מזה

זה ממש ממש ממש לא קשה לצאת מעוני, שאף אחד לא יספר סיפורים

אני יכול להגיד באיזה פשטות משפחה בעלת 6 ילדים יצאה מעוני מחפיר, היום כולם יושבים על תארים

עובדים ומתפרנסים בכבוד

אנשים נוטים לייאוש, שמוביל להתדרדרות, שמוביל לדכאון, ולהגיע לשפל המדרגה

צריך איזה שהוא ארגון שיתמוך, שיסביר איך לצאת מזה

לא לחלק להם כמה גרושים, זה לא מה שעוזר, זה מקפיא את הבעיה במקומה+יוצר דור חדש של עוני ועצלנות

פורסם
  • מחבר

עסקים קטנים לא יכולים לייצר מקומות עבודה כמו עסקים גדולים

מה גם שקשה להשקיע בקטנים, בטח שהיום מלא עסקים נופלים על ימין ועל שמאל

הדרך הטובה ביותר לדעתי תיהיה עידוד לימודים על תיכוניים , פשוטו כמשמעו

ועוד חוץ מזה יש דבר שנקרא "תרבות עוני", צריך יותר כוח שיסביר לאנשים איך לצאת מזה

זה ממש ממש ממש לא קשה לצאת מעוני, שאף אחד לא יספר סיפורים

אני יכול להגיד באיזה פשטות משפחה בעלת 6 ילדים יצאה מעוני מחפיר, היום כולם יושבים על תארים

עובדים ומתפרנסים בכבוד

אנשים נוטים לייאוש, שמוביל להתדרדרות, שמוביל לדכאון, ולהגיע לשפל המדרגה

צריך איזה שהוא ארגון שיתמוך, שיסביר איך לצאת מזה

לא לחלק להם כמה גרושים, זה לא מה שעוזר, זה מקפיא את הבעיה במקומה+יוצר דור חדש של עוני ועצלנות

המון עסקים קטנים יכולים לייצר המון מקומות עבודה והעובד מקבל בהם תנאים טובים יותר בדרך כלל,

לעומת עסקים גדולים שמחוייבים לבעלי המניות והמשקיעים ומנסים כל הזמן להתייעל ולקצץ עלויות כדי לרצות אותם.

העסקים הגדולים והתאגידים מנסים להרוויח גם על חשבון תנאי העסקה של העובדים.

השקעה בעסקים כאלו משמע עוד מקומות עבודה נחותים ובעיקר עוד כסף לבעלי ההון. יש פה ושם יוצאים מהכלל.

אני מסכים איתך לגבי עידוד לימודים אקדמאים. התכוונתי לזה כשאמרתי קודם עידוד רכישת מקצוע.

לא יודע עד כמה פשוט זה לצאת מעוני, לא התנסתי בזה, אבל בישראל של היום זה בטוח לא קל.

גם אם הקושי הכי גדול הוא לצאת מהייאוש לבנות הכל מחדש - זה עדיין קושי. ויש עוד קשיים...

פורסם

למי שמעוניין לבחור בביבי - הוא מתכנן קואליציה עם ש"ס שתמשיך ליצור נתמכי סעד שאינם מעוניינים לעבוד ומעדיפים "ללמוד תורה" (לעשן סמים בישיבה), זה בטוח לא ייצור מקומות עבודה ובטח שלא ישדרג את המשק לרמה של מדינות ה-OECD.

פורסם

למי שמעוניין לבחור בביבי - הוא מתכנן קואליציה עם ש"ס שתמשיך ליצור נתמכי סעד שאינם מעוניינים לעבוד ומעדיפים "ללמוד תורה" (לעשן סמים בישיבה), זה בטוח לא ייצור מקומות עבודה ובטח שלא ישדרג את המשק לרמה של מדינות ה-OECD.

מה זה בכלל מרץ? כל מיואשי עבודה שקונים את הבולשיט של המיתוג מחדש של מרץ (תשאירו את המיתוגים לפירסומות יוגורטים)

ובכלל למי שמעוניין לבחור שמאלה מביבי, בהתחשב במצב היום שהרוב המתנדנד זז ימינה אז גם אם השמאל יצליח לנצח בבחירות

אתם מקבלים שוב את קדימה ומכיוון שאין מספיק למדטים לממשלה יציבה אז מבצע 1 + 1 תבחרו ערבים או שס. (יתכן כפל מבצעים).

שידרוג משק לרמת מדינות ה OECD ויצירת מקומות עבודה בעזרת מדיניות סעד לחלשים נזקקים או כל מי שסתם לא רוצה לעבוד.

כמובן במישור המדיני אנחנו נמשיך בגישת אולמרט שמאלה כלומר שטחים תמורת קסאמים (כרגע על הפרק הגולן).

פורסם

שכחת כמה דברים:

1. ממשלת שמאל לא החזירה שטחים - בגין החזיר את סיני, ביבי מסר את חברון ועוד 13 אחוז משטחי יו"ש ושרון החזיר את חבל עזה בהתנתקות. פתאום תאוריית החזרת השטחים שלך בידי מפלגות שמאל לא מסתדרת...

2. דרישות הקואליציה של המפלגות הערביות היו באופן מסורתי נמוכות בהרבה מאלו של ש"ס או אפילו יהדות התורה, מעולם לא ראיתי הזרמה גדולה של כספים למסגדים או פנימיות מוסלמיות וזאת לעומת הזרמה קבועה של מיליארדי שקלים לכוללים, ישיבות וכו'. שים לב שלבני אמרה שהיא לא תשב עם ש"ס וגם ש"ס אמרו בפירוש שהם לא מוכנים לשבת בממשלה של לבני ומפלגות השמאל.

3. מצביעי מרצ שייכים בדרך כלל לצד הליברלי של המפה החברתית, לא מעט מצביעי מפלגת העבודה הם שמרנים של השמאל הישן (מפא"י) שלמרצ אין שום קשר אליהם.

נ.ב. מפלגת חד"ש אינה מפלגה ערבית למרות שנוהגים לשייך אותה לצד הזה של המפה הפוליטית והדרישות הפוליטיות שלהם הן בעיקר בנושאי חינוך ואיכות הסביבה.

פורסם

1. שטויות, זה רק אומר שאף ממשלת לא הייתה חזקה מספיק בשביל להחזיר שטחים

זה לא אומר שהם לא נהגו בצורה חסרת אחריות והובילו מדיניות מסוכנת עם הראש בקיר שיצרה עובדות בשטח שאנחנו נאלצים להתמודד איתם עד היום (אתה יכול למנות אותם בעצמך)

דרך אגב בנוגע להחזרת סיני זה לא רלונטי מכיוון שהוא מאז ומעולם היה קלף מיקוח וחוצץ כנגד האגרסיה המצרית

2. אני גם לא חובב של שס אבל להציב בממשלת ישראל אנשים שבאופן קבוע מתבטאים כנגדה וכנגד מוסדותיה תומכים ארגוני טרור שמים פס על חוקיה ונושאים למדינות אויב אפילו היה סיוע לאויב ... :nono:

3. נו ו? מרץ החדשה, מרץ הישנה שום דבר לא השתנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים