עבור לתוכן

התנועה החדשה-מרצ

Featured Replies

פורסם

אושר האיחוד עם תנועת השמאל. הרשימה הסופית היא:

1. חיים (ג'ומס) אורון

2. אילן גילאון

3. ניצן הורוביץ

4. זהבה גלאון

5. מוסי רז

6. אבשלום אבו וילן

7. עו"ד טליה ששון

8. צביה גרינפילד

9. צלי רשף

10. עיסאווי פריג'

11. מיכל רוזין

12. אבתיסאם מראענה

כתבות בנושא:

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/828/872.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3642716,00.html

http://elections.nana10.co.il/Article/?ArticleID=603831&sid=126

גם בתור אחד שכנראה לא יצביע לתנועה החדשה, אני מאחל להם הצלחה בבחירות.

הרשימה מורכבת מאנשים מכובדים וישרים שראוי מאד שישבו בכנסת הבאה ואולי אפילו להיות ראשי האופוזיציה.

למי שמתלבט ולא רוצה להצביע לעסקנים פוליטיים במפלגות הגדולות אני חושב שזו אחלה אלטרנטיבה.

סיסמת הקמפיין שלהם תהיה "מגיע לנו משהו טוב יותר"... זה בטוח נכון...

• תגובות 54
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמי שצופה בלונדון את קירשנבאון, אני חייב לציין שניצן הורוביץ הוא עיתונאי לא רעה בכלל.

מקווה מאד שהפוליטיקיה לא תקלקל אותו. :nono:

פורסם

הייתי מצביע להם אם זהבה גלאון לא הייתה ברשימה.

פורסם
  • מחבר

זהבה גלאון כנראה תיכנס לכנסת בכל מקרה... חבל שהיא לא פרשה במקום רן כהן

פורסם

הרשימה מורכבת מאנשים מכובדים וישרים שראוי מאד שישבו בכנסת הבאה ואולי אפילו להיות ראשי האופוזיציה.

למי שמתלבט ולא רוצה להצביע לעסקנים פוליטיים במפלגות הגדולות אני חושב שזו אחלה אלטרנטיבה.

סיסמת הקמפיין שלהם תהיה "מגיע לנו משהו טוב יותר"... זה בטוח נכון...

זה שיש שם אנשים מכובדים וישרים או שלדעתך הם לא עסקנים פוליטים זה לא אומר שצריך להצביע עבורם...

זאת לא תוכנית טלויזיה מי ראוי להיות ב...

הדעות שלהם חשובות לא פחות ומרץ למרות השילוב והמיתוג מחדש וסיסמה שצועקת שינוי היא עדין אותה מרץ

ואם ליברמן הוא ימין קיצוני אז הם שמאל קיצוני.

פורסם
  • מחבר

זה שיש שם אנשים מכובדים וישרים או שלדעתך הם לא עסקנים פוליטים זה לא אומר שצריך להצביע עבורם...

זאת לא תוכנית טלויזיה מי ראוי להיות ב...

הדעות שלהם חשובות לא פחות ומרץ למרות השילוב והמיתוג מחדש וסיסמה שצועקת שינוי היא עדין אותה מרץ

ואם ליברמן הוא ימין קיצוני אז הם שמאל קיצוני.

הגינות חשובה לא פחות מאג'נדה.

כמו שאמרתי, אני לא מתכוון להצביע אליהם. יש מפלגות אחרות הגונות שהתואמות יותר את דעותיי.

מרצ כיום היא מפלגה ציונית שהדחיקה (אם לא זנחה) את החתירה להפיכת המדינה למדינת כל אזרחיה.

לכן להבדיל ממך אני רואה את מרצ כמפלגת מרכז עם נטייה שמאלה, בטח לא שמאל קיצוני.

המצע מדיני של מרצ לא רחוק בפועל משלושת המפלגות הגדולות (אולי חוץ מהליכוד, להם אין בכלל מצע מדיני).

ההבדל בין מרצ למפלגות הגדולות הוא בעיקר באג'נדה החברתית (או יותר נכון בחתירה אליה, כי השאר בעיקר מדברות).

פורסם

הגינות חשובה לא פחות מאגנדה?

בטח ... אז אם אני אתן לך רשימה של אנשים הגונים בימין הקיצוני אתה הולך לשקול את הנושא?

מרץ מפלגה ציונית, נכון...

להבדעל ממך מי שמצביעה בליברמן רואה אותם כמרכז ימינה ואת מרץ כשמאל אולטרה קיצוני (באיחוד עם האימרות של בילין )

המצע המדיני שלהם לא רחוק מהמפלגות הגדולות? כלומר ליכוד, קדימה, עבודה, שס, ישראל ביתנו ?

תן לי לנחש כל מפלגה שהיא לא "מרכז שמאלה" כהגדרתך היא חסרת כל אגנדה חברתית ומצע פוליטי או כל דבר אחר ?

קיצר עזוב אותי מתעמולת בחירות שלך, מרץ היא אותה המרץ שהייתה וזה מסכם את הדיון עבור 99% מהאנשים.

פורסם
  • מחבר

בטח ... אז אם אני אתן לך רשימה של אנשים הגונים בימין הקיצוני אתה הולך לשקול את הנושא?

מה לא ברור במשפט?

לא ביקשתי ממך להצביע חד"ש כי הם הגונים, ואני גם לא אצביע למפלגה של ברוך מרזל כי הם הגונים.

אמרתי לרגע שהאג'נדה לא חשובה? רק אמרתי שההגינות חשובה לא פחות ממנה. לא ברור?

בכל מקרה, המשפט מתייחס בעיקר לאותם מפלגות שאולי יש להם אג'נדה אבל אין להם הגינות.

להבדעל ממך מי שמצביעה בליברמן רואה אותם כמרכז ימינה ואת מרץ כשמאל אולטרה קיצוני (באיחוד עם האימרות של בילין )

אני מסכים איתך שמי שמצביע ליברמן אולי רואה את הדברים אחרת ממני. אמרתי את דעתי וגם ציינתי שזו רק דעתי.

מצד שני גם יכולים להיות אנשים שיצביעו לליברמן בעיקר בגלל שהוא מצטייר כימין קיצוני (משהו מאד אופנתי בימינו)

לכן אל תדבר בשם כל מצביעי ליברמן.

המצע המדיני שלהם לא רחוק מהמפלגות הגדולות? כלומר ליכוד, קדימה, עבודה, שס, ישראל ביתנו ?

תן לי לנחש כל מפלגה שהיא לא "מרכז שמאלה" כהגדרתך היא חסרת כל אגנדה חברתית ומצע פוליטי או כל דבר אחר ?

שוב, מה לא ברור במה שכתבתי בהודעה הקודמת?

המצע המדיני של מרצ לא רחוק בכלל מהמצע של קדימה והעבודה וכנראה גם לא רחוק בהרבה מהליכוד (כשהם יפרסמו אחד כזה).

מתי אמרתי שלמפלגות מסויימות אין אג'נדה חברתית?! אמרתי ש"ההבדל בין מרצ למפלגות הגדולות הוא בעיקר באג'נדה החברתית."

ונראה לי שכדי שיהיה אפשר להשוות בין אג'נדות הן צריכות להיות קיימות... תקרא גם את מה שכתבתי בסוגריים.

קיצר עזוב אותי מתעמולת בחירות שלך, מרץ היא אותה המרץ שהייתה וזה מסכם את הדיון עבור 99% מהאנשים.

דבר ראשון, אף אחד לא ביקש ממך לקרוא או להגיב.

איפה ומתי עשיתי למרצ תעמולת בחירות? אסור לי לדבר בזכות מפלגה מסויימת?

בסך הכל העלתי נושא לדיון. אפילו ציינתי במפורש שאני לא מתכוון להצביע מרצ...

ודבר אחרון, תשתדל בבקשה לדבר בשם עצמך.

פורסם

אומנם גם אני הייתי מרוצה יותר אם זהבה גלאון היתה מחוץ לכנסת, אבל בכל זאת ככל הנראה שאני אצביע מרצ.

פורסם

כמה דברים:

1. ביילין כבר לא במרצ, כדאי שתקרא עיתונים רגילים מדי פעם.

2. אין לציונות הגדרה מסוימת, כל אחד יכול לפרש את הציונות כדרכו וכך אתה רואה עשרות פרשנויות לציונות במדינת ישראל. מרצ מציעה את אחת הפרשנויות הללו ולכן היא רואה את עצמה כמפלגה ציונית (ובצדק, כי היא מחפשת את מה שטוב לתושבי מדינת ישראל).

3. המצע המדיני שלה די קרוב למפלגות הגדולות אך בניגוד אליהן יש לה מצע חברתי וכלכלי מפורט מאוד ולא כמו אצל ביבי לדוגמא שאומר שיפרוש רשת בטחון לכל החוסכים ויעניק שכר לימוד חינם לסטודנטים שנה ראשונה אך לא אומר מאיפה הוא יביא את מיליארדי השקלים כדי לממן זאת (ולא שכחתי שביבי הצביע לפני מספר שנים בעד העלאת שכר הלימוד, מעניין שכאשר הבחירות מתקרבות הוא פתאום משנה כיוון).

פורסם

מילא גלאון, הייתי מצביע להם אם ברוך מרזל כן היה ברשימה. :lol:

פורסם

כל כך נכון. ב-4 השנים האחרונות כל פעם שהיא פתחה את הפה אני פשוט....

facepalm.jpg

פורסם

ולא כמו אצל ביבי לדוגמא שאומר שיפרוש רשת בטחון לכל החוסכים ויעניק שכר לימוד חינם לסטודנטים שנה ראשונה אך לא אומר מאיפה הוא יביא את מיליארדי השקלים כדי לממן זאת.

הוא יביא את הכסף מהורדת מיסים

אם נטל המס ירד, המדינה תקבל יותר תקבולי מיסים

פורסם

תגיד לי שזה החוש הומור שלך שדפוק ולא הלוגיקה. עדיף שזה היה בצחוק ולא מצחיק, מאשר שזה היה ברצינות וממש לא מצחיק, אפילו עצוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים