עבור לתוכן

בעיה ב FDISK

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ישן שחיברתי לו הארד דיסק של 2.5 שמחולק לשתי מחיצות אחת של 1.19 ואחת של 1.8

בקיצור, רציתי לעשות את זה מחיצה אחת לפני שאני מתקין ווינדוס... אז נכנסתי ל FDISK מחקתי את כל המחיצות הישנות ואז יצרתי מחיצת PRIMERY חדשה, זה עשה כמה דברים ואז אמרתי לו SET ואז ריסטרט ופורמט ומה אני מגלה !?!? הוא עשה לי את ההארד דיסק 4 ג'יגה!

,התקנתי ווינדוס בכל זאת, חשבתי שהוא השתגע וזה יסתדר... אבל גיליתי ש 3 ג'יגה הוא מראה כחסומים ולי נשאר רק 800 מגה (200 ירדו בגלל ווינדוס) בקיצור אני ישר רצתי שוב לFDISK וניסיתי שוב ולא עבד, ניסיתי עוד כמה פעמים, אה !! נזכרתי, גם בפורמט הוא אמר לי TRYING TO FIX ALLUCATION UNITS או משהו כזה, ואז הוא הריץ מספרים וזה לקח כמה שעות לסיים כל פורמט בגלל זה...

ועכשיו חברים לשאלה, איך אני מסדר את זה?? ההארד דיסק הוא 2.5 ג'יגה ואני רוצה כונן אחד שכולו 2.5 ג'יגה

מה לא עשיתי נכון?

איך אני עושה את זה נכון ?

תודה

פורסם

יכול להיות שה-BIOS לא מזהה את הדיסק נכון, וזה מוביל לזה ש-FDISK גם לא מזהה אותו נכון.

אם אתה מנסה לפרמט דיסק שלא מזוהה נכון, אתה בהחלט עלול לקבל הודעות שגיאה (אלו הודעות ה-TRYING TO FIX ALLOCATION UNITS), ובמקרים מסוימים אתה עלול אפילו להרוס אותו.

כנס ל-BIOS ותראה אם שם הוא מזוהה כמו שצריך.

בתקופה של ה-Pentium 1 שהיה היו לוחות אם שלא זיהו דיסקים מעל 2GB, אז קח גם את זה בחשבון.

ועוד משהו, שתי מחיצות, אחת של 1.19 והשנייה של 1.8 זה דיסק של 3GB, לא? ;)

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שה-BIOS לא מזהה את הדיסק נכון, וזה מוביל לזה ש-FDISK גם לא מזהה אותו נכון.

אם אתה מנסה לפרמט דיסק שלא מזוהה נכון, אתה בהחלט עלול לקבל הודעות שגיאה (אלו הודעות ה-TRYING TO FIX ALLOCATION UNITS), ובמקרים מסוימים אתה עלול אפילו להרוס אותו.

כנס ל-BIOS ותראה אם שם הוא מזוהה כמו שצריך.

בתקופה של ה-Pentium 1 שהיה היו לוחות אם שלא זיהו דיסקים מעל 2GB, אז קח גם את זה בחשבון.

ועוד משהו, שתי מחיצות, אחת של 1.19 והשנייה של 1.8 זה דיסק של 3GB, לא? ;)

התכוונתי 1.18 ו 1.19 דבר ראשון...

כמו שאמרתי כבר זה פנטיום 2, אם אני לא טועה לוח של MSI...

איך אני יכול לראות בביוס שהוא באמת מזהה אותו?

פורסם

כשאתה מדליק את המחשב, לפני שה-Windows עולה הוא כותב לך משהו בסגנון Press Del to enter Setup או משהו כזה (זה יכול להיות גם F1, F2 או F10). אז תלחץ על אחד מהם, וזה יכניס אותך להגדרות של ה-BIOS.

ב-BIOS אתה צריך להסתכל בהגדרות של התקני ה-IDE שלך. אם נגיד הדיסק שלך הוא Primary Master אז תחפש איפה שכתוב Primary Master ותראה שהדיסק שלך מוגדר שם כמו שצריך (עם גודל של 2.5GB).

כמובן שיש גם את האופציה להגיד לו שיזהה את כל התקני ה-IDE באופן אוטומטי (אבל ליתר ביטחון צריך להסתכל ולוודא שהוא זיהה אותם כמו שצריך).

פורסם

יש אפשרות שיש סקטורים פגומים על הHD שלך ואז אתה לא יכול לגשת אליהם

פורסם

ההודעה בזמן הפירומוט מראה חד משמעית שהכונן לא לגמרי תקין.

פורסם
  • מחבר

אני יודע בוודאות שהדיסק תקין, וכן, הוא מזוהה בביוס כ 2.5 ג'יגהבייט...

חבר'ה בבקשה תנו לי רעיון אחר, זה מאד מאד חשוב

פורסם

הוא לא יכול להיות תקין אם אתה מקבל הודעות על נסיונות לתיקון של סקטורים.

פורסם

תנסה אולי להכניס אותו למחשב אחר ולהריץ עליו שם FDISK. אז תראה איך ה-FDISK מזהה אותו.

אם ה-FDISK יזהה אותו כ-2.5GB אז משהו אצלך במחשב לא טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים