עבור לתוכן

עזרה/שאלה| לינקים בפלאש.

Featured Replies

פורסם

היי.

יש לי בעיה שאני לא מצליח להתגבר עליה כבר זמן מה, וזה דיי דחוף, מכיוון שאני אמור להגיש את זה ללקוח עוד היום.

אני באופן כללי מעצב ומכין סרטים בתכנות אחרות, אבל הפעם ביקשו ממני קובץ פלאש שישמש כבאנר. הכנתי את הבאנר שלי בתכנת אפטר אפקטס וייבאתי אותו לפלאש. פשוט מאד. הבעיה היא שאני ממש לא מצליח לגרום לבאנר לקשר כמו שצריך לאתר.

אם אני סתם לוקח את השכבה ומנסה להלביש עליה קישור, זה עושה לולאה אינסופית של קישורים, כל עוד הפלאש פועל. אם מצד שני, אני מנסה לעשות on(press) או on(release) הוא מראה לי שהבאנר לחיץ, אבל לא עושה כלום. ניסיתי לעבור על עשרות אתרים והסברים בנושא, אבל באף אחד לא הצלחתי למצוא פתרון לבעיה שלי. אם מישהו יוכל לעזור לי, אני אשמח מאד. אני מאמין שהבעיה היא מאד קטנה, ומאד פשוטה, אך רק בגלל חוסר היכרות עם התכנה אני לא מסוגל לבצע את הפעולות שאני צריך.

תודה מראש!

פורסם

actionscript 2 או 3?

וכדאי שתעטוף את הסרטון בmovieclip

פורסם
  • מחבר

ברוב המקרים פניתי ל AS2, כי לזה תהיה לדעתי יותר תמיכה ברשת, אך כשנעשיתי נואש פניתי גם ל AS3. לא עזר במיוחד, פחות מובן מ-2.

אם תוכל, תסביר לי כאילו אני אידיוט שלא מבין כלום בתכנה. אני באמת כזה, חוץ מהחלק של האידיוט. הפתרון הלא מוחלט והמאד רעוע שלי הוא לשים אובייקט שקוף מעל הסרטון, להמיר אותו לכפתור, ואותו לקשר לעמוד החיצוני. זה עובד הפעם, אבל במרבית המקרים זה פשוט עשה את השגיאות שתיארתי קודם.

פורסם

טוב בוא נעשה את זה פשוט. כמו שרצית, כפתור שקוף. (בעזרת actionscript 2)

תעשה שכבה חדשה, תיצור ריבוע על כל הגודל של הסרטון פלאש.

תבחר את הריבוע, תלחץ F8, תבחר ב movieclip ותאשר.

דבל קליק על הריבוע, תסמן הכל ושוב F8, הפעם תבחר button.

דבל קליק שוב על הריבוע, ותראה בחלק שיש לך את הפריימים, שיש לו 4 פריימים אפשריים, תבחר את האחרון ותלחץ F6.

למעלה יש לך שורה כזאת שכתוב בה scene symbol1 symbol2 (בתנאי שלא שינית את השם כשלחצת על F8), תלחץ על symbol1.

תבחר את הכפתור (הריבוע) ותלחץ F9.

עכשיו בקוד תרשום את זה:

on(release) { getURL("[url]http://www.google.com"[/url]); }

את הכתובת של גוגל מן הסתם תחליף לכתובת של הקישור שלך.

עכשיו תלחץ שוב F9 כדי לסגור את החלון של הקוד.

תלחץ על scene בשורה למעלה, ותבחר את הריבוע.

עכשיו למטה, יש לך PROPERTIES. שם יש לך תיבת בחירה שנקראת color, תבחר שם alpha ותוריד אותו ל-0 (זה יעשה את הריבוע, שהוא הכפתור שלך, לבלתי נראה)

תלחץ CTRL + ENTER ותבדוק שבלחיצה זה מקשר אותך לאתר שכתבת.

אם אתה רוצה, אני יביא לך קובץ פלאש לדוגמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים