עבור לתוכן

האם הפילטר UV הבא מספק?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מעוניין לרכוש פילטר UV כמגן לעדשה שלי(קיט) לפנטקס.

הינה הפילטר -

http://cameramia.co.il/ViewProduct.asp?ID=1442

הייתי מעוניין לדעת אם יש הצעות יותר טובות ואני מתכוון לרכוש בארץ.

בתודה מראש

פורסם

הפילטר הזה מעולה, אבל יש גם גירסה פחות יקרה שעדיין כוללת ציפויים נגד פלייר. ההבדלים בין השתיים מינוריים. שאל בחנות אם הגירסה הזולה שהם מוכרים גם כן כוללת ציפויים.

פורסם

פילטר מצוין אבל אני לא חושב שצריך להשקיע כל כך בעדשת קיט שהאיכות האופטית שלה לא תיפגע משימוש בפילטר יותר זול (יותר נכון, עדשה שהאיכות שלה גם ככה בינונית, ככה שלא תראה הבדל אם תיקח פילטר פשוט יותר)

פורסם

אם הוא ייקח פילטר לא מצופה הוא בהחלט ייראה שינוי גדול לרעה במצבים מסויימים, אבל אני מסכים שאין צורך ללכת על פילטר יקר במיוחד כמו ה-Pro1.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חברים על התשובות.

אני חושב שאלך בכל זאת על הפילטר מכיוון שאני קונה אותו דרך eBay. בנוסף אני קונה ND , כנ"ל דרך eBay.

הינה הקישורים.

אם בכל זאת אתם חושבים שעדיף לקנות פילטר אחר(בגלל המחיר) אשמח לקבל קישורים,ואקנה אותם במקום.

הינה ה-ND:

http://cgi.ebay.com/Marumi-52mm-NEO-DHG-M-C-Neutral-Density-4x-ND-Filter_W0QQitemZ200289357178QQcmdZViewItemQQptZCamera_Filters?hash=item200289357178&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1209|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50#ShippingPayment

והינה ה-UV:

http://cgi.ebay.com/HOYA-52mm-52-PRO1D-PRO1-D-Digital-UV-Filter_W0QQitemZ280268114677QQcmdZViewItemQQptZCamera_Filters?hash=item280268114677&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1240|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A0|293%3A1|294%3A50

פורסם

יפה שקנית פילטר ND אבל אני מקווה שעשית קצת מחקר ובדקת מה אתה קונה כי יש כל מיני סוגים של ND שגם נותנים החשכה שונה (1-4 סטופים). תלוי כמובן מה אתה רוצה לצלם, אני למשל הזמנתי לפני כמה ימים פילטר ND מדורג שמוריד 3 סטופים ומתאים יותר לצילומי שקיעות ונופים בזווית רחבה. הפילטר שאתה קונה לא מדורג ויתאים יותר לתמונות בהן כל הצילום מואר מאוד

פורסם
  • מחבר

יפה שקנית פילטר ND אבל אני מקווה שעשית קצת מחקר ובדקת מה אתה קונה כי יש כל מיני סוגים של ND שגם נותנים החשכה שונה (1-4 סטופים). תלוי כמובן מה אתה רוצה לצלם, אני למשל הזמנתי לפני כמה ימים פילטר ND מדורג שמוריד 3 סטופים ומתאים יותר לצילומי שקיעות ונופים בזווית רחבה. הפילטר שאתה קונה לא מדורג ויתאים יותר לתמונות בהן כל הצילום מואר מאוד

עשיתי מחקרון עם אורן בזמנו והוא אמר לי את זה גם. הבנתי שמה שלקחתי מוריד 4 סטופים והוא בשביל לצלם חשיפות ארוכות באור יום חזק. בכל מקרה אשמח לדעת את ההבדל בין מדורג ללא, תודה רבה:)

פורסם

דבר ראשון. הקישור שפרסמת מציג פילטר שמוריד 2 סטופים ולא 4 (למרות שכתוב X4, זה לא קשור, בהמשך בתאור כתוב שהוא מוריד 2. וזה לא מספיק לדעתי

דבר שני, לגבי פילטר מדורג זה אומר שרק חצי ממנו מוחשך והחצי התחתון בשקיפות רגילה מה שמאפשר צילום נופים ושקיעות הרבה יותר מאוזן (החלק של הקרקע יוצא בחשיפה טובה כי אתה לרוב עושה מדידת אור על השמיים). הם באים ב 2 סוגים SOFT ו HARD וזה מצביע על המעבר בין החלק החשוך לשקוף. ב SOFT המעבר יותר עדין ומדורג מה שעוזר לטשטש את הגבולות בין החלקים ולקבל תמונה שנראית טבעית יותר

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר.

אתה יכול להמליץ לי על חברה ודגם מסויים של פילטר ND מדורג SOFT?

פורסם

הזמנתי פילטר מ B&H

Formatt 77mm Graduated Neutral Density (ND) 0.9 HD Glass Filter (Soft Edge)

עלה בערך 100$ אבל זה 77מ"מ, אני מניח שאתה צריך פחות אז זה גם יעלה יותר זול. אני לא מכיר את החברה אבל לפי המחיר לא נראה לי שזה זבל

הספרה 0.9 מצביעה על מספר הסטופים שהפילטר מוריד (זה הולך בקפיצות של 0.3) במקרה שלי זה 3 סטופים

מה שכן פילטרים כאלה מאוד קשה למצוא בארץ אז אם אתה מזמין זה רק מחו"ל, אולי על הדרך תוכל לקנות עוד כמה שטויות... 8)

פורסם
  • מחבר

כן אני צריך סופטבוקס האמת אולי צריך לעשות הזמנה.

אבל מה עם המכס? לא יקחו מע"מ ושטויות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים