עבור לתוכן

מבקש המלצה למצלמה. (כולל שאלון)

Featured Replies

פורסם

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?עד 1800 גמיש בכ300 שח

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אנשים, יצלמו אותי גם אחרים צריך לטיולים וכל מיני ולמבנים סגורים גם.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש?שונא פלאש זה גורם לצבעים להתנות ולאנשים להיות מבריקים, ישתמש בפלאש רק אם אין ברירה

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה?לא נראה לי שאני ירכוש חצובה

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?יכולים לקרות מצבים, כן

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? Canon SX100 IS של אחותי,יש בה יותר מידי רעש

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? צופה בתמונות במסך וגם מדפיס, אין לי השערה לגודל מקסימאלי מעדיף אפשרויות פתוחות

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך?אין לי מושג, במצלמה שיש לי יש זום 10 וזה מספיק, אבל לא מתנגד ליותר

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? בשורה תחתונה לא מפריע הגודל והמשקל, אבל אשמח לשמוע גם על אופציה קטנה

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר: הכי חשוב 10 לא חשוב 0

מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) 3

מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) 4

תמיכה בפורמט RAW 5

מצב M מלא 6

אפשרות לפוקוס ידני 6

היסטוגרמה (חיה, וב-post-view) לא הבנתי מה זה.

תושבת לפלאש חיצוני 0

מסך מסתובב 2

עינית אופטית או אלקטרונית 0

מצב צילום ווידאו מיוצב 0

כמות פיקסלים 10 ומעלה

יצרן לא משנה

האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? אם אשתמש זה יהיה בפנימי

פורסם

יש מעט מאוד מצלמות חיישן-קטן עם זום גדול ורמת רעש סבירה בצילום באור חלש ללא פלאש. הטובה ביותר בנישה הזו היא הפוג'י S6500, אבל היא כבר לא מיוצרת. ניתן למצוא אותה יד שניה במחירים של כ-900 עד 1100 ש"ח. ה-S9100 כן נמכרת בחנויות מסויימות, אבל היא מעט פחות טובה באור חלש מה-S6500. מצד שני, יש לה די הרבה יתרונות אחרים (שלא מקבלים אצלך ניקוד גבוה ברשימת התכונות).

אם אתה מוותר על הזום הגדול אז ה-F100fd (גם כן של פוג'י) נותנת ביצועים טובים מהממוצע באור חלש, ועדשה עם טווח שימושי של 28-140. אין לה שליטות ידניות.

מצלמות אולטרה-זום של חברות אחרות נותנות איכות באור חלש שדומה פחות או יותר לזו שאתה מכיר מה-SX100 של אחותך. ל-LX3 של פנסוניק יש יכולות טובות מאוד באור חלש, אבל הזום שלה קצר מאוד - 60 מ"מ בצד ה"ארוך".

אפשרות נוספת בתקציב הזה - DSLR. פנטקס K100D תתן לך יכולות צילום באור חלש שעולות בבירור על כל המצלמות שלמעלה, וגם באור יום האיכות שלה עדיפה (למרות כמות נמוכה יותר של פיקסלים). החסרונות העקריים שלה הם שלא ניתן לצלם ווידאו, שחייבים להשתמש בעינית בשביל הצילום, ושהעדשה שניתן לקבל בתקציב שלך לא כוללת טלה של ממש (אם כי היא עדיין ארוכה יותר מזו של ה-LX3). גם ניקון D40 תספק יכולות דומות ואפילו תחסוך לך כמה מאות שקלים בהשוואה לפנטקס, אבל אין לה מייצב ובצילום באור חלש זה חיסרון.

פורסם
  • מחבר
:)תודה רבה לך על הפירוט.. נראה לי אני ילך על הF100fd.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים