עבור לתוכן

חיבור קבלים בין כניסת מתח של רכיב, להארקה

Featured Replies

פורסם

ראשית אני מתנצל על השם משתמש, אני לא מצליח להיכנס דרך השם משתמש שלי, ובהזמדנות זו, מנהלים, עם מי אפשר לדבר בנוגע לזה?

ראיתי המון חיבורים כאלה של קבלים, ואני יודע שסיבה אחת היא כדי שבמידה ומתח הכניסה לרכיב יורד מעט, אז הקבל ישמור על המתח גבוה.

אך במידה ומתח הכניסה עולה מעט, אין הקבל יכול לעזור נכון? כלומר הוא לא יכול להאט את העלייה (?)

כמו כן, האם יש סיבה שבקבלים כאלה נרצה להשתמש בקבלים LOW ESR, מלבד לדרוש צריכת הספק נמוכה?

תודה רבה!

פורסם

חיבור כזה של קבלים נועד גם לסנן רעשים, גודל הקבלים ייבחר כך שעבור תדרים גבוהים (של רעש) הקבל יהווה קצר והרעשים יקוצרו לאדמה.

פורסם

לגבי החשבון שלך

שחזר את הסיסמא עם האמייל

פורסם

חיבור כזה של קבלים נועד גם לסנן רעשים, גודל הקבלים ייבחר כך שעבור תדרים גבוהים (של רעש) הקבל יהווה קצר והרעשים יקוצרו לאדמה.

קבל יהייה קצר לאדמה ???

הסיבה שהקבל מסנן תדרים גבוהים היא שלוקח לו זמן להיטען להיפרק

כלומר מצד אחד יש את כניסת המתח שלך שיכולה לעלות ולרדת

ובצד השני כניסת המתח לרכיב תשתנה בהתאם לקבוע הזמן של הקבל ( שתלוי בקיבול שלו ובהתנגדות )

כך שאם יהיה שינוי מהיר ( לא חשוב אם זה עלייה או ירידה ) הקבל "ירכך" את השינוי.

הקבל הוא רכיב שמעביר תדרים נמוכים ולכן נקרא באנגלית " LOW PASS FILTER "

לקריאה נוספת :

http://en.wikipedia.org/wiki/Low-pass_filter

פורסם

מעביר תדרים נמוכים - משמע מעביר DC ודוחה (ע"י קיצור לאדמה) תדרים גבוהים.

שינוי מהיר - משמע תדר גבוה, השינויים המהירים האלה לא רצויים ועבורם הקבל יתנהג כקצר.

פורסם

מעביר תדרים נמוכים - משמע מעביר DC ודוחה (ע"י קיצור לאדמה) תדרים גבוהים.

שינוי מהיר - משמע תדר גבוה, השינויים המהירים האלה לא רצויים ועבורם הקבל יתנהג כקצר.

נכון פרט לעובדה שב-DC הקבל הוא נתק וכמו שאמרת בתדר גבוהה הקבל הוא קצר.

פורסם

הקבל הוא רכיב שמעביר תדרים נמוכים ולכן נקרא באנגלית " LOW PASS FILTER "

לקריאה נוספת :

http://en.wikipedia.org/wiki/Low-pass_filter

ממש ממש לא... וכפי שאמרת מעלי, הקבל הוא נתק בDC, שזה סוג של תדר נמוך בהסתכלות מסויימת. הקבל מעביר תדרים גבוהים, וכן הוא יוצר את המעגל שלנקקת אליו, כיוון שהוא מקצר תדר גבוה לאדמה והמוצא אפס, ובתדר נמוך הוא נתק והמוצא שווה לכניסה.[br]פורסם בתאריך: 23.12.2008 בשעה 13:04:33

נכון פרט לעובדה שב-DC הקבל הוא נתק וכמו שאמרת בתדר גבוהה הקבל הוא קצר.

נכון פרט לעובדה שהוא לא דיבר על קבל, אלא ניסה להסביר לך מה זה .Low-pass filter

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים