עבור לתוכן

האם אתם ממליצים על קנון SD1100

Featured Replies

פורסם

הצרכים שלי הם...

הצרכים שלי הם בעיקר

שימושים - יומיומיים צילומים רגילים של המשפחה בטיולים משפחתיים

חשוב לי מואד שבתמונות לא יהיו מרוחות כמו במצלמות דיגיטליות שהיו לי

כי לפעמים אני מצלם בלילה ואז התמונה נמרחת וזה מבאס

ואני מצלם לפעמים שאני לא מיצב (היד זזה) ואז התמונה גם נמרחת

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? - עד ה-900 שקל לא צריך להיות משהו מפוצץ

*אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? מתכון לצלם משפחה וחברים בטיולים שזה באור יום אבל גם בלילה שיוצאים כול החברה לפאבים או סתם יושבים בערב

*האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא

*האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא

*האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? ברור

*האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? בעיקרון מסך אבל אם יהיה תמונה כולשהי יפה גם להדפיס בחנות צילום על דף תמונה רגיל

*כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? שאיפה קטנה ונכנססת לכיס אבל אם זה מול איכות צילום אז משהוא לא ענק ומסורבל

האם אתה נעול על יצרן מסויים? לא

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס)

מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) - לא משמעותי

תמיכה בפורמט RAW

מצב M מלא - לא נראה לי אני אשחק עם זה הרבה

אפשרות לפוקוס ידני - נראה חשוב

היסטוגרמה (חיה, וב-post-view)

תושבת לפלאש חיצוני - לא משמעותי

מסך מסתובב - לא הכרכי

פורסם

חשוב לי מואד שבתמונות לא יהיו מרוחות כמו במצלמות דיגיטליות שהיו לי

כי לפעמים אני מצלם בלילה ואז התמונה נמרחת וזה מבאס

ואני מצלם לפעמים שאני לא מיצב (היד זזה) ואז התמונה גם נמרחת

כדי להמנע מהמריחות האלה תצרך להשתמש בפלאש ולהתפשר כתוצאה מכך על תאורה לא מחמיאה ותמונות עם מראה מלאכותי.

*האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? ברור

שים לב שהשאלה מדברת על צילום ללא פלאש. אם חשוב לך להמנע ממריחות, זה לא ממש מעשי עם המצלמות שניתן לקנות בתקציב הזה.

במסגרת התקציב והדרישות, המצלמה שתתאים לך בצורה הטובה ביותר היא הפנסוניק TZ4 (עם מתיחה קטנה מאוד של התקציב). חיפוש בפורום ייספק לך פרטים נוספים עליה.

פורסם
  • מחבר

סבבה נראה לי אני אלך על הפנסוניק רק כמה שאלות

1. האם היא מצלמה חזקה פיזית (שורדת נפילות) או כוסית שנהרסת מהר

2. מה הדעה שלכם לגבי מצלמה מחודשת - לפסול מהר או ללכת על זה (היא באה עם אחריות 4 שנים)

פורסם

1. האם היא מצלמה חזקה פיזית (שורדת נפילות) או כוסית שנהרסת מהר

מלבד דגמים ספציפיים של אולימפוס, ריקו ופנטקס שמיועדים לעמוד בנפילות (ובטבילה במים) אף מצלמה אחרת לא כדאי להפיל. יש סיכוי טוב שהמצלמה לא תשרוד את הנפילה גם אם התחושה שלה ביד היא של מוצר מסיבי שבנוי היטב.

2. מה הדעה שלכם לגבי מצלמה מחודשת - לפסול מהר או ללכת על זה (היא באה עם אחריות 4 שנים)

כמה כבר תוכל לחסוך במצלמה שעולה 970 ש"ח? שווה לך לקנות מצלמה משומשת ("מחודשת" זאת בסה"כ מילה יפה למשומשת) בשביל לחסוך כמה עשרות שקלים (אם בכלל)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים