עבור לתוכן

סריקת תמונות ישנות לצרכי שמירה כ"פילם" והדפסה

Featured Replies

פורסם

הינני מעונין לסרוק תמונות ישנות כך שהסריקה תשמש כ"פילם" ונוכל להדפיס תמונות טובות

כל טיפ בענין יעזור

חשבתי על: DPI, רזולוציה , סוג קובץ (BMP'JPG וכד), יחסיות (1:1 1:2 2:1 ) - כלומר נדרשת הכוונה בפרמטרים אלו

בינתיים נתתי לברירת המחדל לעבוד לפיה הסריקה היא 1:1 ב200 ושומר בJPG , אח"כ סרקתי גם 300 ו600

במחשב אינני רואה הבדל למעט העובדה שבהתאם לDPI גודל ההדפסה המומלץ הולך וגדל (כבר ב200 הגודל המומלץ להדפסה הוא גדול מגודל התמונה בפועל?)

אך אני בהחלט חושש שפורמט זה שהוא פורמט מכווץ יביא בהדפסה תמונות גרועות מאשר אשמור אולי בBMP (ואז כל תמונה היא קובץ ענק)

כמו כן לא מצאתי בתוכנת הסריקה (HP) אפשרות לקבוע את הרזולוציה

עזרה תתקבל בברכה

פורסם

ההתיחסות שלי היא לגבי הנתונים הטכניים של הסריקה, איני מכיר את התוכנה המדוברת...

אז ככה:

ככל שמספר ה-DPI יהיה גבוה יותר, כך בעצם הסריקה שלך תהיה איכותית יותר.

למה זה חשוב? אם תרצה להדפיס תמונה באיכות טובה, עליך להביא אותה ברמה של 300 DPI (יש כאלה שאומרים שגם 200 טוב, אני אישית לא מאמין בזה).

אם סרקת אותה ביותר מ-300, תוכל בעצם לקבל תמונה גדולה יותר, ע"י הורדת הרזולוציה (אם תרצה הסבר על הדרך לעשות זאת בפוטושופ תציין..) .

קובץ טוב לשמירת תמונה הוא JPG איכותי, EPS או TIF. יש לציין שהאחרון "שותה" מקום על ההרדיסק. BMP הוא סוג שלא משתמשים בו יותר, ואני מייעץ לך לחדול גם ולעבוד על JPG / TIF.

פורסם
  • מחבר

JPG - הינו סוג מכווץ האם לא מאבד איכות לצורכי הדפסה?

פורסם

JPG הוא קובץ שיכול לשמור תמונה בצורה איכותית לחלוטין לצרכי דפוס, ולראיה - אני עובד במשרד פרסום גדול ומוכר, אנו מקבלים ויזואלים מחו"ל לפרסום בשילוט חוצות ב-JPG, ושוב - הקובץ פשוט איכותי - ויזואל מטופל בקפידה, 300 DPI, מכוון מבחינת ניהול צבע. אני לא נתקלתי בבעיה איתו מעולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים