עבור לתוכן

דחוף: צריך עזרה בבחירת מצלמה קומפקטית לטיול

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

אמא שלי טסה לטיול במצריים עוד יומיים ועכשיו נזכרה שאין לה מצלמה... אודה מאוד אם תוכלו לעזור לי למצוא מצלמה מתאימה.

תודה

שאלון:

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? כ- 2500 ש"ח

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בעיקר פירמידות, נופים אבל גם בתוך מבנים ותנאי חושך.

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? כן

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? יש נכונות אך לא סביר במיוחד

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש כן

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? לא

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? כן וכן. גודל מקסימאלי מוערך A4

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? לא יודע במ"מ אבל חשוב לי יכולות מאקרו טובות וגם זום טוב

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? רצוי מאוד מצלמה שנכנסת לכיס אך אם יש עדיפות רבה למצלמה גדולה יותר מבחינת כל התכונות האחרות, אז אפשרי (הגודל המקסימאלי הרצוי הוא כשל A720 של קנון).

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) חשוב

o מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) חשוב

o תמיכה בפורמט RAW ניתן לוותר (אך כמובן לא מפריע אם קיים :) )

o מצב M מלא חשוב אך לא חובה

o אפשרות לפוקוס ידני ניתן לוותר

o היסטוגרמה (חיה, וב- post-view)

o ניתן לוותר

תושבת לפלאש חיצוני ניתן לוותר

o מסך מסתובב ניתן לוותר אך נחמד אם יהיה

o עינית אופטית או אלקטרונית לא חשוב

o מצב צילום ווידאו מיוצב לא חשוב

o כמות פיקסלים הרבה :)

o יצרן לא חשוב

o האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה RAW ? לא

o כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? חשוב

o האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? כן וחשוב

דבר נוסף, נראה לי שאני מעדיף עם סוללות רגילות AA ולא מיוחדת (בגלל אפשרות החלפה במידת הצורך) - תקנו אותי אם אני טועה בבקשה.

תודה רבה לכל מי שעוזר

פורסם

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? לא יודע במ"מ אבל חשוב לי יכולות מאקרו טובות וגם זום טוב

זאת השאלה המרכזית שנותרה פתוחה. לצילום פירמידות ונופים שימושי מאוד מצלמה עם עדשה אולטרה-רחבה כגון 24 מ"מ, אבל שתי המצלמות שכוללות עדשה כזו ועומדות בדרישות הגודל ("עד A720") כוללות טלה יחסית קצר. השאלה היא כמה הנושא הזה מהותי לאמא שלך. מצלמות אחרות שעומדות בדרישת הגודל כוללות עדשות שמתחילות ב-28 מ"מ ומגיעות לטלה ארוך באופן משמעותי, אבל לא בטוח שהפשרה הזו מתאימה במקרה הזה. לצילום נופים אובדן הרוחב הוא בפירוש חיסרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים