עבור לתוכן

עזרה בבחירת מחשב נייד של חברת HP

Featured Replies

פורסם

אני פותחת עסק לעריכת וידאו ומעוניינת לרכוש מחשב נייד של חברת HP , שאמור לשמש ל:

עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) - רוב העבודה, וכמו כן לעריכה גרפית (דו מימדית וסרטים) - מידי פעם רק אם אני אהיה חייבת משהו

דחוף כשאני לא במשרד (כלומר העבודה עליו במישור הזה תהיה משנית).

* גודל המסך: 12 ומעלה

* משקל רצוי: עד 3, עדיף 2-2.5.

* זיכרון: מינימום 2 עדיף 3 או 4 GB

* סוללה: משהו סטנדרטי

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (רצוי FIREWIRE אבל לא חובה כי יש לי כרטיס עריכה חיצוני שמתחבר לUSB)

* בלוטות? כן

* גודל מינימלי של כונן קשיח: 250

* צורב DVD: חובה

* האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא

* תקציב: 5000 - 5800 ש"ח

בעיקרון מה שחשוב לי זה מעבד חזק - Intel Core 2 Duo (אפשר גם AMD אני פשוט לא מכירה).

האמת שהתלהבתי מהמפרט הבא:

שם המוצר HP Pavilion tx2620ej CJ981EA

אחריות: שנה *לנייד זה שירות VIP איסוף והחזרה מאתר הלקוח

יצרן: HP

מעבד: AMD Turion X2 Ultra Dual-Core Mobile Processor ZM-82 2.3GHz

זיכרון: 3GB 667Mhz

דיסק קשיח: 320GB SATA 5400RPM

צורב DVD: יש

מסך: 12.1

רזולוציה: 1280x800 WXGA

מצלמה מובנית: יש

כרטיס מסך: ATI Mobility Radeon HD 3200 Graphics up to 1470MB

כרטיס קול: 3D Sound Blaster Pro‏

רמקולים: Altec Lansing

כרטיס רשת רגיל: יש

כרטיס רשת אלחוטי WIFI: יש

bluetooth: יש

USB: 2 כניסות

FireWire: יש

קורא כרטיסים: יש

מערכת הפעלה: Vista Home Premium Eng/Heb

משקל: 1.9 ק"ג

סוללה: 8cell Lithium-Ion

קורא טביעת אצבע: יש

אשמח לתגובות, והמלצות לגבי המפרט הזה או בכלל כל דגם אחר של HP שיתאים לצרכיי.

תודה רבה מראש :)

פורסם

אני לא ממליצה דווקא על הדגם הזה אלא אם כן תכונת ה-Tablet היא רלוונטית בשבילך. לטעמי איכות המסך שלו ירודה במיוחד ובוודאי שאינה מתאימה לעבודה על גרפיקה.

למה חובה דווקא HP?

לא הצלחתי להבין מהתיאור שלך כמה את מניידת את המחשב הזה. האם הוא ישב במקום קבוע מחוץ למשרד או שאת סוחבת אותו איתך ממקום למקום באופן יומיומי? האם את מעדיפה משהו ב-12.1" או משהו יותר כמו 14.1"-15.4"? בדר"כ אני חסידה של מחשבים קטנים וקומפקטיים אבל דווקא למטרות עיצוב גרפי 12.1" נראה לי פחות מתאים מסיבות של גודל האובייקטים וההגבלה לרזולוציה נמוכה בלבד (למרות שכאן תהיי מוגבלת גם מצד התקציב). מצד שני, אני מבינה שמדובר בשימוש משני בלבד. השאלה היא האם יהיה לך נוח לעבוד על מחשב כזה והאם את מוכנה להתפשר על הנוחות למטרת ניידות גבוהה יותר.

פורסם
  • מחבר

אני לא ממליצה דווקא על הדגם הזה אלא אם כן תכונת ה-Tablet היא רלוונטית בשבילך. לטעמי איכות המסך שלו ירודה במיוחד ובוודאי שאינה מתאימה לעבודה על גרפיקה.

למה חובה דווקא HP?

לא הצלחתי להבין מהתיאור שלך כמה את מניידת את המחשב הזה. האם הוא ישב במקום קבוע מחוץ למשרד או שאת סוחבת אותו איתך ממקום למקום באופן יומיומי? האם את מעדיפה משהו ב-12.1" או משהו יותר כמו 14.1"-15.4"? בדר"כ אני חסידה של מחשבים קטנים וקומפקטיים אבל דווקא למטרות עיצוב גרפי 12.1" נראה לי פחות מתאים מסיבות של גודל האובייקטים וההגבלה לרזולוציה נמוכה בלבד (למרות שכאן תהיי מוגבלת גם מצד התקציב). מצד שני, אני מבינה שמדובר בשימוש משני בלבד. השאלה היא האם יהיה לך נוח לעבוד על מחשב כזה והאם את מוכנה להתפשר על הנוחות למטרת ניידות גבוהה יותר.

תודה על ההתייחסות.

האמת שהניידות היא לא גדולה במיוחד- משרד ובית.. מעבר לזה אני לא מתכוונת לקחת אותו איתי צמוד.

חובה HP פשוט כי מכר שלי עובד שם ויש לי הנחה משמעותית (מה גם שהבנתי שהם אמינים מבחינת תיקונים וכו').

הגרפיקה זה ממש שטויות קצת פלאש ופוטושופ, הקטע הוא התוכנת עריכה של הקליפים- PINNACLE STUDIO 12 היא קצת כבדה.

מבחינת מסך אני עוד מתלבטת.. ברור שעדיף 15.4 הבעיה שרוב המפרטים שדומים למחשב הזה הם 3-3.5 קילו.

אשמח כמובן לקבל הצעות למפרטים אחרים.

החשיבות היא על מחשב חזק ואמין ופחות על הניידות.

פורסם

המפרט הספציפי הזה אינו חזק בצורה מיוחדת ואין שום בעיה למצוא מחשב ב-15.4" ששוקל פחות מ-3 ק"ג אם זה מה שאת רוצה. ישנם גם מחשבים ב-13.3"-14.1" במסגרת התקציב עם מפרט יותר טוב. אישית ב-15.4" אני הייתי הולכת על ה-SL500 של לנובו שיתן לך רזולוציה מאד גבוהה ומחיר טוב. בפחות מזה הייתי הולכת על ה-SL300 ב-13.3" עם רזולוציה סטנדרטית.

אבל, אם את רוצה רק HP אז אין בעצם הרבה מה להתלבט. יש מעט מאד אפשרויות. את יכולה לבחור ב-dv4 ב-14.1" או ב-dv5 ב-15.4"

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=712835

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=712848

הדגמים העסקיים של HP יעברו כמעט כולם את התקציב שלך, הדגמים החצי-עסקיים אולי יכנסו בטווח העליון (יש את ה-6530b ב-14.1" ואת ה-6730b ב-15.4"), היתרון המרכזי שאני רואה בהם על פני סדרת ה-DV הוא מסך מאט בחלק מן המקרים ומקלדת יותר נוחה לדעתי.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה רשמתי לעצמי את הדגמים.

שאלה אחרונה, הציעו לי את המפרט הבא של DELL :

http://www.nextop.co.il/Product.asp?Pid=LAP-DE76&Cat2Cat1ID=1&Cat2ID=2

אמנם אין לי הנחה כמו HP אבל לפי המחיר והמפרט המחיר נראה מבטיח.

מה לדעתך מומלץ יותר לצרכיי? הדגם הנ"ל של DELL או אחד מדגמי הHP שנתת לי?

פורסם

האחריות על המחשב הזה אינה של דל אלא של יבואן מקביל ומכאן המחיר הנמוך, אני לא מכירה את הנפשות הפועלות ולכן אישית לא הייתי הולכת על זה.

מבחינת המפרט, ה-dv5 הוא דגם חדש יותר עם פלטפורמה מתקדמת יותר ומעבד חזק יותק אבל שניהם יהיו בסדר לצרכים שציינת. הגרסא המקבילה ל-dv5 שאני ציינתי (חוץ מכרטיס המסך שאת לא זקוקה לו) תהיה זו:

http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-p8400.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים