עבור לתוכן

אל-פסק למחשב נייד?

Featured Replies

פורסם

רבותי

מתכוון לקנות מחשב נייד, שבבית יחובר לתחנת עגינה (docking station) שתיהיה מחוברת לחשמל, כך שהוא יישאר דולק 24 שעות ביממה (לפחות כאשר הוא בבית, אני לא מדבר על סיטואציה שאני בחוץ ונגמרת הסוללה - מן הסתם).

א. האם במצב שהמחשב בבית מחובר לתחנת עגינה ומחובר לחשמל - זה עדיין מכלה מחיי הסוללה? או שכשאשר המחשב בחשמל הסוללה לא מנוצלת אפילו במאומה (שזה טוב, בהתחשב בכך שאורך חיי סוללות הוא לא יותר משנה-שנתיים אם הבנתי נכון. תקנוני בבקשה אם אני טועה).

ב. יש טעם לקנות אל-פסק למחשב נייד? נכון שהוא מחובר לסוללה, אבל הבנתי שבנפילות מתח זה לא תמיד מציל. אז לקנות מייצב מתח זה לא בעיה, השאלה אם שווה גם להשקיע באל פסק. כי אם יש הפסקת חשמל כאשר אני לא בבית, ונגיד קרה המצב ה"טוב" שהמחשב לא נכבה אלה עובד על חשבון הסוללה - היא תגמר מתישהוא ואז המחשב יכבה לא בצורה תקינה (כמו שתוכנות של אל פסק-דואגות לעשות. לסגור את כל התוכניות ואז לכבות ידנית).

או שאולי יש תוכנות למחשבים ניידים שמוגדרות שכשנגמר החשמל הן מכבות את המחשב ידנית (אחרי מספר מסוים של דקות, כשברור שמפעיל המחשב לא באזור)?

ג. אל פסק רגיל בכלל מתאים בחיבורים שלו למחשב נייד? פיזית.

ברכות למביני דבר

יוגב

פורסם

מה שבטוח שהיום נייד שנגמרת לו הסוללה לא נכבה, הוא עובר באופן בטוח למצב שינה.

פורסם

א. לא מכלה סוללה.

ב. אין שום טעם. כאשר הסוללה תגמר המחשב יכנס למצב Hibernation, אלא אם כן ביטלת את המצב הזה בעצמך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים