עבור לתוכן

שאלה| איך אדע האם מדובר ב DDR2 /DDR3

Featured Replies

פורסם

אני קונה מחשב נייד

בניידים יש בין הייתר

9600M GT 512 RAM DDR2

9600M GT 512 RAM DDR3

לא כתוב בשום מקום איך אני אדע איזה DDR זה

(יש הבדל בניהם!)

פורסם

מאיפה אתה קונה?

פורסם
  • מחבר

מחשב של HP שבתוכו יש את הכרטיס הזה מישהו יודע איזה DDR זה

פורסם

לא יותר פשוט לשאול את המוכר

ואם אתה קונה דרך האינטרנט! מה הדגם במדויק

פורסם
  • מחבר

שמע שמתי לב שאתה עונה תמיד תודה רבה על העזרה אבל אם אין לך תגובה מקצועית אז בבקשה ממך מה אני לא יודע שאפשר לשאול את המוכר

אני יודע אני שואל אתכם

פורסם

חברי היקר

יניב צודק!

אתה לא יכול לבקש לדעת מה סוג הזיכרון בכרטיס המסך שבמחשב שאתה רוצה לקנות

אם לא נתת שום מידע עליו שיאפשר לזהות ולחפש את הכרטיס לקרוא ולדעת (בהנחה שאתה לא יודע לעשות זאת )

לכן , תגיד מה דגם המחשב כדי שנוכל לעזור!

אי אפשר לנחש..

אגב , יש לי לוח של אסוס איזה זיכרון לקנות ?

DDR2 או DDR 3 ? :bash:

פורסם
  • מחבר

אוקי ידידי אהבתי את הדוגמה

כן ביכולתי לבדוק אך בשום אתר לא רשום מהוא סוג ה DDR של הכרטיס 9600M GT

המחשב :

HP PAVILION DV5-1179EJ

פורסם

כמו שציינת כבר יש או GDDR2 או GDDR3..

לפי אתרים מסוימים התדר של הGDDR2 הוא 400MHZ לעומת 800MHZ בGDDR3..

על כל מקרה...מלבד בדיקה "פיזית" (על יד תוכנה)..די קשה לדעת..

פורסם

שים לב.

אין באמת כמעט כרטיסי מסך עם GDDR2 !

יש או DDR2 או GDDR3

אנשים כל הזמן מתבלבלים משום מה וחושבים שGDDR3 מקביל לDDR3 אך הוא לא.

הוא בעצם עובד כמו DDR2 שעובד בקלוקים יותר גבוהים ומפיק פחות חום, יקר יותר ומיועד בעיקר לשוק כרטיסי המסך.

אבל לא עושה את אותה כמות פעולות זכרון שעושה DDR3 מה שמקביל לו זה בעצם GDDR4 וGDDR5.

חוץ מבמקרה אחד שנתקלתי בגרסת GDDR2 וDDR2 (עם קלוקים שונים כך שהיה הבדל ביניהם).

בכל אופן כרטיס עם GDDR2 יהיה פחות מהיר מכרטיס עם DDR2 שבתורו יהיה פחות מהיר מכרטיס עם GDDR3.

מבחינת טכנולוגיית קריאת כתיבת זכרון GDDR3 שהוא פורמט שקיים בכרטיסי מסך בלבד מקביל לDDR2 של המחשבים הרגילים.

לרוב מי שמציין שהכרטיס הוא GDDR2 ככל הנראה מתכוון לDDR2.

The first commercial product to claim using the "DDR2" technology was the NVIDIA GeForce FX 5800 graphics card. However, it is important to note that this GDDR-2 memory used on graphics cards is not DDR2 per se, but rather an early midpoint between DDR and DDR2 technologies. Using "DDR2" to refer to GDDR-2 is a colloquial misnomer. In particular, the performance-enhancing doubling of the I/O clock rate is missing. It had severe overheating issues due to the nominal DDR voltages. ATI has since designed the GDDR technology further into GDDR3, which is more true to the DDR2 specifications, though with several additions suited for graphics cards.

GDDR3 is now commonly used in modern graphics cards and some tablet PCs. However, further confusion has been added to the mix with the appearance of budget and mid-range graphics cards which claim to use "GDDR2". These cards actually use standard DDR2 chips designed for use as main system memory. These chips cannot achieve the clock rates that GDDR3 can but are inexpensive enough to be used as memory on mid-range cards.

http://en.wikipedia.org/wiki/DDR2_SDRAM

פורסם

בשביל מה פיסת המידע המיותרת הזאת ?

אף אחד לא התעניין פה איזה זיכרון של כרטיסי מסך מקביל טכנולוגית לאיזה לזיכרון ראם של מחשב.

אז GDDR2 זה הדור השני של זכרונות כרטיסי המסך וזהו, אין צורך לחפור על זה.

בהקשר לנושא הדיון, לדעתי בין אם הכרטיס הוא GDDR2 או GDDR3 זה לא הכי משנה כי אין לך יותר מדי ברירות גם ככה.

אין ממש בחירה בתחום כרטיסי המסך לניידים.

פורסם
  • מחבר

אין בכוונתי לבחור , יש בכוונתי לדעת מבעוד מועד

פורסם

^^

אם כבר אמרת ....

אז זה גם לא כזה קריטי לפי דעתי ....

פורסם

9600M GT DDR 3 חזק מאותה גרסת הDDR 2

פורסם

מה הבעיה אני לא מבין.

תכנס ל"הפעלה" תרשום "DXDIAG" ותראה בידיוק כל פרט ופרט לגבי המחשב שלך.

פורסם

:\ GPU Z?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים