עבור לתוכן

בעיות אודיו משונות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני בצרות

בשבוע האחרון המחשב שלי האט בצורה משמעותית, אבל הסימפטום הכי ברור לבעיה הלא מזוהה הזו הן קפיצות באודיו, גם בניגון קבצי mp3 וגם בניגון סרטי HD, במגוון תוכנות, כולל AIMP2, MV2player, VLC ועוד. אני לא יודע מה, אבל משהו לא בסדר. כמו שאפשר לראות מהמפרט (בפרופיל) המחשב בין חצי שנה בערך ואין סיבה שיעבוד לאט.

דבר אחד ששמתי לב אליו הוא שכשהיוטורנט פועל הבעיות מחמירות. הסרתי והתקנתי אותו אבל אני מעריך שהוא פשוט דורש משאבים ולכן מחריף את הבעיה, שקיימת גם בלעדיו.

כדאי אולי גם לציין שהייתה לי בעיה של מסכים כחולים כל יום יומיים עד שעברתי מהכרטיס רשת של הלוח אם לאחד חיצוני. מן הסתם הלוח אם יוחלף אבל אני לא יכול להיפרד מהמחשב שלי כרגע בשביל למסור אותו למעבדה בגלל צרכי עבודה, אז זה יחכה עוד כחודש. אני לא חושב שהבעיה הזו קשורה כי במערכת הפעלה אובונטו שמותקנת אצלי (ע"י Wubi) אין בעיות דומות. לכן אני מניח שזו לא בעיית חומרה, אבל אני לא יכול להיות בטוח...

מה שעשיתי עד כה:

-הסרתי והתקנתי דרייברים מעודכנים של כרטיס קול (דגם Realtek HD, שבא onboard על לוח האם)

-הרצתי 2 תוכנות אנטי וירוס (Avast and NOD32) ואת Ad-aware

-הרצתי CCleaner

-עשיתי בדיקת memtest (לפני חודשיים. יש סיבה לחזור עליה?)

-עשיתי בדיקת הארדיסקים בעזרת התוכנה הייעודית של WD - אחד מהם סימן כמה סקטורים לא תקינים, אבל הוא לא מכיל את המערכת וגם קבצים מהדיסק השני קופצים באותה מידה.

למישהו יש רעיון לסיבה לבעיה או לבדיקה נוספת שכדאי לעשות? המחשב אומנם זז אבל לאט, ואני מתגעגע למוזיקה נורמאלית בלי רימיקס רנדומלי מהמחשב התקול שלי.

תודה לכולם

אסף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים