עבור לתוכן

עזרה - קירור דיסקים קשיחים במחשב איחסון

Featured Replies

פורסם

אבקש עצותיכם בנוגע למחשב שהרכבתי שיתפקד בתור NAS.

המארז הוא SFF בגודל 40X30 ס"מ וגובהו 10 ס"מ.

לאחר שהוצאתי ממנו את הסידירום ואת הפלופי נשאר די מקום כדי להרכיב פיזית את 4 הדיסקים הקשיחים.

אפשר לראות בתמונה את הסידור הנוכחי שהוא פשוט 2 למעלה, 2 למטה, תוך שימוש בברזלים המקוריים. טיפה צפוף- אבל הכל נכנס.

מכיוון שהדיסקים שיעבדו שם הם של 1000 ג"ב שהם צרכני הספק ומפיצים לא מעט חום, תהיתי האם הסידור הזה הוא לא מספיק טוב עבורם.

האם כדאי לי:

(1) לסגור את המארז כמו שהוא ולקוות לטוב?

(2) להשאיר את הברזלים ואת הדיסקים איפה שהם, אבל להוסיף איזה מאוורר 80 מ"מ שידחוף/יוציא אוויר מהמארז?

(3) לפרק את הקונסטרוקציה הנוכחית ולהרכיב אחרת- כזו שתדחוף אוויר קר מבחוץ ישירות אל הדיסקים + מאוורר שימשוך אוויר חם אל מחוץ למארז?

(4) להלביש על כל דיסק קירור ייעודי, מאוורר פרטי שדוחף אליו אוויר?

אשמח לשמוע עצות והערות.

תודה מראש

[attachment deleted by admin]

פורסם

מה הטמפ' של הדיסקים במצב הנוכחי?

פורסם
  • מחבר

לא יודע- כרגע הדיסקים פעילים, במארז אחר.

אתה חושב שדווקא האופציה הראשונה היא סבירה וכן אפשר להמשיך לעבוד ללא התאמות מיוחדות, כל עוד הטמפרטורה לא בשמיים?

השאלה עלתה בתור הכנה להעברתם ל"בית " החדש שלהם. בייעוד המקורי של המארז לא היו בכלל מאווררים כאלו! המעבד הוא סלרון 1000 ופרט למאוורר הקטן שעל המעבד, בכל המחשב הקירור היה פאסיבי עם כמה חורי איוורור. בגלל ההרכבה הצפופה ושפע כבלי IDE ממילא לא היה טעם לחשוב הרבה על תנועת האוויר במארז... אבל אצלי, עם 4 דיסקים SATA וזהו, המצב שונה.

אני נוטה לחשוב שהטוב ביותר הוא אפשרות מס' 3 - לחתוך איכשהו את מבנה הפח הקיים ולהחליפו באחר, שמכיל גם מאווררים להכנסה והוצאה של אוויר. אולי אני סתם מגזים?...

גם לגבי זה אני לא בטוח איך נכון לבצע:

פשוט בהרבה מקומות מדברים על הולכת חום באמצעות מגע ישיר, כלומר להצמיד לגוף הדיסקים פלטות מתכת ולא בהכרח להעניק להם מרחב.

אני חשבתי להניח אותם מול מאוורר 80 מ"מ כשהם מותקנים במאוזן, בגובה 1/3 ו- 2/3 - כך שיש מינימום מגע אבל מקסימום מעבר רוח.

עוד פרטים?... מחר אוכל לצרף תרשימים של אפשרויות שחשבתי עליהן.

פורסם

לפי התמונה הולך להיות שם די צפוף וחם..ולכן אני מציע לך לתכנן טוב את המארז..אם תעלה תרשים יהיה אפשר לעזור לך הסירקולציה וכו..

פורסם
  • מחבר

הנה שירטוט של ה"כלוב" שחשבתי לבנות, איכשהו. עוד לא חשבתי על "איך"... (אטבי נייר, לגו, ועטיפות של קרמבו? עצות יתקבלו בברכה ;D )

אם יש לכם הארות והערות אם הסידור הזה יכול להיות טוב, אשמח לשמוע.

האם עדיף להרחיק את הדיסקים זה מזה עד כמה שניתן?

האם עדיף למקם את המאוורר/מאווררים ביניהם ולא משני צדיהם?

בסידור המתואר בשירטוט, מה דעתכם ששני המאווררים המצויירים ידחפו אוויר אל כיוון המרכז, ומאוורר 120 נוסף ימשוך את האוויר החם למעלה, אל מחוץ למארז?

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

אחלה סרטוט... :xyxthumbs:

לגבי המרחק כמובן שעדיף כמה שיותר..אבל בגדר מגבלות המקום במארז..מספיק רק שהם לא יגעו אחד בשני...

ואתה יכול להפוך את הסירקולציה ככה שמהמאוורר הראשון>>אמצע>>סוף יהיה לכיוון אחד..או ששני האחורים יכניסו והאמצעי יוציא..

לדעתי נסה קודם את הכיוון היחיד..זאת אומרת שכולם דוחפים לאותו כיוון לאורך כל המארז..

פורסם
  • מחבר

הנה שירטוט אלטרנטיבי. ציירתי פה מאוורר בכל צד ועוד אחד באמצע, ולפי ההמלצה אני אנסה ראשית שכולם מזרימים אוויר באותו הכיוון.

??? מה לגבי הגובה בו כדאי למקם את הדיסקים? יש לי בסך הכל 80 מ"מ לחלק בין שני דיסקים (25-26 מ"מ כל אחד) ועוד קצת מקום בשביל אוויר.

האם כדאי לי להצמיד את הדיסק לריצפה/לתיקרה של המארז? רק עליונים? רק תחתונים? הצמדה כזאת בכלל תועיל או תזיק?

עוד שאלות:

(*1*) האם שימוש במאווררים צרים (ברוחב 15 מ"מ) יעשה הבדל מבחינת אפקטיביות הזרמת האוויר? פשוט מאווררים כאלו יכולים לשחרר לי 30 מ"מ יקרים.

(*2*) החלק הקדמי של המארז הוא די פרוץ, אחרי שהוצאתי משם את הפלופי ואת הסידירום. האם כדאי לי להשאיר את המארז פתוח לרווחה - או לסגור כדי שזרימת האוויר תהיה משהו פלוס-מינוס מתוכנן ולא מקרי?

(*3*) מה לגבי אופן הבניה? איך אני חותך ומחבר חתיכות פח בצורה המבוקשת? איך אני בכלל מסלק את הברזלים הקיימים? לא נשארו שם בכלל ברגים שעוד אפשר לפרק, יש עוד קצת ניטים וכמה הלחמות/הדבקות.

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

את הכוננים התחתונים אתה יכול להצמיד לתחתית (היא "פרוצה" לא ?) את העליונים תרחיק טיפה מהתיקרה...

ובעקרון מאווררים צרים יאפשרו לך יותר מקום..אבל תבדוק את ספיקות האוויר שלהם מבחינת קירור..

אין לך אפשרות להשים גריל מאוורר בחלק האחורי ?

לגבי החיתוכים וכו..לא חסר דרמל/"קאטר" וכו..לגבי החיבור הכי יעיל יהיה עם ניטים או ברגים...

על כל מקרה שים לב שאתה חייב לשמור על מבנה יציב של כל המארז..שלא יתעוות לך שאתה מעביר אותו ממקום למקום.

כמו כן אופציה מאוד ראלית היא להניח את 4 הכוננים ב90 מעלות..ככה הזרימה תהיה הכי טובה ויש לך המון מקום..

פורסם
  • מחבר

למה הכוונה "גריל מאוורר"?

סתם שאהיה בטוח שהובנתי נכון- מהו החלק האחורי שאתה הזכרת פה?

ה"כלוב" שציירתי יושב לרוחב המארז ותופס את כל החצי הקדמי שלו.המחצית העליונה של החזית היא "פרוצה" בגלל הפתחים שנוצרו עם הסרת הסידירום והפלופי.

ורצפת המארז היא כמובן מלאה, לא מחוררת.

:( לגבי הצבת הדיסקים במאונך, חשבתי על זה ואפילו העדפתי את זה, אבל אין מספיק מקום במארז (הזה). גובהו 10 ס"מ בברוטו של הברוטו, מבחוץ. הגובה הפנימי הזמין הוא 80-85 מ"מ.

משהו לגבי המאווררים: בערך באותה עלות אני יכול להצמיד לכל אחד מארבעת הדיסקים מאוורר פרטי משלו. יש כל מיני פתרונות- 2 מאווררי 55 מ"מ או מאוורר 80 מ"מ צר או משהו חדש שראיתי עם מאוורר 100מ"מ + היטסינק, לא גדול במיוחד. האם זה יכול להוות תחליף להכנסת+הוצאת אוויר מהמארז?

<<תודה>>

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים