עבור לתוכן

קירור לנייד

Featured Replies

פורסם

מה אני יכול לעשות כדי שיהיה לי קירור אפקטיבי לנייד? כאשר אני משחק הכרטיס מסך מגיע לי ל70 מעלות והCORE מגיעה לי גם כן ל70 מעלות. אני בודק את המעלות בתוכנה אברסט ובספיידפאן. האם משטח קירור הוא הפיתרון היחיד או שיש משו יותר אפקטיבי

נ.ב אין הגבלת מחיר.

פורסם

לפני כחודשיים ביצעתי קניה של משטח קירור לנייד אחרי שבאמת חפרתי באינטרנט בחיפוש אחרי "הדגם הטוב"..

הרבה דיברו על סתם גימיק ולכאורה בצדק.. בין הדגמים הבודדים שאיכשהו עובדים ננעלתי על שני הדגמים היחידים של חברת ZALMAN הידועה..

מדובר במשטח מאלומניום שדוחף אוויר לחלק התחתון של הנייד דרך חורים במשטח עצמו.. הנייד יושב על המשטח בשיפוע קטן שגורם הקלה מסויימת בשימושים הרגילים בנייד.. היחידה מקבלת חשמל דרך USB מהנייד (צריכה קטנה של 280MA ) והיחידה מספקת שקע USB נוסף כך שיוצא שלא הפסדת שום USB בנייד!

את האמת זה פותר בעיות של כבלים מיותרים אבל תוכל לקנות לו שנאי/מטען משקע חשמל ביתי ל- USB (כמו שאני עשיתי).

אז הנה הדגמים:

ZALMAN NC-1000 מומלץ על פי היצרן לניידים עד 15".. שני שקעי ה- USB באותו צד מה שמסביר את הכבל היחסית ארוך במידה ושקעי ה- USB בנייד שלך הם בצד הפוך מאלה שקיימים במשטח קירור זה.

ZALMAN NC-2000 מומלץ על פי היצרן לניידים גדולים יותר.. שקע USB אחד בכל צד מה שחסך באורך הכבל.

שני הדגמים מגיעים בצבע שחור או כסוף והדגם הראשון עם נורית אדומה והשני עם כחולה..

בנוסף שניהם מגיעים עם ווסת מהירות לעוצמת האיוורור.. מניסיון אני עובד תמיד בעוצמה הכי גבוהה ואם אתה תוהה אז אין לזה שום רעש משמעותי -באמת-

הדגם השני יצא אחרי הראשון ונתן פיתרון למחשבים יחסית גדולים בנוסף לזה שהכבל הפך להיות ממש קצר.

למרות שיש לי נייד 14" הלכתי על הדגם השני ובכוונה כי שטח הקירור שלו יותר גדול ונותן תוצאות קירור טיפה יותר טובות..

ושלא תחשוב שזה משהו מפלצתי כי בסה"כ זה גדול בקצת מהמחשב שלי!

הדגם השני שיקר בכ-50ש"ח מהראשון נמכר בכמה מקומות בארץ והכי זול להיום זה ב- KSP שזה 295 ש"ח.

ישנם הרבה דגמים זולים יותר אבל כשזה מגיע לבנאדם שסובל מבעית ההתחממות זה לא ממש משנה.. ולא סתם רשמת אין הגבלת תקציב !

למרות שקראתי עליו דברים טובים יחסית לשאר המוצרים המצועצעים שמציפים את השוק עדיין הייתי בספק אם זה יעשה את העבודה..

התנסות מעשית:

----------------

לך ולכל הגולשים אני חייב להגיד שמזמן לא הייתי מרוצה 100% מקנייה שעשיתי..

זה פשוט "הזוי" עד כמה הדבר הזה עושה את העבודה שלו טוב..

זה הוריד לרכיבים הפנימיים כ- 10 מעלות בממוצע (אולי יותר).. ואני לא מרגיש יותר שהחום תוקע פה ושם את המחשב..

ומבחוץ זה פשוט בלתי יואמן:

אפילו עם חימום בחדר המשטח קריר למגע (מהמם לראות איך אוויר ואלומינום עושים את העבודה) הדבר הזה עובד כמו "מיני" מזגן לנייד שלך :)

בשיא העומס המחשב הפך מבלתי אפשרי למגע במקומות מסויימים לפשוט טיפה חמים אך לגמרי נעים.

אספקטים נוספים:

----------------

המשטח עשוי אלומניום כמו שאמרתי וחלקו התחתון עשוי פלסטיק.. התוצאה שהוא מאוד קל במשקל.. אבל לא הכי נוח להתנייד איתו (תחשוב על עוד מחשב נייד שתצטרך לשאת ואני מתכוון לגודל ולא למשקל כמובן).

המראה שלו כל כך מושקע ולמרות שזה לא ממש היה משנה לי אבל יצא שכולם מסתכלים ושואלים אותי עליו :)

האיכות בנייה גבוהה ברמות באמת גבוהות ורצועות גומי "איכותי" מחזיקות את המשטח לשולחן ואת הנייד למשטח בצורה שקשה לך אפילו להזיז/להפיל אותו !

בנוסף האריזה של המוצר גם היא מושקעת (בוא נגיד שיותר מאריזה של מחשב נייד מחברה ידועה).

בנוסף לקטעי וידאו שתמצא ב- YOUTUBE הנה סיקור רציני והשוואה בין שני הדגמים:

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?p=3719934

חשוב

שים לב לתמונות עם המידות, כך תוכל למדוד את החלק התחתון של המחשב שלך (השטח עם פתחי האיוורור בנייד שלך) ותוכל לדעת איזה מבין שני הדגמים מתאים יותר למחשב שלך!

מקווה שתספר לנו על חוווית הקניה שלך במידה ותקנה מוצר זה.. שנדע אם זה רק אני שכל כך מרוצה מהמוצר או שזה המוצר עצמו :)

שוב לכל הגולשים..

בנוסף לאנשים שהנייד שלהם מתחמם יותר מהממוצע.. חום מוריד את חיי הרכיבים במחשב.. ואחרי הקנייה של המוצר הזה לפי דעתי זה פשוט MUST לכל נייד !

מקווה שעזרתי למישהו או לפחות חסכתי זמן בחיפוש אחרי COOLER טוב לנייד !

אשמח לתגובות :)

פורסם
  • מחבר

ואיי אחי התרשמתי מאוד תודה רבה אני ארכוש את המוצר מה שיותר מהר. גם אני כבר כמה ימים טובים חורש על החיפוש של קירור טוב לנייד שלי

הוא עלה לי 5000 והשקעה של עוד 295 ש"ח למען עריכות חייו של המחש שווה את המחיר.

תודה רבה רבה!!

פורסם

בכיף אחי..

ואל תשכח לספר לנו איך זה יצא ..

פורסם

קודם כל ידידי,לא פרסמת את הדגם של הנייד שלך.

דבר נוסף המשטחים הללו לא מתאימים לכל מחשב ולאלה שכן נותנים תוצאות שונות ולא אחידות,זה תלוי במיקום המאווררים בתחתית המחשב.

אני ממליץ לקרוא את התר'ד הזה,יש שם כמה לינקים שצירפתי מ-NBR שמאוד יועילו לך כמו UNDERVOLTING/ניקוי יסודי של המחשב וכדו'.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=361024.0

פורסם

מסכים איתך ובגלל זה רשמתי שצריך לשים לב לתמונות עם המידות שתוכל להשוות לשטח עם פתחי האיוורור בנייד שלך ולדעת איזה דגם מתאים לך יותר..

בנוסף משטח זה בשונה מכל האחרים אינו מסתמך על איוורור נקודתי אלא על שטח קירור (השטח המחורר שדוחף אוויר בנוסף לשאר השטח שהוא קריר עקב האוויר שבא במגע איתו).

המחשב שלי LG-R500-UPOCE שללא קשר לבעיות ההתחממות שלו הכיל כ.מסך 8600 מהסדרה הבעייתית של NVIDIA מה שתרם עוד יותר להתחממות..והמשטח עבד ממש מעולה עם מחשב בעייתי זה..

בנוסף לחברים שלי DELL E6400 ו- INSPIRON 1525 ועל שניהם קיבלנו תוצאות מהממות..

אני עובר ל- DELL E6400 או LENOVO T400 ושוב בדקתי שזה עדיין מתאים מבחינת המידות!

בעקבות התגובה שלך אני אדגיש את השורה עם ה- "שים לב"..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים