עבור לתוכן

אז מה עם כל התהליכים האלה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

מזה מספר שבועות שאני מאד מבסוט מהלנובו T400 שלי (נקנה בהמלצת חברי הפורום).

עכשיו - אני בעצם חדש בעולם הניידים (מבחינת שימוש לפחות) - ומשום מה נראה לי שיש מיליון תהליכים פתוחים במחשב הנייד כל הזמן, שאם הייתי פותח את מנהל המשימות במחשב השולחני שלי, הייתי מקבל חום רק מאורך הרשימה - ראו תמונה מצורפת.

ועכשיו לשאלה:

האם יתכן שכמות כזאת של תהליכים מאיטה לי את עבודת המחשב באופן משמעותי?

מה - כולם עובדים עם הנייד שלהם עם כל כך הרבה יישומים פתוחים ברקע?

אני יודע שהמיליון ישומים האלה חשובים לתחזוקת הנייד ולשמירה על תקינותו, השאלה היא אם יש כאלה שהם פחות קריטיים.

צירפתי תמונה עם רשימת היישומים הפתוחים - אני לא מבקש שתסבירו מה כל אחד עושה (אני לא כזה חמור וגם לא מספיק חצוף) - אבל אשמח אם תוכלו להצביע על כמה כאלה שהם קריטיים וכמה כאלה שאפשר לוותר עליהם בלי הרבה דאגות.

נתונים בסיסיים לגבי המחשב:

לנובו T400

מעבד P8600 2.4 GhZ

זכרון 4GB

מערכת הפעלה Vista business

[attachment deleted by admin]

פורסם

יכול להיות שתוכל להוריד איזה 10 שלא כל כך צריך, אבל נראה לי שעל המחשב שלך זה ממש לא ישפיע.

יש לך 4GB זיכרון RAM, כך שהמקום של התוכניות בזיכרון לא משנה, וכשהן לא עובדות ומפעילות מאמץ על המעבד (כמו עכשיו - רובן על 0% במעבד), זה גם לא משפיע על מהירות המחשב.

פורסם

יש הבדל בין ישומים ובין תהליכים. "יישומים" זה הטאב השכן באותו תפריט - ושם בד"כ לא תראה יותר מ4-5 תוכנות, שהפעלת ביוזמתך (או לפחות אפליקציות שאתה מכיר בשמן).

תהליכים זה כל אפליקציות העזר שרצות ברקע, כמו ג'אווה וכמו דברים שונים של ווינדוס, והגיוני ביותר שיש הרבה כאלה בכל רגע נתון. אם אף אחד מהם לא משתמש בכמות בלתי סבירה של זכרון (ואצלך כולם ביחד משתמשים בפחות מ200MB, שזה 5% בלבד מהזכרון הכולל שלך), אתה לא מרגיש איטיות בלתי רגילה בעבודה עם המחשב וסריקת הוירוסים שאתה עושה (אני מקווה) מדי פעם יוצאת תקינה - באמת שאין לך מה לדאוג. במחשב שלי יש 59 "תהליכים" פתוחים כרגע...

פורסם
  • מחבר

אני לא מרגיש איטיות בלתי רגילה, אבל אולי זה בגלל שאני רגיל למחשב עם פנטיום 4 ו-1 ג'יגה זכרון.

אני לא מרגיש שוורד או אקרובט למשל נפתחים לי יותר מהר מבמחשב הישן. למשל - לוקח איזה 5-10 שניות עד שמסמך וורד נפתח.

וכן, אני מריץ סריקת וירוסים שבועית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים