עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע לצילום ומצבי צילום. תודה!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם =]

יש לי כמה שאלות בנוגע למושגי צילום ומצבי צילום.

1)אני יודע שצמצם קובע את כמות האור,במצלמה שלי הוא מסומן כ-F2.8 עד F8, כמה שהמספר יותר גבוהה כך הצמצם פתוח יותר והתמונה תיהיה בהירה יותר? ולאיזה סוגים של צילומים אני השתמש בצמצם פתוח יותר או סגור יותר?...

2)מהירות התריס(מהירות הצילום) במצלמה שלי נמדדת מ: (הכי מהר)2000 עד 8, עכשיו רציתי לדעת הסבר על זה,למה זה מיועד? ומה הקטע של 2000? כי אין ממש הבדל במהירות התריס בין 2000 ל-1000...למה זה מיועד המהירויות האלו ולאיזה סוגי צילומים אני השתמש במהירות או גבוהה או איטית?

3)מצב A(לא auto) למה הוא מיועד?....

4)מצב S למה הוא מיועד?...

סליחה על הבורות ועל כל השאלות...אני פשוט צריך ללמוד את זה....

תודה רבה רבה!!!

פורסם

נתחיל ב3 ו4

מצב A הוא מצב Aperture או בעברית צמצם, במצב זה אתה בוחר את המפתח הצמצם (מספר הF, ככל שהF יותר קטן כך הצמצם יותר פתוח ונכנס יותר אור(!))

והמצלמה בוחרת עבורך באופן אוטומטי את זמן החשיפה בהתאם למפתח הצמצם

מצב S הוא מצב Shutter או בעברית מחשף(?)\תריס במצב זה אתה בוחר את מהירות התריס והמצלמה תבחר את מפתח הצמצם עבורך.

שים לב גם מהירות התריס וגם מפתח הצמצם הם גורמים אשר מווסתים את האור.

ובקשר לשאלה מספר 1 ככל שהF יותר קטן אז הצמצם יותר פתוח=יותר אור.

בקשר ל2 מהירות התריס גם היא מוסתת אור ככל שהמהירות נמוכה יותר (מספר יותר קטן) כך ייכנס יותר אור למצלמה, אבל(!) ככל שמהירות התריס נמוכה יותר, כך החיישן חשוף לאור יותר זמן מה שעלול לגרום למריחת התמונה (נסה לצלם תמונה אחת עם זמן חשיפה מהיר כמו 500\1 ועם זמן חשיפה איטית כמו 1 ותראה את ההבדלים בתמונה שיוצאת, נסה לקרוא קצת מאמרים באינטרנט על הנושא, על מתי עדיף לפתוח צמצם ומתי עדיף זמן חשיפה ארוך יותר וכו'.

עוד הערה, שים לב שזמן החשיפה הוא ממספר מאוד גדול (2000) אצלך ומגיע למספר קטן. שים שכל עוד אין סימון ליד המספר אז הכוונה לזמן חשיפה של המספר\שניה אחת (לדוגמא המספר הוא 500 אז זמן החשיפה הוא 500\1 כלומר אחד חלקי חמש מאות השניה) אם יש סימון ליד המספר בד"כ " (לדוגמא "2 ) זה אומר שזמן החשיפה הוא 2 שניות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסברים!!!! עזרתי לי מאוד!!!

THANK U!

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים