עבור לתוכן

פרופיל 45 - כמה שאלות (לרציניים בלבד)

Featured Replies

פורסם

אם כבר אנשים שמבינים בנושא פה אני ינצל וישאל אם מישהו יודע מה הקב"א הנדרש לקבלת זימון ליום סיירות?...??

:s05:

אם אני לא טועה, אז 52+

• תגובות 49
  • צפיות 32.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טעות שלי ושלך. זה פשוט מאוד מבלבל שרשמת את זה מיד אחרי הודעה שלי שנגעה בנושא מבלי לצטט, כשבכלל התייחסת למשהו שנאמר בהודעה בעמוד הראשון..

אשים לב בפעם הבאה להביא ציטוט של מה שאני מגיב אליו ;)

פורסם

ולכל קורס יש תנאים שונים. אני יודע שלקורס קצונה אתה יכול לחתום על ויתור הפטורים שלך באופן זמני לצורך הקורס, והרופא יחידה צריך לאשר שאתה כשיר לצאת (לא תהליך חריג, המון פרופיל 45 ו-64 יוצאים לקצונה).

לא מדוייק . די נדיר לראות קצין עם45 . 1 הסיבות זה שזה תלוי גם מה למדת בקורס שאחרי הטירונות . יש מקצוע סיכאי בצבא אבל לא תראה קצין בתחום . וגם לא בדיוק מבטלים פטורים . אם למשהוא צליעה קלה יתנו לו תוספת זמן בריצות . פשוט במקום פטורים יש התאמות קלות .

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה הקב"א שלי, ואני לא יודע אם גם אתעניין בקצונה בעתיד. אבל אני מעוניין שהאופציה הזאת תיהיה פתוחה בשבילי, למקרה שאני ירצה.

אז מומלץ לערער כבר עכשיו?

או לחכות, להתגייס, ואז אם לא יקבלו אותי למקום לכשהו מהסיבה הזאת ספציפית - לערער ?

או שהתהליך לוקח הרבה זמן ?

פורסם

נסה לברר כבר עכשיו מה הקב"א שלך. מניסיון אישי עם הצבא, לא כדאי לחכות עד הגיוס ועדיף לך לעשות את כל מה שצריך מוקדם מאשר מאוחר.

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה קטנה . . .

פרופיל 45 ימנע ממני לקבל זימונים לתלפיות, מודיעין . . . (במידה ויש לי קב"א מתאים) ? :s05:

פורסם

עוד שאלה קטנה . . .

פרופיל 45 ימנע ממני לקבל זימונים לתלפיות, מודיעין . . . (במידה ויש לי קב"א מתאים) ? :s05:

בא נגיד כך עם יש עודף מועמדים אז ה45 סבר להניח יהיו פחות בקורס .

פורסם

אם כבר להפך. למסלול לא קרבי תהיה העדפה לבעלי פרופיל לא קרבי. כלומר, אם על מקום מסוים במודיעין נניח מתחרים שני אנשים בעלי נתונים דומים במבחני המיון ובנתוני ה"איכות" (קב"א למשל), אבל לאחד יהיה פרופיל קרבי ולאחד פרופיל לא קרבי (ואני יוצא מנקודת הנחה שלשניהם אין פרוטקציות), יעדיפו את הלא קרבי.

בכלל, ההגבלה היחידה של פרופיל 45 זה שירות לא בקו. כלומר, בעל פרופיל 45 לא ישרת בעזה, בניגוד לאחד שיש לו פרופיל 64, לדוגמה.

פורסם

^^^^^

תלוי מאוד במקצוע . יש מקצועות שמוצרכים בשטחים או במקומות בעלי 'פרופיל קרבי' . שמה יש העדפה לפרופיל קרבי . נגיד מכונאי או נשק .בכול בסיס או גדוד יש 1 כזה . יש רשימת מקצועות שהצבא יעדיף עודף בעלי פרופיל קרבי מאשר לא קרבי . יותר קל לנייד אותם לבסיסים/גדודים במקרה מחסור/חרום. לא בדיוק חסר חיילים בעלי פרופיל 72 שנחשב קרבי מספיק בשביל לשרת בגדוד אבל אינו יכול להיות קרבי בתקן מלא . כלומר חירניק ודומיהם .

נ.ב.

45 בצבא נחשב כעובד כללי . כלומר חוסר התאמה 'פרופילית' להכשרה כולשהי . כשיש מחסור במקצוע לא קרבי לוקחים מ45 . כשהמכסה למחזור מלא תראה הרבה עובדי רסר עם 45

פורסם
  • מחבר

בקיצור, אז אני הולך לערער על הפרופיל ולנסות להלעות אותו ל-64 :hi:

תודה לכל מי שהגיב, ועזר . . .

פורסם

אני די בטוח שאין שום סיבה, אבל איך שבא לך. רק תזהר לא להעלות אותו "בטעות" ל-72 ;)

פורסם
  • מחבר

ההחלטה להגיש ערעור התקבלה על סמך הנושא הזה בלבד, אז אם יש לך משהו להוסיף שיכול לעזור לי אני אשמח לשמוע :)

סה"כ אני מעוניין לשרת כנראה בצוות הטכני של חיל האוויר בתחום האלקטרוניקה או המחשבים, עם אפשרות ליצאה לקצונה. ואולי גם ללכת למודיעין / תלפיות במידה ויש לי את הקב"א המתאים. יש טעם לערער או שאפשר לעשות את כל הנ"ל עם הפרוריל הנתון ?

פורסם

אפשר אח שלי שירת בחיל האויר עם 45 . תלמד הנדסאי . יש בתי ספר/מכללות של חיל האויר . תלמד שם . אל תאמין לצבא שיגיד לך שתגיע לחיל האויר אם תלמד מקצוע מסויים במקום שאומרים שX מסויים מגיע לחיל הזה . תברר שאותו מקום הוא בחסות חיל האויר קודם .

פורסם

אתה לא יכול להגיע לתלפיות עם פרופיל 45.

פורסם

אבל למודיעין כן . אבל אל תתפלא שאתה פועל פס יצור של 1 המפעלים . ובמודיעין תמיד צריך מתכנתים אבל כדאי שתהיה הנדסאי ומעלה . זה שאתה יודע רק שפת C לא יעזור לך הרבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים